Szerintetek is esélytelen az, hogy az élet magától jött létre?
"Annak az esélye, hogy egy DNS magától áll össze; 1 a 10^119 000-hez."
Walt Brown: In The Beginning, 12. oldal
Az egész látható világegyetem 10^28 hüvelyk átmérőjű.
-----------------------
Ezekről a dolgokról ebben az előadásban hallottam:
http://www.youtube.com/watch?v=mXgkbkgNEU4
Mást lejárató és szitkozódó beszólásoktól kíméljük meg egymást, köszönöm.
"Te, mint gyermek nélküli fiatal természetesen nem tudhatod ezért nem is dörgölöm az orrod alá, de vannak kötelező oltások. Megbűntetnek sőt felelőségre vonnak ha nem oltatod be. "
A 19. sz. végén, vagyis jó száz évvel ezelőtt is még a megszületett gyermekek fele nem érte meg az egy éves kort, aztán a maradék fele szintén nem érte meg a felnőtt kort.
Négy gyermekből három meghalt, így hát beláthatod, ezek a betegségek halálosak voltak, ráadásul jó néhány fertőző is, ragályos, így a kötelező jelleg érthető.
Ahelyett, hogy berzenkedsz ellene, inkább adnál hálát azért, hogy az orvostudomány, a technika és a vegyészet fejlődésének következtében élsz és élnek a gyermekeid.
Mit jelent ez valójában?
Ha az ükapád esélye a felnőtt kor megérésére 25%, az ükanyádé szintén, akkor a dédapád felnőtté válásának a sansza 1,5625%. A nagyapádé 0,390625%, Az apádé 0,09765625% és a tied ennek a nyolcada, vagyis 0,01220703125%.
Hát ezért kötelező.
A többi butaságra inkább nem térnék ki, de ez már akkora ostobaság volt, hogy nem hagyhattam szó nélkül.
"- Mi van? Miért nem? Megmagyaráznád mi köze a kémiai folyamatok ismeretének a sütéshez? Kérdezd meg nagyanyádad mit tud kémiából, majd kóstold meg a süteményét. "
Megmagyaráznám, meg a többi dolgot is, de az iménti válaszod után már látszik, hogy teljességgel felesleges. Azt hittem, értelmesebb figura vagy, de most már látom, hogy veled is meddő dolog vitába bonyolódni. Értetlenkedni, a vitapartnered sértegetni és provokálni ügyesen tudsz, ezt szépen megtanultad a Bibliából :) Így tudod mit? Legyen neked igazad :) De legalább tarthatnád magad a nevedhez, ha már ezt választottad. Tudod, "Nomen est omen". Te vagy a nagyszerű ellenpélda erre a mondásra.
"- Te mennyire sötét vagy! Én nem a tudomány ellen vagyok, hanem az agyatlan elméletekik ellen amiben a "millió éves" közhelyel magyaráznak meg dolgokat és olyanok mint te ezt szépen be is lapátolják kérdés nélkül. Ahelyett, hogy feltennék az ésszerű kérdést: És ugyan mi történt az alatt a sok millió év alatt? Milyen folyamatok játszódtak le? De nem, neked elég a millió évet hallani és a kérdéseid szana szét röppenek, mint fing a tavaszi szélben. Gratulálok.
Én szívesen használom az új dolgokat mint bárki más, nem is ezekkel van a bajom, hanem a korábban említett mese habbal elméletekkel. "
Ezt ugyan nem nekem írtad, de erre reagálnék. "Egyszercsak" nem lett élő sejt az élettelenből. A kérdésed, hogy lépésről lépésre magyarázzák meg neked, hogy ez hogyan is történt jogos, de válasz erre még nincs, csak teóriák, elméletek, és bizonyos részfolyamatok bizonyítása. Ennek ellenére az, hogy egy folyamat sokszázmillió éven keresztül zajlott rengeteg elágazással és rengeteg vakvagánnyal és néhány szerencsés fordulattal, az sokkal valószínűbb, mint az "egyszercsak"-od. Ennek a valószínűségét rendszerszinten, laikusként is látni lehet.
Mindemellett igazad van, ez még nem bizonyított teória, és egyelőre csak egyfajta megérzése egyes embereknek, akik lehet, hogy tévednek, mert nem zárható ki az sem, hogy Isten közvetlenül beavatkozott, és sitty-sutty teremtette az embert a világot, de nem lehet kérdés, hogy ez sokkal kevésbé valószínűbb, mint a lassú, lépésről lépésre zajló fejlődés, ami napjainkban is jellemző.
Bízom benne, hogy a tudósok/kutatók létrehoznak majd egy ősóceán szimulátort, ahol megteremtik azokat a feltételeket, amik az ismereteink szerint anno rendelkezésre álltak, és a következő 1 milliárd év alatt meglátjuk, hogy összeáll e magától az a sejt vagy sem. Ha igen, azt már nem látjuk meg, de valamelyik leszármazottad majd elmondhatja, hogy igen, az ősapám tévedett, vagy neki volt igaza és ez nem működik.
