Miért hiszi az emberek többsége azt, hogy a tudomány az csak egy vallás a sok közül? A tudományos téziseket megérteni kell és nem elhinni.
Ez bonyolult kérdés nagyon. És hosszan fogsz vitatkozni itt hívőkkel.
Kicsit mindenki az énképé teszi az ideológiát, amiben hisz. Ha ez bebetonozódott, akkor azt védeni kell, a másik, a övével szemben álló ideológiát pedig gyengíteni kell, mert veszélyes az övére.
Másik dolog, hogy a két fél teljesen másfelől nézi a világot, így teljesen máshogy is értékeli a benne lévő dolgokat.
Kedves kérdezö, Te érted mi a fekete lyuk?
Stephez Hawkingról szól ez a cikk, amit belinkelek.
Szeretném figyelmedbe ajánlani e cikk "A legizgalmasabb felfedezés és a legnagyobb tévedés" cimszó alatti részét
Most képzeld el, hogy abban az idöben tetted volna magadévá ezt a gondolatát a tudósnak.... majd rájösz, hogy elhittél valamit, amit aztán ö saját maga megjavított
....ez a tudomány, szép dolog, de emberek csinálják :)
grkaty!
Ez a gyönyörű a tudományban, a legéletképesebb és jelenlegi tudásunk szerinti legjobb elmélet marad fenn. Ez a vallási "elméletekről" nem mondható el, ott a több ezer éves dogmák maradnak csak.
..hát igen, kedves hozzászólók. A tudományban ahogyan írod "nem kell elhinni semmit sem"
Átéltem a saját börömön néhányszor. Az orvosi tudomány, hát az is tudomány ugyebár, azt állította éveken keresztül, hogy ne együk a tojást mert "rosz" koleszterint tartalmaz.
Hát én elhittem a tudósoknak ezt, és nagy lelkiismeret furdallással ettem a finom tojásrántottát.
Ma már tudják a tudós urak, hogy a tojás nagyon is egészséges söt luteint tartalmaz, ami nélkülözhetetlen a szemünk megörzéséhez, és hasznos koleszterint is, amely lebontja a rosz koleszterint...
A nagynénikém cukros beteg évek óta. Azt mondták a tudós doktorok, hogy minden este egyen meg egy almát. Ma már a tudományos kutatások alapján csupán délelött kell fogyasztani a gyümölcsöt... ebéd után csak a zöldséget
Igazatok van pórul jár az, aki hisz .... egy öreg paraszt embernek sokszor több esze volt, mint a nagy tudósoknak vagy nem?
grkaty!
Aki a tudományba belekeveri a hitet az magára vessen, ilyen egyszerű.
A megértésen lenne a hangsúly ahogy a kérdező írja.
Most feltennék neked egy alapkérdést. Te elhiszed hogy van gravitáció? Hiszel benne?
Én azt írtam volna, mint az első három válaszoló.
Egyébként meg a hívők azok akik a legjobban nem tudják, hogy mit jelent a hit szó.
Kedves tanúk meg még vallásosnak sem nevezik magukat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!