Miért teremtette isten a világot?
Üdd neked is kedves bölcsész kolléga
" Vegtelen erovel es tudassal biro entitas, es meg O bizonygassa nekunk h letezik!!! Ez elegge pofatlan kérés, nem de!? :) "
- Ebben a megvilágításban igazad van, viszont ne téveszd szem elől, hogy olyan világban élünk ahol ha állítunk valamit azt bizonyítani is kell ÉS még akkor sem biztos, hogy mindenki egyértelműen elfogadja az állításod. Szóval az emberek részéről érthető, ha bizonyságot várnak egy olyan állításra mely elég hihetetlen viszont végletekig komoly, ha bebizonyosodik.
Másfelől viszont valóban nevetséges lenne ha az általunk kitenyészett penészgomba bizonyságtételekért követelőzne...
"De az Isten nem hagyja magara az embereket h elvesszenek ahogy te akarod eloadni mindig profetakat kuldott hogy visszahozzak a tudast ."
- Nem hagyja magukra, de jónéhány, (ha nem az összes) vallás azt tanítja, hogy amennyiben nem követik az Ő akaratát akkor mennek a lecsóba. Ami isét csak felveti a korábban tárgyalt kérdést: hogy büntethet olyanért amiről foggalmunk sincs. A biztos tudás az emberekben nincs meg, de ettől függetlenül ugyan úgy sújt le rájuk, mint azokra akik tudják hogy mi van, mégsem követik őt. Ez szerintem nem igazságos. Ezért sem követek egyetlen vallást sem, mert mind csak irányítani akar, megmondja hogy higyjen az ember. De ez már más tészta.
"Azonban korunkban nincs ra szukseg hiszen rendelkezesunkre all minden vallasi tudas amivel Istennek tetszo eletet elhetunk."
- Azért ezzel is vitatkoznék, mert még abban sincs egyetértés a Földön, hogy melyik vallás az IGAZ mely valóban az EGY ISTEN akartát hirdeti.
"Igazabol nem ertem h milyen bizonyitekot varsz talan azt h minde emberoltoben egyszer megjelenjen az egen hogy ne feletsuk el :) "
- MIért is ne? Miért kell az embereknek csak hinniük és nem pedig megbizonyosodva úgy élni az életüket ahogy kell? Mire jó a vallás szerint ez a takarózás, ez a láthatatlan világ ami mögé elbújik és onnan osztogatja a parancsokat?
"peldaul megjelelenik egyszer 2000 ben ok mindenki hisz levideozzak szep az elet :) aztan ezer ev alatt ugyis sokan ketelkedni fognak megcafoljak meghazudtoljak es megint ugyanott vagyunk. "
- Igen, pont erről beszéltem, miért kellne ismét eltűnnie? Miért ne lehetne folyamatosan látható?
"A kihivast csak az ember fogadta el. "
- Én erre nem emlékszem, helyettem pedig senki se nyilatkozzon ;)
Foyt köv.
Szia Open
visszajottem
Szoval kezdem kapizsgalni milyen a gondolati vilagod.
Nem ervelhetek Bibliaval Koránnal semmi ilyesmivel mert neked az nem mervado. Van egy sajatos vilagkeped ( mint ahogy nekem is szoval ez nem szemrehanyas csak eszrevetel)
van meg egy egyedi de nem egyedulallo reinkarnacios elmeleted. Szoval nem csupan az ihlet vezet ahogy irtad vannak forrasaid amikrol homalyosan fogalmaztal :) __Mi van? tied a titkok konyvtara! :)
jellemezd a forrasaidat ,kivancsiva tettel!
Visszaterve a teremtes temankra.
Rendben tetelezzuk fel elfogadom az isteni kinyilatkoztatasokban talalt hianyossagaidat es a vallasi ellentmondasokat amik sokakat eltantoritanak.
Akkor szerinted mi a megoldas. Valoban ugy gondolod h az ember csupan onmagabol meritett tudasal boldogulhat.?
Szerintem nem vagyunk ra kepesek. meg ezer eleten at sem:)
Azutan ., erdekesnek talaltam hogy megoldasnak hoztad fel azt h az Isten allandoan lathato legyen es iranyitsa az emberiseget.
Az Isten probara teszi az embert egyenileg es kollektiven is. Ezt gondolom eszrevetted mar az eletben .
Ha tenyleg olyan jo megfigyelo vagy.
Ez az egyik legnagyobb proba higgy a lathatatlanban, h miert teszi ezt az Ur azt O tudja a legjobban.
De ha belegondolsz ez jo modszer h kiszurd azokat akik keptelenek az alazatra.,
Szerintem eleg hosszu az eletunk . Van ido megismerned onmagad es tanulhatsz eleget a vallasrol is eldontheted milyen utat valasztasz.
Kivancsi vagyok ha hiszel a karmaban akkor mellette hiszel e menyben es a pokolban hiszed e h felelossegre vonnak a tetteidert.
Hiszed e h letezik gonosz , ordog ha ugy tetszik :)
En ugy gondolom az Isten nem veletlenul teremtette az embert de nem is azert h megismerhesse a vilagot. Minden tudas nala van O nem valtozik.
Szia, János114
- Sokmindent kérdeztél, nekem már csak egy kérdésem maradt: A rövidebb vagy a hosszabb változatot szeretnéd hallani?
" Vegtelen erovel es tudassal biro entitas, es meg O bizonygassa nekunk h letezik!!! Ez elegge pofatlan kérés, nem de!? :) "
NEM!
Ugyani -mi- nem vagyunk végtelenek és -nekünk- szükséges a bizonyítás.
Amit egy végtelen hatalom a kisujjából kipöccint - ha akar.
Mondhatod a hosszabbat is !
Amugy bocsanat h nem irok sokszor ,majd igyekszem felzarkozni.
Szerintem is Istennek nem okozna nehezseget nyilvanvalova tenni a letezeset.De Ő tudja a legjobban h miert igy tesz minket probara. Mi masert itelne meg mint szandekunk tetteink vagy donteseink alapjan. Ugy allitod be az Istent mintha zsarnok lenne aki lehetetlen kuldetest rót az ember fejere pedig nem igy van. Ertelmes leny vagy ismered a jot es a rosszat es azok kovetkezmenyet.
Es ha hiszes ha nem annak aki hisz benne ha csak megemlitik Istent meghitseg onti el a szivet, az ilyen embereknek nem esik nehezere a hit es eppen elegendo bizonyitekot talal sajat magaban es az ot korulvevo vilagban . Hidd el sok ilyen ember van de nehez megkulonboztetni a kepmutatoktol.
"Ugy allitod be az Istent mintha zsarnok lenne aki lehetetlen kuldetest rót az ember fejere"
Attól függ!
Ha minden ellenbizonyíték ellenére elvárja a hitet - akkor nem is csak zsarnok, hanem egyenesen beteges zsarnok.
Ha csak egy egyenes, erkölcsös életet vár el akár istenhit nélkül - az elfogadható.
"Ertelmes leny vagy ismered a jot es a rosszat es azok kovetkezmenyet."
Nagyon jól tudom, hogy ez közmegegyezésen alapul és társadalmanként változik. Már csak ezért is gyanús, hogy nem egy isten adta.
"eppen elegendo bizonyitekot talal sajat magaban es az ot korulvevo vilagban"
Tényleg csak egyet mutass már végre!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!