Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves Keresztények? Miért...

Kedves Keresztények? Miért fáj ez Istennek?

Figyelt kérdés

Aki egy ennyire összefüggő, bonyolult világot meg tudott teremteni, és még mindig irányítja, az csakis egy racionális, logikus Isten lehet. Akkor miért fáj neki annyira ha nő létemre egy oltári jót szexelek a barátnőmmel? Neki is jó, nekem is jó, senkinek nem ártunk vele, és annak ellenére, hogy ez az első kapcsolata mindkettőnknek, már 4 éve tart, együtt élünk, tehát egyikünk sem egy kicsapongó hedonista. Csak élvezzül a szex nyújtotta gyönyöröket, és ki mással tenné ezt az ember, ki mást engedne magához ennyire közel, ha nem azt akit a legjobban szeret.

És most nem bibliaverseket várok! Ész érveket! (ha meg csak a nemzés a gond, tiltsuk meg a nemzésre képteleneknek is a szexet meg a házasságot) :)

2014. márc. 30. 17:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/189 eric_one ***** válasza:
17%

Kedves Kérdező! Keresztényként a Bibliai világnézet alapján próbálok neked válaszolni.

A szexualitás is Isten ajándéka, azért adta hogy élvezzük, de csak a megfelelő keretek között legális, azon kívül pedig illegális. Ezeket a paramétereket Isten meghatározta, a házasságon kívüli szexualitás ugyanúgy illegálisnak számít mint az azonos neművel létesített szexuális kapcsolat.

Én úgy látom a saját lelkiismereted tesz tanúbizonyságot ellened, mert ez a kérdés foglalkoztat, hiszen nem véletlen hogy kiírtad. Másrészt azt írod és ebben egyetértek Veled, hogy a világ összefüggő, bonyolult, és ez feltételez egy intelligens tervezőt, és alkotót, aki nem más mint a világmindenséget megteremtő Isten. Látjuk azt is hogy ennek a világnak is vannak elengedhetetlen fizikai törvényei, amelyek nélkül káosz lenne. Isten adott az ember számára is útmutatást, vagyis törvényt, amelyet figyelmen kívül is hagyhatunk (mert meghagyta a döntési szabadságunkat vagyis szabad akaratunk van) szóval ettől mi persze eltérhetünk, de akkor már semmi garanciát nem tud adni arra vonatkozólag, hogy ne érjenek bennünket negatív következmények. Az embert az Istentől a bűn választja el, mivel Isten a bűnnel semmilyen közösséget nem vállal. Bűn pedig az amit Isten annak tulajdonít. Tehát az igazság Isten beszéde. Ő mondta, hogy „én vagyok az igazság, az út és az élet”. A materialista felfogással ellentétben Isten igazságos törvényei alapján az embernek sok dolog fölött nincs hatalma. Nincs befolyása a halál utáni sorsa fölött, se a menny, se a pokol fölött. Ma viszont olyan kevélységet és gőgöt épített fel a kultúra, a divat, és bizonyos ideológiák amely a szexuális szabadosságot hirdetik, hogy sokan azt hiszik, Isten az ember számára találta ki a világmindenséget. Ez tévedés. Ha valaki ilyen önhitt, mint az a mai modern ember, akkor, mint Pál apostol mondta: „menthetetlen vagy ó ember”.

Isten törvényei objektívek, olyanok, mint egy iránytű, amely alapján az ember el tud igazodni. Akik elfogadják azokat az alaptényeket, melyek az üdvösséggel, kárhozattal kapcsolatosak, már életükben Istennek megfelelő, jó döntéseket tudnak hozni. Akik nem, azok lázadnak és ezért szembe kell nézniük a lázadás következményével. Mindenki felelős a saját sorsáért.

Amikor hallod Isten igazságát és azt mondod, hogy nem, akkor a hazugságnak az atyjára szavazol. Nincs olyan ember, aki ne tartozna vagy Istenhez, vagy az ördöghöz. Ez a két lehetőség van, nincs harmadik út. A megtérésnek az az értelme, hogy az ördöggel való kapcsolatát az ember fölszámolja és Isten oldalára álljon. Ha erre nem hajlandó, akkor miért neheztel Istenre? A földön kell megvalósítanunk az életünket és olyan döntéseket, választásokat hoznunk, amelyek eldöntik földi pályafutásunk minőségét és az azután jövő következményeket is. Tehát igen nagy a súlya, illetve tétje ennek az egésznek, és mindenféleképpen elgondolkodtató...

