Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Kedves Keresztények? Miért...

Kedves Keresztények? Miért fáj ez Istennek?

Figyelt kérdés

Aki egy ennyire összefüggő, bonyolult világot meg tudott teremteni, és még mindig irányítja, az csakis egy racionális, logikus Isten lehet. Akkor miért fáj neki annyira ha nő létemre egy oltári jót szexelek a barátnőmmel? Neki is jó, nekem is jó, senkinek nem ártunk vele, és annak ellenére, hogy ez az első kapcsolata mindkettőnknek, már 4 éve tart, együtt élünk, tehát egyikünk sem egy kicsapongó hedonista. Csak élvezzül a szex nyújtotta gyönyöröket, és ki mással tenné ezt az ember, ki mást engedne magához ennyire közel, ha nem azt akit a legjobban szeret.

És most nem bibliaverseket várok! Ész érveket! (ha meg csak a nemzés a gond, tiltsuk meg a nemzésre képteleneknek is a szexet meg a házasságot) :)

2014. márc. 30. 17:07
 171/189 anonim ***** válasza:
67%
szerintem írt. bár a vallás alapvetően nem az értelemről szól
2014. ápr. 5. 20:01
 172/189 anonim ***** válasza:
23%
azért kell az értelem, mert ugyanabból a szövegből nem lehet két, egymásnak ellentmondó dolgot levezetni.
2014. ápr. 5. 22:38
 173/189 anonim ***** válasza:
100%
Hogyne lehetne, ezt hívjuk ellentmondásosnak.
2014. ápr. 5. 22:50
 174/189 anonim ***** válasza:
53%
163-ra válaszolva: a KDNP egy politikai párt, nem az egyház, vagy egy "egyházi szakszervezet"! Lehetnek katolikusok a tagjai és ez meghatározza véleményüket, de ők nem az egyház szócsövei, katolikusként nyilatkoznak, nem egyházi megbízásból, főleg hogy egy politikai "alakulatról" van szó. Nagy baj lenne, ha nem így lenne. De meg is fordíthatom: az egyház nem a KDNP. A világnézete kiütközik minden emberen, mert mindenki aszerint éli az életét. Katolikusként az ember a katolikus álláspontokat mondja, de nem beszél az egész egyház nevében. Egyébként a lombik elutasításának oka van: a megmaradt, nem beültetett embriókat elpusztítják. Abortusz - gyakorlatilag. Az abortuszról pedig egy nem hívőnek is lehet elítélő véleménye, miszerint az gyilkosság, nem kell ehhez se egyház, se KDNP. Hogy a pápa beleszólna az alkotmányunkba? Ezt komolyan gondolod? A pápa képviseli az egyház álláspontját, elmondja a véleményét, felelősségteljesen, ezt elhiheted. Erre egy katolikus államfő úgy dönt, hogy aszerint kellene változtatni az alkotmányon. Erről a pápa tehet? Hogy katolikusok milyen messzire mennek meggyőződésük miatt, erről is az egyház tehet? Én mint katolikus felelős vagyok egy másik katolikus tetteiért? Te mint ateista felelős vagy egy másik ateista tetteiért? A homoszexuálisok tüntetnek, utcai felvonulások garmada, akkor az a te logikád szerint nem egy nyomás a társadalomra? A megbotránkoztató szerkóikról nem is beszélve.. Nyugat-Európában sorra kell levenni az iskolák, hivatalok faláról a keresztet. Ilyen egy szekularizált társadalom, egyesek vágyálma. Van aki, ezek után még katolikus vagy keresztény befolyásról beszél? Nem akarok jósolni, de szerintem nektek is nagyon fog fájni, ha esetleg meg kell éljétek, hogy elnémulnak a harangok.
2014. ápr. 5. 23:37
 175/189 A kérdező kommentje:

Hello

Lehet ezzel már elkéstem, de csak most tudtam írni... én felteszem az életemet arra az állításomra, hogy homoszexuálisnak lenni Jézus szerint nem bűn. De ezt azért is érzem feleslegesnek, mert bármit állít az ember, bármilyen elv szerint él is, ha akrja ha nem, fel teszi rá az életét. Mert ha "lejár az idő" ezek miatt lesz számon kérve, és ott már az élete lesz érte a cél.

Amúgy a Máté:19/11-12-t még senki nem cáfolta meg... a homoellenesek ezt az igét hogyan értelmezik?

2014. ápr. 5. 23:38
 176/189 A kérdező kommentje:

bocsi... cél helyett tét

csak már félig alszok :)

2014. ápr. 5. 23:41
 177/189 anonim ***** válasza:
100%

Heteróknak lehet, csak leszbikusoknak nem?

Nagyon helyes, hogy le kell venni a kereszteket, ugyanis sérti az ateisták érzéseit! Vagy csak a keresztények érzései számítanak?

A KDNP arra van, hogy a keresztények ráerőltessék nézeteiket a társadalomra, nem elég nekik a szabad vallásgyakorlás, maguknak akarják az egész világot!

2014. ápr. 5. 23:52
 178/189 anonim ***** válasza:
53%
Te jó ég! A kereszteket nem az ateisták miatt szedik le. Vagy szerinted, ha nincsenek ott a keresztek, az azt jelenti, hogy ott ateisták vannak? A másik mondatot inkább hagyjuk. Fogalmad sincs róla, mi történik a nagyvilágban.. KDNP? Mi vagyunk talán a világ közepe? Sajnos még nevetni se tudok ezen, mert szerintem te komolyan gondolod, amiket itt írtál.
2014. ápr. 6. 18:47
 179/189 anonim ***** válasza:
100%
Komolyan gondolom, és sajnos ők is!
2014. ápr. 6. 18:51
 180/189 anonim ***** válasza:
53%
:-DDDD Mostmár irigyelni is tudlak, hogy nem látod a valóságot. Maradj meg a meggyőződésedben és boldog ember leszel mindörökké :-DDDD
2014. ápr. 7. 00:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!