Istennek van szabad akarata?
Nem ez a téma, de azért megkérdezném, hogy létezik-e olyan, hogy te sértegetsz valakit? Vagy bármit mondasz az csakis tény lehet? És konkrétan milyen érveket hoztál fel? Mert most egy se jut eszembe.
A kérdésedre a válasz pedig az, hogy nem, most nem szabad akaratomból írok. Azért írok, mert az agyamban az atomok úgy rendeződtek el, hogy ezt leírjam. Ha ezt te tagadod, akkor tagadod, hogy a fizikai törvények szerint működik az agyad is. De ezt már leírtam.
A jövőt befolyásolják a döntéseink, így bármi lehet.
Nem tudod megmondani, hogy 5 év múlva hol fogsz dolgozni és az Úr sem, mert nincs mit megmondai.
De ha megtudná mondani, akkor is a te döntéseden is múlt, nem az ő eröltetése. (amit megtehetne)
Aki ismeri a jelent, az viszont elég jól rálát a jövőre.
A szándékos kifejezés szerintem azért nem pontos, mert nem ő adta szánkba a döntést.
Persze korrigálhatott volna bármikor...
Tény, hogy ha nem akarná az Úr, nem volna bűn és fájdalom. Így valószínűleg akarja.
26: kérdező, ok, bocs, ha sértésnek vetted, nem annak szántam, ha élőben beszélgetnénk és úgy mondtam volna neked, akkor láttad volna te is, érezted volna te is, hogy nem volt annak szánva, így neten vissza olvastam újra, és valóban túl nyers lehetett, és lehet én is megsértődtem volna. Na mindegy, élőben másképp reagáltad volna tőlem le, de igaz nem is ismersz. Erről neten, ugyan régi motoros vagyok, de rendszeresen erőszeretettel megfeledkezem. Szóval még egyszer bocs a "sértésért"!
Amit pedig válaszoltál, arra pedig az én válaszom: aha, ott a dohányzás, az aztán eléggé függővé teszi az embert és eléggé befolyásolja az ember szabad akaratát, hát még az agyban levő molekulákat stb., még is aki elakarja hagyni, az eltudja hagyni. Akkor, hogy is van ez? :D Annak az illetőnek se volt szabad akarata az agya és függősége felett? :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!