Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hitre miért kellene büszkéne...

A hitre miért kellene büszkének lenni? A hit valami eredmény?

Figyelt kérdés

2014. jún. 28. 13:41
1 2 3 4 5
 21/49 A kérdező kommentje:

Kedves Lucifer!

Én is megértem ezt az álláspontot...

2014. jún. 28. 16:44
 22/49 anonim ***** válasza:
32%

Én azért vagyok büszke a hitemre, mert kiváltságnak érzem, ahogy Isten megkeresett és hogy mindig válaszol és büszke vagyok magamra, hogy nem maradtam süket és vak, hogy tovább maradjak a szellemi sötétségben. Mióta tisztán látók, azóta büszke vagyok arra, hogy velem (is) megtörtént, ahogy mással és hogy hozzájuk tartozom, vagyis Krisztus testéhez.

És igen, ez nemcsak egy döntés, de állandó küzdelem a sátánnal, mert próbál eltéríteni és keményen ellen kell állni. Erre is büszke vagyok, minden sikeremre. De miért fáj ez neked?

2014. jún. 28. 19:55
 23/49 János114 ***** válasza:
90%

Szia

Szerintem a hit onmagaban nem eredmenyes , es fenhejazo az aki csak azert buszke mert hisz. Nem a puszta hiten van a hangsuly , hanem a hitedet alatamaszto cselekedeteken.

pl.: hiaba mondom azt h Hiszek Istenben ezert buszke lehetek ha kozben .... hazudok csalok lopok iszom csajozom meg ami belefer

ebben az esetben a hitre valo buszkesegerzet olyan mint aki reszegen vezetve nekimegy a fanak es orul h nem borult ki a sör :)

De ha azt mondom hiszek Istenben es ezert megbizhato vagyok segitek masokon adakozom imatkozom mert hiszem h ez a helyes es Istennwk tetszo elet akkor igenis buszke lehetek ra

2014. jún. 28. 20:00
 24/49 A kérdező kommentje:

Tehát mi, nem hívők szellemi sötétségben vagyunk?

A Sátán elleni harcod nem téveszted össze az akaraterőd pillanatnyié időnkénti gyengeségeivel?

2014. jún. 28. 20:00
 25/49 A kérdező kommentje:
...pillanatnyi..
2014. jún. 28. 20:01
 26/49 A kérdező kommentje:

Kedves János114!

Imától se az eső nem ered el, se a ház nem épül fel.

2014. jún. 28. 20:03
 27/49 A kérdező kommentje:
Az ima se a Természetre, se az emberekre nincs hatással.
2014. jún. 28. 20:04
 28/49 anonim ***** válasza:
0%
Eleve ez az egyik lényege a hitnek. Én birtokában vagyok az igazságnak és felvilágosult, jobb vagyok, többet érek.
2014. jún. 28. 20:17
 29/49 János114 ***** válasza:
100%

Ereztem h fennakadsz az egyetlen a te ervrendszered altal irracionalis dolgon a,mit belefuztem :)

De tevedsz az imaval kapcsolatban (ok a termeszetre nincs hatasa tudtom szerint :) nem is tudom h jutott eszedbe)))

de az emberekre igen, persze nem az egyik ember imatkozasa befolyasolja a masikat, hanem onmagat. Az ima egy nagyon intim megnyilvanulas egy hivotol az Isten fele. Az imaval minden nap elismered es megerosited a hitedet Istennel szemben. Formalja a szemelyisegedet es tavol tart a buntol.

Ha hiszed ha nem

2014. jún. 28. 20:44
 30/49 A kérdező kommentje:

Kedves 28-as! Ezt te komolyan gondolod, vagy ebbe a hitbe akarod magad ringatni, hogy tettek és teljesítmény nélkül többet érsz másoknál, akik hatszor körülszaladnak, mire te cipőt húzol?

Kedves János114!

Nem az akaraterővel, jellemmel, tartással lehet az ember a helyes úton? Ha tudod, mi a helyes és van erőd és jellemed a helyes úton maradni, akkor mire való az ima? Nyilván nem a gyenge jelleműek imádkoznak, csak nem merik elengedni elképzelt szövetségesüket. Fogadjunk, hogy ima nélkül is ugyanazokat tennéd meg, mint imával. Ha tudod mit kell tenni, akkor megy ima nélkül is, de ha valakinek nincs belső tartása, annak imával sem lesz. Ezzel nem értesz egyet?

2014. jún. 28. 20:56
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!