Lásd be, a teljes véletlenszerű folyamat szimulálása nem járható út fránya időhiány miatt. Ami létrejöhetett évmilliók/évmilliárdok alatt, azt igen nehéz leszimulálni 2-3 év alatt, még akkoris, ha megállná egyébként a helyét az elmélet.
Summa summárum, a "sokmillió év alatt kialakult" érv tényleg közhely, de kérdezem én, te tudsz jobbat?
Régen volt az, hogy szervetlen anyagból nem lehet szervest létrehozni. Kiderült, hogy de igen, lehet. Na jó, de aminósav akkor sem lesz belőle! De kiderült, hogy lehet! Na jó, de akkor abból akkorsem lesz fehérje. De kiderült, hogy lehetséges. Na jó, de abból akkorsem lesz élő sejt! És hoppá, láss csodát, ennek még nem tudták bizonyítani az ellenkezőjét a tudósok! Nahát, akkor innentől kezdve csak kontárok. Megaztán ha valaha be is bizonyítanák, hogy létrejött egy élő sejt, akkoris az, hogyan szaporodott. Meg hogyan lett többsejtű?! Ezt sem tudjátok bizonyítani hülye tudósok! Majd ha csináltok élő sejtet és azokból élő embert akkor majd elhiszem, de lehet, hogy még akkoris kitalálok valamit, mert csak!
A vakhívőket meg nagyon kérem, hogy ezt a válaszomat is pontozzák le. Ha leértékelik, akkor az automatikusan megcáfolásra került, és mindjárt nekik lett igazuk. Köszönöm :D
"az, hogy egy folyamat sokszázmillió éven keresztül zajlott rengeteg elágazással és rengeteg vakvagánnyal és néhány szerencsés fordulattal, az sokkal valószínűbb"
Ha megírtad a disszertációdat heteken-hónapokon át rengeteg elágazással és vakvágánnyal, néhány szerencsés fordulattal, és azt elfogadja az elbíráló bizottság, akkor azok legalább annyira ostobák és kóklere, mint amilyen te vagy!
Ami a fogyasztó társadalom bírálatát illeti, abban van némi igazság, de egyáltalán nem teljes így a kép. Azért kell fogyasztanunk, mert igazából termelői társadalom vagyunk és mindenki meg akarja kapni a munkája árát és ezért eladni akar. Közgazdászok igyekeznek elkerülni a válságot, de ez nem mindig lehetséges, csődök is előfordulnak és felborul az idilli kép, ha nincs fogyasztás. A jó minőségű, esetleg egyedi gyártású, netán kézzel készített termékeknek ugyanúgy megvan a piaca, mint régen, csakhogy azt mindig is csak kevesen tudták megfizetni, rengetegen mezítláb jártak, mert nem tellett cipőre, csizmára, a ruhájuk foltos volt és mindenért keservesen, látástól vakulásig meg kellett dolgozni. Manapság a gépesítés, a modern technológiák sok esetben tömegével ontják a jó minőségű és megfizethető termékeket, sokszor kézi munkával nem is lehetne olyan jót csinálni, de kétségtelenül van egy szegmens, az olcsó és hitvány áruké, amelyeket mindenki meg tud vásárolni. Gyémánt helyett hordhatsz bizsut és az utánzatok nem azt jelentik, hogy tisztességes termék nincs is, vegyél eredetit, ha kevesled a minőséget, vagy ha valami nem tetszik, mint már írták, senki sem kényszerít a vásárlásra, legfeljebb csábítanak a reklámokkal. Én Tv-t sem nézek, jó pár éve be sem kapcsoltam, neked sem muszáj. Az csak jó, ha van választék, olyat veszel, amilyet akarsz és azt teszel, amihez kedved van.
A kommunizmus bukásának az oka pont ez volt, a hiánycikkek mutatták az eltorzult gazdaságot, a termékek gyenge minősége a lezüllött ipart és a mezőgazdaság is ráfizetéses volt. Tenni sem tehettél mást, mint amit megengedtek, pl.: nem utazhattál, csak néhány országba.
Nekem sem tetszik a mostani rendszer minden téren, de nem tudok jobbat, ez van. Visszaállt a régi rend a világunkban, ami folyamatosan javul, bár kétségtelen, hazánkban jelenleg visszaesés tapasztalható. Mit tegyünk, nem vált be a szocializmus és mint mondani szokás: a végén csattan az ostor. Próbáljuk megkeresni a helyünket a világban.
Összességében elmondható, soha nem élt még ilyen jól az emberiség, hála a technika fejlődésének és a kulturális színvonal emelkedésének.
"Ha megírtad a disszertációdat heteken-hónapokon át rengeteg elágazással és vakvágánnyal, néhány szerencsés fordulattal, és azt elfogadja az elbíráló bizottság, akkor azok legalább annyira ostobák és kóklere, mint amilyen te vagy!"
Így van. Ha meg a te disszertációdat olvassák a fogtündérről és azt elfogadják, akkor meg pont olyan okos és széles-látókörű emberek amilyen te is vagy. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!