Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Kedves Jehova Tanúi: hiszitek-...

Kedves Jehova Tanúi: hiszitek-e, hogy "Istennél minden lehetséges"? (Mt 19:26)

Figyelt kérdés
A "Mit tanít valójában a Biblia?" című könyv 197. oldalán ez áll: "Maga Isten magyarázta meg nevének a jelentését hűséges szolgájának Mózesnek. Amikor Mózes a nevéről kérdezte Jehovát, ő így válaszolt: "Azzá válok, amivé válni akarok" (2Mózes 3:14). Jehova tehát képes bármivé válni, amire szükség van a szándékai valóra váltásához. Tegyük fel, hogy bármivé tudnál válni, amivé akarsz. Mit tennél a barátaidért? Ha valamelyikük súlyosan megbetegedne, hozzáértő orvossá válnál, és meggyógyítanád. (....) A Bibliát tanulmányozva el fogsz csodálkozni, hogy miként válik Jehova bármivé, ami ahhoz kell, hogy teljesítse az ígéreteit."

2013. máj. 28. 21:37
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
Melyiket nem teljesítette?
2013. máj. 28. 22:01
 2/20 anonim ***** válasza:

:)

Kis agyafúrt.

Igen hiszem, De még mielőtt belekötnél a válaszomba, elmondom, hogy nem fogja megtenni.

Mert a teljes fizikai gyógyulást Jézus milleniumi uralma alatt fogja Jézuson keresztül alkalmazni, addig ha hiszed ha nem várni kell.

Katy Weaver

2013. máj. 28. 22:02
 3/20 A kérdező kommentje:

Akkor most máshogyan tenném fel a kérdést...

Lehetséges volt-e Jehova Isten számára az, hogy testté legyen?

2013. máj. 28. 22:11
 4/20 anonim ***** válasza:

Jaj de csalafinta! :)))))))

Respect :)

2013. máj. 28. 22:15
 5/20 anonim ***** válasza:

Ez egy kis gonosz kérdés, csak úgy mit az amikor valaki azt kérdezte, hogy a Teremtő tud-e akkora követ csinálni amit nem bír el.

A választ pedig találd ki.

Katy Weaver

2013. máj. 28. 22:51
 6/20 Aszklepiosz válasza:

Kedves K.W.

A jo es a rossz szo/tett kicsit tag fogalom.

2013. máj. 29. 03:52
 7/20 A kérdező kommentje:

Kedves Katy Weaver!

Nem gonoszságból írtam ki ezt a kérdést, hanem szeretetből. Te pedig tökéletesen rátapintottál a lényegre és ezt köszönöm Neked! :-)

Kérlek olvasd el a János evangéliuma 17:11-12 verseit. Ha nem látod, amit mondani akarok ezzel, kérlek, nagyon kérlek, olvasd el még egyszer!

Nagyon várom az észrevételeidet! :-)

2013. máj. 29. 08:52
 8/20 A kérdező kommentje:
Azt természetesen hozzá kell tenni, hogy a "követ", vagyis a bűnt és a halált nem Isten teremtette, hanem a teremtményei hozták létre. Ő azonban nagy irgalmából saját maga engedte el a tartozást (Ézsaiás 43,25) és a tulajdon vére árán szerezte a megváltást (ApCsel 20:28). Gondolkodj el azon, hogy a "Fiának" szó, amelyet az ÚVF [ ] jelek nélkül beszúr a szövegbe, egyetlen régi kéziratban sem szerepel. Erről a "megbotránkoztató dologról" még sok mondanivalóm van nektek és szeretnék még eszmét cserélni róla...! Kérlek ne tűnjetek el most...
2013. máj. 29. 09:57
 9/20 anonim ***** válasza:
0%

Ez így van Jehova önmagáért törli el a vétket, de áldozat akkor is kellett hozzá.

s mivel Ő nem születhetett volna le ide, mert akkor vezetés nélkül maradt volna a világ egyetem, ezért az angyalokat megkérdezte, hogy ki lenne az aki a váltság díjat a földön kifizetné

s a fia volt aki erre a feladatra jelentkezett.

(Ézsaiás 6:8) 8 Ezután hallottam, amint Jehova hangja így szól: „Kit küldjek el, és ki megy el nekünk?” Akkor ezt mondtam: „Itt vagyok én! Küldj engem.”

S ez a vers lábjegyzete a János evangélium 1:2 versre utal ahol ez olvasható:

(János 1:1, 2) . . .. 2 Ez volt kezdetben az Istennél.

Vagy is a szó, Isten szóvivője aki Isten nagy követeként jött le.

DE nem Ő a mindenható Teremtő, hanem magas pozícióban levő szellemi teremtmény az első szülött, ezért nevezi a fiának, mert egyedül hozta létre minden segítség nélkül Őt, és aztán már közösen a többi élőt....

