Egy ismerősöm IQ-tesztje 70%-os lett (20-ból 14pont), ez mekkora IQ-nak feleltethető meg?
Milyen IQ-teszt, ilyen internetes valami?
Az nem hivatalos...
Igen, internetes. Tehát az nem reális eredmény? (amúgy utánanéztem, a 70%= 85 és115 közötti IQ-t mutat)
Hol lehet olyan tesztet végezni, ami pontos?
Azthiszem a válaszok %-át be kell szorozni az életkorral, majd az eltelt idővel osztani (de nem teszem rá a nyakam), viszont az biztos, hogy a helyes válaszok száma, válaszadás ideje és életkor belejátszik az IQ -hányadosba.
Az átlag IQ-szint 70/110 ig terjed, vannak 130-asok, ők az egyetemen jó eredménnyel végzett emberek általában, a 150 már elég magas, ide már csak nagyon bölcs és tájékozott emberek jutnak el, 170/200 már zseni szint.
170-200 IQ nem is létezik XD legalább is ember még nem érte el. Jelenleg Stephen Hawking-nak a legnagyobb az IQ-ja 160-al.
140 fölött meg már Mensa tag lehet az adott egyén.
A kérdéshez: Sokat segítene, ha tudnád linkelni az oldalt, ahol csinálta a barátot a tesztet.
A teszt -ha jól tudom- nem időre ment, de itt a link: [link]
A kitöltő életkora 19.
Hogy lenne a 160 a maximum?? 160-asat én személyesen ismerek. Nagyon ritka, kb 1000-bõl van 1-2, de létezik még magasabb.
A mensába 130-cal lehet bekerülni.
100 az átlag, vagy mondjuk 90-110, de a 70 már kb cselekvésképtelen.
Elég fura iq tesz az, amelyik nem mond erdményt. A mensa.hun van próbateszt, de egyébként el lehet menni a hivataols tesztírásra.
8-as válaszoló!
Akkor nyilván egy másfajta számozás/pontozás -i rendszert ütköztetünk jelenleg. Gondolom én a hétköznapi IQ rendszerrel viaskodom...
Utána nézve a dolognak valóban ismerünk 190-200-as nagyságrendben IQ méréseket, bizonyos embereknél, de ennél nagyobbat még nem sikerült találnunk, vagy ha igen, akkor kérlek linkelt nekem :)
Amúgy bocsánat, akkor az előbbiért.
Mennyi hülyeség..
"Az átlag IQ-szint 70/110 ig terjed, vannak 130-asok, ők az egyetemen jó eredménnyel végzett emberek általában"
Te miről beszélsz? Mi köze az egyetemi eredménynek az IQ-hoz?
Na, szóval. Többféle szórás van, lehet, hogy az egyikben 110-es az IQ-d, a másikban 122. De mindig a 100 a közepe, vagyis a kisebb szórásban ha valakinek 110, egy másiknak meg 90, akkor a nagyobb szórásban mondjuk 122 és 78. Az IQ amúgy eléggé homályos fogalom, az ilyen 170-180-250 stb eredményekkel rendelkező embereknek már gyakorlatilag külön skálán van csak értelme, ez a dobálózás csak hülyeséget szül.
Az eredeti kérdésre válaszolva pedig: pont 0 az esélye, hogy ezt innen megmondja neked valaki, egyrészt milyen teszt, másrészt a válaszadás ideje nincs meg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!