Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerinted létezik Isten?

Szerinted létezik Isten?

Figyelt kérdés
2009. dec. 27. 14:53
 81/113 anonim ***** válasza:
46%
Biztosan,de legalább kettő,mert egy ennyire nem tud kibszni velem!
2010. jan. 3. 12:11
 82/113 anonim válasza:
19%
Ha regisztrál erre az oldalra,akkor igen.Ez az egész népbutitásnak indult pár ezer évvel ezelőtt.Könnyebb volt kordában tartani a pórnépet,ha ijesztgették valami megfoghatatlan dologgal.Előbb vagy utóbb csak kigyógyul belőle az emberiség.
2010. jan. 3. 13:23
 83/113 anonim ***** válasza:
46%
A Noé bárkás kérdésnél már leírtam a véleményem, én nem vagyok vallásos egyáltalán, viszont hiszem hogy van dimenzió, élet az anyagi világon is. Én nem abban abban hiszek hogy egy valaki egy bizonyos valaki teremtette a világot és írányítja a dolgokat. Sokkal inkább egy egészre tekintek úgy mintha az egy lenne. Mindenkinek van lelke, a testünk csak egy átmeneti szálláshely a lelkünknek. Éppen ezért mert mindenkiben ott van a születés, a teremtés, mindenkiben van valami Isteni. Azt, hogy Isten sokan tévesen egy személyt kapcsolnak össze ezzel a fogalommal. Én viszont az egész létet.
2010. jan. 3. 14:19
 84/113 anonim ***** válasza:
0%

javítom magam:

én nem vagyok vallásos egyáltalán, viszont hiszem hogy van dimenzió, élet az anyagi világon TÚL is

2010. jan. 3. 14:20
 85/113 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem ez kimeríti a vallásosság definícióját...
2010. jan. 3. 16:23
 86/113 anonim ***** válasza:
46%
Pontosan(előző hozzászóló voltam)
2010. jan. 3. 17:01
 87/113 anonim ***** válasza:
46%

"Te semmit sem tudsz a keresztény huitről!"

Eleget tudok róla, ahoz, hogy kiábránduljak belőle.

Te meg azt hiszed, hogy a kereszténység körül forog a világ?

Elárulom neked, rengeteg egyéb istenhit létezik még, és a kereszténység mégcsak nem is a legtöbb hívővel rendelkező vallás a világon (maximum Európában).

2010. jan. 3. 22:20
 88/113 anonim ***** válasza:
46%

"ha az életeket fogom számon kérni, csak azért is, mert elkövettétek az eredő bűnt"

Az eredő bűnhöz nekem semmi közöm. A gyermekeket apáik bűne miatt büntetni minden csak nem "tökéletesség".

2010. jan. 3. 22:23
 89/113 anonim ***** válasza:
46%

"ne felejtsuk el hogy bar az ember tokeletes volt, szabad akaratot is kapott. ha rosszul hasznalta fel az nem Isten hibaja"

Ha előre definiálva volt, hogy mi a "jó" és mi a "rossz" felhasználás, akkor nem kéne "szabad" akaratnak nevezni.

Ha a kutyád a szőnyegre pisil és te ezért jól elvered, akkor az a kutya szabadságot kapott? Nem.

2010. jan. 3. 22:26
 90/113 anonim ***** válasza:
31%
ertelmes lenyekrol beszelunk, nem olyanokrol melyeket az osztoneik vezerlik. az ember nem is egy robot, nincs beprogramozva. van esze es azt csinal amit akar. fel volt tarva neki edenben hogy mit helyes es mit nem, minek mi lesz a kovetkezmenye. sajat maga dontott, nem kenyszeritette senki, szabadon valaszthatott hogy azt teszi amit Isten elvar tole, vagy azt amit megtiltott. gondolom annak aki megalkotta oket jogaban allt felmerni hogy husegesek e hozza vagy nem. a teremtesmu koronaja allitolag felette all az allatoknak egyedulalllo gondolkodokepessege miatt.
2010. jan. 4. 15:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!