Az ilyen képek láttán ti tényleg azt hiszitek, hogy van isten?
Én nem értem, hogy ezek tudatában egyes embereknek hogy van pofájuk imádkozni, és bármit is kérni az istenüktől... De azt sem, hogyan hihetnek benne.
„millions of people are ‘‘culturally religious,’’ identifying with a religious tradition, but without believing in the theological content thereof”
Azt hiszem, az idézett szövegrész sok mindenre választ ad a kutatások meglepő és „furcsa” eredményeivel kapcsolatban... A több millió kultúrálisan vallásos ember, aki azonosul ugyan a vallásos hagyománnyal (itt nem kizárólag és nem is elsősorban a katolikus Szenthagyományra kell gondolni), de nem hisz annak teológiai tartalmában, aligha sorolható Isten igaz követőinek a táborába... Ők azok, akik miatt a mérleg nyelve jelentősen az ateisták javára billen, és ők azok, akik miatt a valódi hívőket megbélyegzik az istentagadó (vagy nem tagadó) társaik... Én amondó vagyok, hogy ne vonjunk le messzemenő következtetéseket ezekből a statisztikai kimutatásokból, mert a „vizsgált” alanyok vallásos elhivatottsága finoman szólva is megkérdőjelezhető és kétségbe vonható...
Ui.: Ne haragudj, hogy csak most válaszoltam. Tegnap, miután megadtad a tanulmány elérhetőségét, fáradtság miatt nem volt már kedvem Google Fordítóval végigrágni magam rajta... A linket köszönöm, hasznos, de a leglényegesebb tekintetben nem mérvadó információkhoz jutottam általa...
Semmi baj.
A kimásolt szöveg a "definitions" részből van, vagyis csak egy fogalommagyarázat, hogy értsd a későbbieket. Ráadásul nem is azt jelenti, amit te kivettél belőle, hanem azokról az emberekről szól, akik vallásosak ugyan, hitükben és hagyományaikban, cselekedeteikben is, de nem hiszik el a Biblia, a papok és az egyház minden szavát, amiért tényleg nem lehet hibáztatni őket. A legtöbben itt is ilyenek.
Nos, egyik statisztika se igazán mérvadó szerintem. Egyrészt azért,mert ,ahogy említve volt, az igazi hívőt nehéz megszámolni, hiszen eleve ott a kérdés,ha törvényszegést követ el,akkor tényleg hívő az illető vagy sem? Ezt pedig mindkét fél jól ki tudja magyarázni, lásd öngyilkos terroristák.
A másik,hogy az adatokból nem derül ki,hogy egy ember követett el 1000 bűntényt vagy mindegyik egy emberhez köthető. Ezért kérdeztem az összeadást is, hiszen,ha mondjuk összeadnánk simán a bűntények számát és azt mondanánk,hogy ez egyenlő a bűnözők számával az ugye nem lenne igaz, az se lenne igaz,ha azt mondanánk,hogy ennyi ember esett bűntény áldozatául,mivel lehet valakit rendszeresen kifosztanak stb..
Kedves Kérdező!
Még egyszer átnéztem a tanulmányt, és arra a következtetésre jutottam, hogy a szóban forgó (definiált) embercsoportba a felszínes vallásoskodók is beletartoz(hat)nak... Ami az eddigi bizonyítatlan kijelentéseidet illeti, azt tudom mondani, hogy támaszd alá egytől egyig mindegyiket valamivel, ne csak vádaskodj agyba-főbe...!
Kedves 55-ös!
Oké, igazad van... De a bűnözés attól még nem kevesebb azokban az országokban, amelyekben nagyobb a jólét még akkor sem, ha filszemon mást állít...
Bocs, félreolvastam.
Hát, én ezeket bizonyítottnak látom, hiszen maguk a keresztények állítják ezeket, csak más szavakkal, ráadásul az önzőségükre írtam is bizonyítékokat, pl. hogy nem foglalkoznak az éhezőkkel, nem sajnálják őket, mert úgyis a mennybe jutnak. Ezt nem én találtam ki, itt írta valamelyik hívő. És az tény, hogy mégis magukért imádkoznak. "Add Istenem, hogy sikerüljön ez meg az." "Minden napi kenyerünket add meg nekünk ma." Maguknak kérik, pedig nekik már megvan mindenük, az éhezők meg éhezzenek.
Én nem mondtam, hogy nem vagyok önző, de kevésbé vagyok az, mint egy vallásos, és nem állítom hozzá az ellenkezőjét, nem álszenteskedem. Azt sem mondtam, hogy nekem nem kell étel és lakás, csak hogy nekem nem CSAK étel és lakás kell, mint nekik. Legyen meg a kenyerük, ahol laknak, és mindenkit leszarva menetelhessenek az öröklét felé. Nekem pedig, és általában az ateistáknak valódi céljaink vannak, nem csak elvegetálnánk a halálig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!