Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A hitre miért kellene büszkéne...

A hitre miért kellene büszkének lenni? A hit valami eredmény?

Figyelt kérdés

2014. jún. 28. 13:41
1 2 3 4 5
 11/49 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Filoszmen,

én is úgy gondolom, hogy nem helyes büszkének lenni semmire sem.

A hit hogy valami eredmény lenne? Nem is tudom hirtelen mit feleljek. Tudod mit leírom hogyan elemzi a Biblia a hit szót. Egyetértek ezzel a gondolattal.

Zsidók 11:1: "A hit pedig a reménylett dolgoknak a valósága, és a nem látott dolgokról való meggyözödés" /Károli/

Katy

2014. jún. 28. 16:03
 12/49 anonim ***** válasza:
45%

Remélem, hogy nem vagytok fatalisták. Mert akkor csak a génekre lehettek büszkék és szerencsére.

Ilyen szempontból pedig egy hívő is megteheti simán vagy egy szőke kék szemű.

Megint mondom.

A tudós szerinted mire büszke?

- Mennyi tudás van a fejében.

- Mennyi mindent tett az emberkért a tudásával.

- Felsőbrendűként tisztelik.

Szerintem a második pont a normális.

A hívőnek pedig az számít, amiben hisz és nem az, hogy hisz.

Ha nem vagy hívő a te dolgot. De a büszkeség továbbra sem az, hogy a másik rosszabb.

2014. jún. 28. 16:06
 13/49 anonim ***** válasza:
64%
Melyikőtök nem büszke a gyerekére?
2014. jún. 28. 16:09
 14/49 A kérdező kommentje:

Kedves Katy!

Én nem a Bibliát kérdezem, vagy, hogy ki mit linkelget belőle, hanem emberek véleményére vagyok kíváncsi.

A válaszban nem vagy benne, csak az, hogy mit kell gondolnod. Ettől függetlenül nem tudom, hogy te mit gondolsz. Sose értettem, vélemények helyett miért kell idézetekkel "megúszni" a gondolkodást???

2014. jún. 28. 16:12
 15/49 anonim ***** válasza:
48%

Hinni nem csak bizonyítatlan dolgokban lehet.

És attól, mert hiszünk benne, még meghallgathatjuk a másik oldal véleményét.

Attól, mert nem találjuk elég hitelesnek vagy továbbra is hiszünk, még nem azt jelenti, hogy sötétek vagyunk.

2014. jún. 28. 16:12
 16/49 anonim ***** válasza:
68%
A gyerek rossz példa, mert ha jó szülő vagy, akkor a nevelés útján te formálod a személyiségét, és a segítesz neki, hogy elérje a célját, tehet teszel erőfeszítéseket, van benne munkád.
2014. jún. 28. 16:13
 17/49 anonim ***** válasza:
100%

Katy ti pont arra vagytok büszkék, hogy megjátszátok, hogy nem vagytok büszkék. Nem?

És vakon hisztek... Vagy tévedek?

2014. jún. 28. 16:13
 18/49 anonim ***** válasza:
100%

[link]

Most akkor mi a büszke jelentése?

2014. jún. 28. 16:19
 19/49 A kérdező kommentje:

Hol van nagyobb "érték"?

Egy tűzoltó munkájában, amit ő maga nem értéknek, hanem hivatásnak tekint, vagy egy keresztény ember saját büszkesége, hogy hova tartozik?

2014. jún. 28. 16:23
 20/49 anonim ***** válasza:

Így már értem a kérdést kedves filoszmen:)

Egyértelműen a tűzoltnál a pont.

De ebből nem következik szerintem, hogy bűnnek számít, ha valaki szeret hívő lenni és szereti a közösséget meg amiben hisz.

2014. jún. 28. 16:25
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!