A hitre miért kellene büszkének lenni? A hit valami eredmény?
Kedves Filoszmen,
én is úgy gondolom, hogy nem helyes büszkének lenni semmire sem.
A hit hogy valami eredmény lenne? Nem is tudom hirtelen mit feleljek. Tudod mit leírom hogyan elemzi a Biblia a hit szót. Egyetértek ezzel a gondolattal.
Zsidók 11:1: "A hit pedig a reménylett dolgoknak a valósága, és a nem látott dolgokról való meggyözödés" /Károli/
Katy
Remélem, hogy nem vagytok fatalisták. Mert akkor csak a génekre lehettek büszkék és szerencsére.
Ilyen szempontból pedig egy hívő is megteheti simán vagy egy szőke kék szemű.
Megint mondom.
A tudós szerinted mire büszke?
- Mennyi tudás van a fejében.
- Mennyi mindent tett az emberkért a tudásával.
- Felsőbrendűként tisztelik.
Szerintem a második pont a normális.
A hívőnek pedig az számít, amiben hisz és nem az, hogy hisz.
Ha nem vagy hívő a te dolgot. De a büszkeség továbbra sem az, hogy a másik rosszabb.
Kedves Katy!
Én nem a Bibliát kérdezem, vagy, hogy ki mit linkelget belőle, hanem emberek véleményére vagyok kíváncsi.
A válaszban nem vagy benne, csak az, hogy mit kell gondolnod. Ettől függetlenül nem tudom, hogy te mit gondolsz. Sose értettem, vélemények helyett miért kell idézetekkel "megúszni" a gondolkodást???
Hinni nem csak bizonyítatlan dolgokban lehet.
És attól, mert hiszünk benne, még meghallgathatjuk a másik oldal véleményét.
Attól, mert nem találjuk elég hitelesnek vagy továbbra is hiszünk, még nem azt jelenti, hogy sötétek vagyunk.
Katy ti pont arra vagytok büszkék, hogy megjátszátok, hogy nem vagytok büszkék. Nem?
És vakon hisztek... Vagy tévedek?
Hol van nagyobb "érték"?
Egy tűzoltó munkájában, amit ő maga nem értéknek, hanem hivatásnak tekint, vagy egy keresztény ember saját büszkesége, hogy hova tartozik?
Így már értem a kérdést kedves filoszmen:)
Egyértelműen a tűzoltnál a pont.
De ebből nem következik szerintem, hogy bűnnek számít, ha valaki szeret hívő lenni és szereti a közösséget meg amiben hisz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!