Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves Keresztények? Miért...

Kedves Keresztények? Miért fáj ez Istennek?

Figyelt kérdés

Aki egy ennyire összefüggő, bonyolult világot meg tudott teremteni, és még mindig irányítja, az csakis egy racionális, logikus Isten lehet. Akkor miért fáj neki annyira ha nő létemre egy oltári jót szexelek a barátnőmmel? Neki is jó, nekem is jó, senkinek nem ártunk vele, és annak ellenére, hogy ez az első kapcsolata mindkettőnknek, már 4 éve tart, együtt élünk, tehát egyikünk sem egy kicsapongó hedonista. Csak élvezzül a szex nyújtotta gyönyöröket, és ki mással tenné ezt az ember, ki mást engedne magához ennyire közel, ha nem azt akit a legjobban szeret.

És most nem bibliaverseket várok! Ész érveket! (ha meg csak a nemzés a gond, tiltsuk meg a nemzésre képteleneknek is a szexet meg a házasságot) :)

2014. márc. 30. 17:07
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯
 61/189 anonim ***** válasza:
30%

"Pál mondja, hogy úgy hálni férfinak férfival, mint asszonnyal,az fertelmesség,"

nagyon kevered a dolgokat :D az egy mózesi törvény, és nem fertelmesség, hanem útálatosság, mint a nyúlhús vagy disznóhús evése.

"Szodománál is az volt a baj, hogy kicsinytől fogva nagyig, meg akarták "ismerni" a távolról jött vendégeket, és már rég nem volt elég a férfiaknak a női nem."

igen, vagyis az bűn az erőszak volt. olvasd el még egyszer, amit előbb írtam, remélem nem okoz az értelmezés :D

"Tehát megmagyarázod, hogy a rossz az voltaképp jó."

nem, te magyarázod rossznak, ami nem rossz.

"Mondom neked, nem zavar, hogy meleg vagy, de ne írd már át a Bibliát."

én nem írok át semmit. te vagy itt a laikus. még azt sem tudod, milyen nemű vagyok, hiába, ha kifogysz az érvekből, mindjárt jön a személyeskedés :D

"Van egy jó hírem neked, eljön az idő, amikor betiltják a Bibliát, vagy a helyes értelmezését, és az olyanokat mint én, üldözik, és megölik."

tehát a helyes értelmezés az, amit te annak tartasz? :D nagyon vicces. felhívom a figyelmedet arra, hogy a Bibliát jelenleg is sokféle képpen értelmezeik, sok különböző keresztény vallás épül a Bibliára, akkor most te a saját vallásodat tartod mindenek felett állónak? ennél azért egy kereszténynek szerényebbnek kellene lennie. :D

"De az még érdekes, hogy amikor megtér őszintén egy meleg, azt Isten megszabadítja a melegségből."

aham, amikor meg mégsem, akkor nem tért meg igazán, a meleg keresztények meg nem is igazi keresztényke, vagy nem is melegek igazán? :D visszafele definiálod a megtérést, vagyis ugyanott vagy, ahonnan elindulsz. vannak bizony olyanok, akik elnyomják a szexualitásukat, mert elhitetik velük, hogy ök ezért "bűnösök", csináltak már rondább dolgokat is Isten nevében.

Ha olyan jó dolog, akkor miért? Olvass inkább popómagazint, azt biztos nem érted félre."

2014. ápr. 2. 14:12
 62/189 anonim ***** válasza:
77%
Ne húzd fel magad, utolsó. Odapörköltél neki, szakmailag is megtörölted az orrát, innen már csak ferdítések következnek, meg a vita követhetetlenné aprózódása. Ügyes voltál!
2014. ápr. 2. 14:59
 63/189 A kérdező kommentje:
77%-os köszönöm a válaszaidat! Annyival még kiegészíteném, hogy ahol Jézus beszél arról, hogy vannak akik "úgy" születnek, ott azzal kezdi, hogy csak kevesen fogják a keresztények közül elfogadni ezt a dolgot. Na most egy inpotenciát pl. mindenki elfogad, senki nem üldözi őket, ez is mutatja, hogy Jézus itt valami másról beszél. (Máté: 19/11-12)
2014. ápr. 2. 15:08
 64/189 anonim ***** válasza:
23%
impotenciáról azért sem beszélhet, mert nem szexről van szó, hanem házasságról.
2014. ápr. 2. 15:18
 65/189 anonim ***** válasza:
0%

Szerintem lány lehetsz. Nem tudott idepörkölni szakmailag.

Igen nem Pál mondta, de csak fejből idéztem. Hurrá, akkor lehet melegeskedni, gondolom lopni is, meg az összes többit.

Gratulálok.

2014. ápr. 2. 21:52
 66/189 anonim ***** válasza:
55%

"Hurrá, akkor lehet melegeskedni, gondolom lopni is, meg az összes többit. Gratulálok."

ez egy tipikus csúszós lejtő érvelési hiba [link]

továbbra sem lehet lopni, meg az összes többit, mert az a másik ember számára ártalmas (ezt jelenti maga a bűn fogalma), ellentétben a hűséges, monogám, szereteten alapuló, elkötelezett homoszexuális (és heteroszexuális) kapcsolatokkal.

van még valami "érved", vagy folytatod önmagad égetését? :D

2014. ápr. 2. 22:23
 67/189 anonim ***** válasza:
53%
Miért égetném? Róma 1. 24-27-ben Pál mégis mondja, de a mózesi ige is megállja a helyét. Úgyhogy ezt is bebuktad. Egyébként a férfinak kimenete van, a nőnek bemenete, ha két kimenetet összedugsz, akkor leég a készülék. Ezt találtam: [link] Te lehetnél a melegek védőszentje.
2014. ápr. 2. 23:09
 68/189 anonim ***** válasza:
Megnéztem a linket, de nem értem miért kéne tisztelnem az állatokat. Ez is téves feltételezés. Tiszteld az Urat a te Istenedet stb.
2014. ápr. 2. 23:15
 69/189 anonim ***** válasza:
12%

há' mer' hülyeségeteket beszélsz, ha meg rámutatok, akkor sunnyogsz és másról kezdesz beszélni? :D ja, igen, azért.

Pál ott a rituális prostitúcióról beszél, hieroduliáról, nem pedig párkapcsolatokról. A mózesi törvény meg pont annyira érvényes, mint a disznóhús evésének tilalma. Valahogy mindig az ultraortodox értelmezést találod megtalálnod, amivel csak magadat akarod igazolni, mondjuk ez érthető is. De azt már valahogy nem találtad meg, hogy a német, svájci, belga, holland, svéd, amerikai, finn, dán, skót, angol református, evangélikus, ókatolikus és egyéb keresztény egyházak áldásukat adják az elkötelezett azonos nemű párokra?

2014. ápr. 2. 23:15
 70/189 anonim ***** válasza:
30%

"Megnéztem a linket, de nem értem miért kéne tisztelnem az állatokat. Ez is téves feltételezés. Tiszteld az Urat a te Istenedet stb."

Jólvan, egyes, leülhetsz :D. Nem sikerült megértened, hogy a csúszós lejtő érvelési hiba mit jelent a te esetedben, mondjuk ezen nem lepődtem meg túlságosan.

2014. ápr. 2. 23:17
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!