Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves Keresztények? Miért...

Kedves Keresztények? Miért fáj ez Istennek?

Figyelt kérdés

Aki egy ennyire összefüggő, bonyolult világot meg tudott teremteni, és még mindig irányítja, az csakis egy racionális, logikus Isten lehet. Akkor miért fáj neki annyira ha nő létemre egy oltári jót szexelek a barátnőmmel? Neki is jó, nekem is jó, senkinek nem ártunk vele, és annak ellenére, hogy ez az első kapcsolata mindkettőnknek, már 4 éve tart, együtt élünk, tehát egyikünk sem egy kicsapongó hedonista. Csak élvezzül a szex nyújtotta gyönyöröket, és ki mással tenné ezt az ember, ki mást engedne magához ennyire közel, ha nem azt akit a legjobban szeret.

És most nem bibliaverseket várok! Ész érveket! (ha meg csak a nemzés a gond, tiltsuk meg a nemzésre képteleneknek is a szexet meg a házasságot) :)

2014. márc. 30. 17:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/189 anonim ***** válasza:
35%
vicces, ahogy egyesek a saját véleményüket úgy próbálják legitimálni, hogy azt Isten szájába adják... mikor is volt már ilyen? ja, mindig ez van :D
2014. ápr. 1. 12:59
 42/189 anonim ***** válasza:
8%

Szia válaszoló

Nézd, Felőlem, azt csinálsz amit akarsz, nem Én vagyok az Isten.

Ám mivel az erkölcsi törvényeket Ő hozta létre, és megkért rá, hogy adjam át ezeket, és beszéljek ezekről,

Mint írtam, neki abban az értelemben nem fáj, mert szabad akaratod van.

Persze nézhetjük más szemszögből is.

Igen, "fáj neki", hogy azt amit eltervezett, és létre hozott teljes tökéletességben és szentségben, azt bemocskolták, és tisztátalanná tették. S némely ember ebben találja meg az örömét, holott ez nem volt benne a "tervben"

S mivel Ő nem fog a tökéletes erkölcsi törvényein alapelvein változtatni, ezért az Ő elképzelésébe nem illik bele az amit te "normálisnak" tartasz, ezért nem lehet részese az aki ezt az egységet megbontja.

aki Jézus királyságában szeretne éni, annak ezeket a törvényeket alapelveket be kell tartani.

Ha nem ért ezekkel az elvárásokkal egyet, akkor csak annyi fog történni, hogy az egyén nem fog ott élni, sőt sehol nem fog élni.

Ha át mész egy országba, akkor neked ott, nem a Magyarországi törvények szerint kell élned, hanem az szerint amilyen országba mentél, mert különben kitoloncolnak, nem lehetsz része annak az országnak,

Ha ott szeretnél élni, akkor azokat kell betartani amit ott mondanak. ennyire egyszerű.

Katy weaver

2014. ápr. 1. 13:12
 43/189 anonim ***** válasza:
0%
Hmm, valami melegpárti lepontozott.
2014. ápr. 1. 13:36
 44/189 anonim ***** válasza:
100%

Nem én voltam. Én senkit nem pontoztam le.

Katynak meg nem válaszolok többet, mert nem akarom bántani.

A melegek mocskolása helyett inkább keresettek nekem dalszöveget ehhez:

https://www.youtube.com/watch?v=RvcNWu72JPw

2014. ápr. 1. 13:45
 45/189 anonim ***** válasza:
30%
Katy weaver. Ha annyira tökéletes, amit Isten teremtett, akkor hogy eshetett meg, hogy ebben a tökéletesen megtervezett világban sok emberben homoszexuális irányultság alakult ki? Akkor mégse tökéletes, vagy mi?
2014. ápr. 1. 15:22
 46/189 anonim ***** válasza:
23%
Lehet Isten terve pont az a melegekkel, hogy a keresztényeket gondolkodásra bírja. :)
2014. ápr. 1. 15:24
 47/189 anonim ***** válasza:
100%
Egyes protestáns felekezetek szerint, Isten így mutatja meg a dicsőségét, mások szerint pedig igazán a bűnös ember nem is ember. Szerencsére kevés ilyen szekta van.
2014. ápr. 1. 15:29
 48/189 anonim ***** válasza:
34%

Szia kedves 46-os válaszoló.

