Openyoureye kérdése:
Miért teremtette isten a világot?
Figyelt kérdés
Mi volt a célja vele? Valóban egy szelektáló környezetet alkotott csak, hogy kiválogassa a jó és rossz embereket? Ennél azért több értelme is kellene, hogy legyen, nem? Már az ember is képes multifunkciós készülékeket alkotni, az isten vajon miért nem? Ráadásul a szelekciót sokkal egyszerűbben is el lehetne végezni. Ez olyan, mintha kifejleszteném a világ legkomolyabb számítógépét és utánna arra használnám, hogy két egyjegyű szám összeadásának és kivonásának eredményét ellenőrizze amiket én számoltam ki, szóval tudom, hogy az eredmény jó e vagy sem. Mire fel kellett ekkora felhajtást csapni ahhoz, hogy megtudja azt amit már korábban is tudott: Az egyik vagy másik ember jó e vagy rossz? Valahogy ennek nem látom értelmét. Bocs, ha szűklátókörűnek tartotok, ezért is tettem fel a kérdést, mire jó még a megalkotott világ, mert én más értelmét nem látom ha a bibliai isten elvárásait nézem.2014. ápr. 3. 18:05
41/42 A kérdező kommentje:
Itt vagyok de csak egy pillanatra, mostanság eléggé el vagyok "havazva", szal kicsit csúszik majd a válaszom... Türelmedet kérem.
2014. júl. 20. 07:12
42/42 világvége1 válasza:
Mert ő teremtő Isten – mindig teremtett, és mindig teremteni fog. Sok jó dolog van a földön, nem csak szelektálásra való. A mennyből pedig nagyon jól tanulmányozható az összes világ.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!