Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Szerinted létezik Isten?

Szerinted létezik Isten?

Figyelt kérdés
2009. dec. 27. 14:53
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/113 anonim ***** válasza:
71%
Igazad van. Minden jel arra mutat, hogy Isten fosta az univerzumot. Tele van logikával ez a gondolat. Elmebeteg állatja.
2010. jan. 24. 19:48
 102/113 anonim ***** válasza:
21%

"minden tudomanyos bizonyitek alatamasztja a Biblia teremteselmeletet, ami legalabb logikus, ertheto es bizonyithato is"

HAHAHAHAHAHAHA

Lődd fejbe magad azonnal te nyomorék.

2010. jan. 24. 19:49
 103/113 anonim ***** válasza:
0%

XD

19:25 te aztán félelmetes vagy! xD

Komolyan... az a legdurvább az egészben, hogy szerintem te el is hiszed azt, amit beszélsz. Ami azért kicsit aggasztó szerintem.

2010. jan. 24. 19:55
 104/113 anonim ***** válasza:
100%
Igen.
2010. jan. 25. 23:40
 105/113 anonim ***** válasza:
85%

helló

én nem vagyok vallásos, soha nem is voltam, tehát megkeresztelve sem vagyok.

már fiatal koromtól olyan dolgok járnak a fejemben, hogy miért ez a sok rossz tulajdonság. Gonosz és becstelen módon bánik egymással az ember, önző fukar és rosszakaró, csak a saját érdek vezérli java részünket. Pedig bele lehetne gondolni abba, mi történne ha esetleg mindenki csak adna embertársának önzetlenül, nem csak anyagi dolgokat, de mentális segítséget is. Matematikai szemszögből 100% -ra nőne az esélye annak, hogy minden egyes embernek jutna is. Boldogság lenne köztünk, de sajnos ennek az ellenkezője van működésben a Földön, és ezáltal csak azoknak a bizonyos embereknek jut ki a "boldogságból" akik elveszik azt a másiktól! Az élet kialakulásával, akár az emberével, foglalkozó téma is megbolygatta a normális és igazságos hozzáállást, mert amit tanítanak az iskolában evvel kapcsolatban, az nem más, mint megtévesztés, hisz, hogyan szól e tan? "Természetes kiválasztódás, az erősebb marad életben" ez arra sarkallta az embert, hogy nem csak a többi élőlényhez képest, de saját "nemén" belül is megkülönböztet, magát magasabbra emeli, ami a fajgyűlölésekhez vezetett. Ezt a példát csak annak okáért hoztam fel, hogy a gonosz jelen van életünkben és befolyásol, arra ösztökél h mi (emberek) kiváltságosak vagyunk, egyediek, minden élettelen és élő felett, megtagadtatván magunktól a létező Istent. A 10 parancsolat minden gonoszság ellen szól, leszögezi azt mit ne tégy, hogy bűnös ne légy, aki ellenük vét, az rossz.

Másrészt a "prédikátor" barátunk, aki lehetséges, hogy tényleg csak egy ctrl+c és ctrl+v megoldást alkalmazott, nem járt távol az igazságtól, sőt, az a filozófus akitől a prédikáció ered, nagyon is reálisan látja a dogokat, és nekem hasonló a véleményem az övéhez. Ha józan paraszti ésszel gondoljuk végig a helyzetet, elvonatkoztatva minden személyes gondolatot, tárgyilagosan és elfogulatlanul nézve, akkor teljesen logikus az, hogy egy felsőbbrendű, megfoghatatlan erőnek léteznie kell ami "életben" tartja "dolgokat", és szerintem ezt könnyebben fel fogja tudni fogni az ember, ha képes lesz felfogni magát az örökkévalóságot, a vég nélkülit, addig sajnos nem, de ehhez egy magasabb szintű értelemre van szükség.

köszönöm és üdv

http://www.gyakorikerdesek.hu/kultura-es-kozosseg__vallas__4..

a 63 dik választ olvassátok el, tanulságos

2010. febr. 4. 19:31
 106/113 anonim ***** válasza:
34%

Kezdetben volt az Isten, de unatkozott és megteremtette az angyalokat, akik ugye tökéletesek és a mennyben éltek együtt. Az egyik angyal ráunt a sok cukiságra és fellázadt. Őt Lucifernek hívják. Majd miután látták, hogy nem tudják egymás legyőzni mert egyforma az erejük, kitalálták, hogy teremtenek egy világot ahol istenek fognak élni, csak nekik nem adnak isteni képességeket és ezekkel a lényekkel fognak játszani stratégiai játékot, így szórakoztatják magukat és mérik össze erejüket.

Az elsőnek Lucifer próbálta meg a teremtést, de félresikerült, mert a teremtményei túl vadak voltak és nem voltak képesek érzelmekre és még sok dologra amitől érdekesek lettek volna (ezek voltak a dinoszauruszok), ezért elpusztították Őket. Aztán Isten próbálkozott magához hasonlóval (korai ősember), ez már jobban hasonlított hozzájuk, de ez meg mindig túl buta volt. Most már összefogtak és együtt minden erejüket összeadva megteremtették az első embert (Ádám), a gond csak az volt, hogy egyedül nem sok mindenre volt képes ezért kellett neki egy pár, hogy szaporodhasson. Ez már csak úgy sikerülhetett, hogy Ádámból dns-t vettek és klónozták, majd kisebb módosításokkal létrehozták Évát. Minden úgy alakult ahogy gondolták. A szabad akarat amit kapott Ádám és Éva valamint a sajátos tulajdonságok mint szeretet és gonoszság, nyugalom és düh, okosság és butaság, depresszió és vidámság, kíváncsiság és közömbösség, befolyásolhatóság és állhatatosság stb. lehetővé tette, hogy izgalmas lehessen a játék. Ezzel meg is kezdték a nagy interaktív játékot. Először Isten lépett: utasítást adott az embereknek, hogy ne egyenek egy bizonyos fa gyümölcséből. Majd Lucifer jött és meggyőzte őket, hogy mégis tegyék meg és bejött. Innentől aztán nem volt megállás, egyre jobban belemelegedtek a játékba. Mára már teljesen függők lettek.

Gondolom nagyon vicces és izgalmas lehet nekik ahogy összekuszálják egymás bábuinak (embereinek) életét.

Remélem azért nem unnak rá a játékra mert akkor lesöprik a terepasztalt.

Gondolom mindenki vágja, hogy csak vicc amiket írtam, még mielőtt hazugsággal vádolnának. Nem tehetek róla, de a kérdés megmozgatta a fantáziámat.

Remélem senki számára nem sértő.

2010. febr. 25. 14:43
 107/113 anonim válasza:
82%
szerintem létezik, legalábbis én hiszek benne:)
2010. márc. 1. 20:33
 108/113 anonim ***** válasza:
79%
Meggyőződésem hogy létezik. Habár a létezés rossz fogalom Isten létére, hiszen a lét időben és térben megvalósuló folyamat, Isten pedig mindezek fölött áll.
2010. ápr. 6. 00:04
 109/113 anonim ***** válasza:
20%

Semmi nem dönt sem ellene, sem mellette.

Szerintem nem létezik. Gondolj csak bele: ha ő teremtett mindent, akkor ő honnan lett? Magát teremtette meg? XD

2010. ápr. 6. 11:47
 110/113 anonim ***** válasza:
27%
Biztos, hogy nem...
2010. máj. 21. 13:31
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!