2014. márc. 30. 22:19
 12/189 anonim ***** válasza:
100%
eric_one:akkor Isten részben maga tehet erről,hiszen bebizonyosodott,hogy a szexuális orientáció elég összetett dolog és van aki nem tehet róla,hogy azonos neműhöz vonzódik,mint ahogy az sem,aki kétnemű (van neki ez is meg az is) érted ugye? Sőt van akinek Na akkor most ő a hibás,vagy Isten? Az a hibás,aki elmebeteg és ezért embereket öl,vagy az,aki lehetővé tette,hogy ilyen emberek is szülessenek?
2014. márc. 31. 08:29
 13/189 anonim ***** válasza:
100%
elnézést,bent ragadt egy "Sőt van akinek" rész
2014. márc. 31. 08:30
 14/189 anonim ***** válasza:
100%

14-es, te részeg vagy? :D

Hülyeséget írtál, mert amiket te "rossz szeretetnek" nevezel, az csak önző vágy kielégítése. Egy homoszexuális kapcsolat olyan, mint a hetero, csak azonos neműek élnek együtt. Nem ártanak egymásnak, sem neked, sem nekem. Akkor miért baj? Mert nem lesz gyerek? Minek annyi gyerek? Túlnépesedünk, szétvágjuk az egész bolygót. Aki akar, csináljon gyereket, de ez nem kötelező, nem kell a kihalástól félni, ne viccelj már!

2014. márc. 31. 10:49
 15/189 anonim ***** válasza:
100%

" Ha az azonos

neműségi szex jó, akkor

mindenkinek azt kell csinálni."

Miért kéne? Tudsz egyénekben gondolkodni, vagy csak a nyáj van? :)

2014. márc. 31. 10:53
 16/189 anonim ***** válasza:
100%
14, ugye nem gondolod komolyan, hogy a kölcsönös vonzalmon alapuló szexuális együtlétet a gyilkossághoz hasonlítod? És még ilyenek nevezok magukat "normálisnak"!
2014. márc. 31. 11:08
 17/189 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat, meglepett, hogy ebben a topicban ilyen többségben lesznek a gondolkodó egyedek :) azt hittem főleg bibliaverseket fogok olvasgatni, és hogy milyen lesz nekem a pokolban :) Ment mindenkinek a zöld (kivéve 2-t).

11: Nem válaszoltál a kérdésre! Mert Isten rossznak ítéli... igen ezt már hallottam. A kérdés: Miért fáj ez neki?

14: Míg olvastam, meg akartam válaszolni, de a többiek megtették, de azért annyi: ha vered a csajt, ártasz neki. ha pedofil vagy, embereket teszel tönkre. Ha 2500 partnert szedsz össze, valszeg (ez nem mindenkire igaz, de a többségre igen) kiégsz. Azzal senkinek nem ártasz, max magadnak pszichésen. A ffi-női házasságban is rossz akkor a szex? Vagy azt mondhatod jónak akkor is ha az egyik meddő? Akkor a másik váljon el, házasodjon újra, nehogy kihaljon a világ! Pont arra tartunk... :D

2014. márc. 31. 12:35
 18/189 anonim ***** válasza:
0%
Senki nem állította, hogy normális vagyok. De, ha a vallási rovatban kérdezett, akkor Bibliai alapon mondom, hogy nem jó. Miért kéne mindenkinek ezt csinálni? Azért mert sokan úgy gondolják, hogy jó, az azonosneműség. De ha jó,akkor senki ne maradjon ki a jóból. Miért csak nekik legyen jó.
2014. márc. 31. 13:45
 19/189 anonim ***** válasza:
0%
Nem hasonlítottam a szeretetet a gyilkossághoz, hanem egyik szeretetet a másikhoz. Figyelj oda.
2014. márc. 31. 13:50
 20/189 anonim ***** válasza:
0%
Nem ártanak senkinek? A társadalmat züllesztik, rohasztják.
2014. márc. 31. 13:54
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!