Bár ez a kérdés is számtalanszor látott már napvilágot, de talán nem olvastál bele ezekbe.

Azért mert Isten tökéletesnek teremtette, attól még szabadon dönthette el mit tesz az ember.

Ádám feladta a tökéletes életét, és az Istennel való kapcsolatát. Nem szerette az Istenét:

(1János 5:3, 4) 3 Mert az Isten szeretete azt jelenti, hogy megtartjuk a parancsolatait; a parancsolatai pedig nem megterhelőek, 4 mert minden, ami az Istentől született, legyőzi a világot. És ez az a győzelem, amely legyőzte a világot: a hitünk.

S ezt a génjeinkbe adta tovább.

ahogy távolodunk Ádám idejétől, annál tökéletlenebbek vagyunk, ami sok rosszat hoz magával az ember életébe.

Aki ismeri, és szereti a Teremtőjét, az nem keres kifogásokat a tökéletlenségére, hogy Isten ilyennek teremtette és kész fogadja el így, mert tudja hogy ez nem igaz. És mindent meg tesz azért, hogy elnyerje Isten helyeslését, és erőfeszítéseket, hogy méltó legyen a keresztény név viselésére. s igyekszik leküzdeni a rossz hajlamait.

aki nem ismeri a teremtő, és ennél fogva nem is szereti, az mindenféle kifogásokat keres, sőt még magát a teremtőt hibáztatja azért ami van, és ebből kifolyólag, arra kötelezné Istent, hogy fogadja el így.

Mert ha szeretné a teremtőjét, akkor áldozatot hozna azért, hogy elfogadható állapotban legyen előtte, ha ez sokszor igen nehéz lehet is.

Gondolj arra, hogy Isten mekkora áldozatot hozott az emberiségért, még azokért is akik méltatlanok erre, hátha még is változnak. ezért mondja a biblia, hogy Isten előbb szeretett minket, mint mi Őt. Ő a legdrágábbról mondott le érted is, Te pedig kifogásokat keresel.

Ő is kereshetett volna kifogásokat:

-Ilyen emberekért adjam oda a Fiamat? Na ne már....

Ha valamit tenni kellene Istennek , Te nemet mondasz és mindenfélére hivatkozol. Ő nem tett ilyet,

Katy Weaver

2014. ápr. 1. 19:10
 49/189 anonim ***** válasza:
100%

"Ha valamit tenni kellene Istennek , Te nemet mondasz és mindenfélére hivatkozol. Ő nem tett ilyet, "

És mi van azokkal a fiatalokkal, akik éjjel-nappal imádkoznak Istenhez, hogy változtassa meg őket, aztán felkötik magukat, mert kiközösíti őket a vallásos közösségük csupa keresztényi "szeretetből". Istemit tett èrtük?

Ha Isten tökéleteset teremtett, az nem romlik el, mert a tökèletességben az is benne van, hogy nem romlik el.

Úgy teszel, mint ha a szexuális irányultság szabad akarat lenne. Ez nem igaz, ugyanis hatnak rànk például hormonok, vagy érzelmek, mint pl. A szerelem. Férfiak meg fizikailag sem kèpesek együtt lenni olyannal, akihez nem vonzódnak, hiába akarnák szabadon.

2014. ápr. 1. 20:33
 50/189 anonim ***** válasza:
30%

"Hmm, valami melegpárti lepontozott."

ja, mert olyan nincs, hogy egy heteró normális és elfogadó legyen ugye? :D megsúgom, hogy van, és akármilyen hihetetlen, a többség ilyen. csak azok csendben vannak, a homofóbok meg ugatnak :D

2014. ápr. 1. 21:23
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!