Jézus nem mondta volna soha, hogy az Atya nagyobb nála, De mivel mondta, bizonyára ezzel elismerte az egyedüli teremtői mivoltját az atyjának ezért nem is tette magát egyenlővé vele. csak gondolkodásban tettekben voltak közös nevezőben mindig azt tette amit az atyja helyeselt.

Semmit nem tett szabad akaratból.

(János 8:27) 27 Nem fogták fel, hogy az Atyáról beszél nekik.

(János 8:28, 29) . . ., és hogy semmit sem teszek a magam kezdeményezéséből, hanem ahogy az Atya tanított, úgy mondom ezeket. 29 És aki küldött engem, velem van; nem hagyott magamra, mert mindig azt teszem, ami kedvére van.”

Az idézet:

(János 17:11, 12) 11 És én nem vagyok többé a világban, de ők a világban vannak, én pedig hozzád megyek. Szent Atyám, őrködj felettük a te nevedért, melyet nekem adtál, hogy egyek legyenek, mint ahogy mi is. 12 Amikor velük voltam, őrködtem felettük a te nevedért, melyet nekem adtál; és megtartottam őket, és egyikük sem pusztult el, kivéve a pusztulás fiát, hogy beteljesedjen az írás.

Jézus az Atyja nevéről beszél, amit akkor már a zsidók kezdtek elhagyni a használatban és a héber Adhonai szóval helyettesítették, ami Urat jelent.

*** cl 11. fej. 110. o. 7. bek. „Minden útja igazságosság” ***

. A Bibliában kizárólag Jehovát szólítják „Szent Atyának”. Ez így is van rendjén, minthogy egyetlen emberi apa sem közelíti meg őt szentségben. Jézus szilárdan hitt abban, hogy tanítványai biztonságban lesznek, ha az Atya vigyáz rájuk, hiszen ő maradéktalanul tiszta, és teljesen távol áll tőle minden bűn (Máté 23:9).

Amikor Jézus meghalt, akkor ki volt aki vigyázott rájuk?

És ki támasztotta fel, vagy is ki adta vissza az életét Jézusnak?

*** gt 116. fej. Az apostolok felkészítése az ő eltávozására ***

„A világ gyűlölte őket — folytatja Jézus az imáját. — Nem arra kérlek, hogy vedd ki őket a világból, hanem, hogy őrködj felettük a gonosz miatt. Ők nem része a világnak, amiként én sem vagyok része a világnak.” Jézus követői a világban vannak, ebben a Sátán által megszervezett emberi társadalomban, de elkülönülnek attól, és mindenkor elkülönülve is kell maradniuk a világtól és annak gonoszságától.

Isten népének az igazsággal vagy is a bibliával összhangban kell élniük, még ha ezért a kívül állók fel is háborodnak

A keresztényeket kezdetben is Szektának nevezték, és soha nem akarták elismerni őket sehol.

a másik idézeted:

(Cselekedetek 20:28) 28 Ügyeljetek magatokra és az egész nyájra, amelyben a szent szellem felvigyázóknak nevezett ki benneteket, hogy terelgessétek az Isten gyülekezetét, amelyet saját Fiának a vérén vásárolt meg.

? Hasonlóképpen a gyülekezeti véneknek is ’terelgetniük kell az Isten gyülekezetét, amelyet saját Fiának a vérén vásárolt meg’ (Csel 20:28). Mindig szem előtt tartják, hogy minden egyes juhot Krisztus Jézus drága vérén vásároltak meg. Mivel számadással tartoznak, a vének táplálják, védelmezik a nyájat, és gondot viselnek róla.

A Kat. szerint így hangzik: „Vigyázzatok magatokra és az egész nyájra. Azért rendelt benneteket a Szentlélek az élére elöljáróul, hogy igazgassátok az Isten egyházát, amelyet a tulajdon vére árán szerzett meg magának.” (A B.—D., ÚRB, KNB, Káldi, Soós és Szep. is hasonlóan fogalmaz.) Az ÚV szerint azonban a vers második része így hangzik: „amelyet saját Fiának a vérén vásárolt meg.” (A TEV ugyanezt írja. Bár az RS 1953-as kiadása még azt írja: „saját vérén”, az 1971-es nyomtatásban már ezt olvashatjuk: „saját Fiának vérén.” A Ro és a Da egyszerűen ezt írja: „a sajátjának a vérén.”)

Melyik fordítás van összhangban az 1János 1:7-tel, amely így hangzik: „az ő [Isten] Fiának vére megtisztít minket minden bűntől.” (Lásd még: Jelenések 1:4–6.) A János 3:16 szerint az egyszülött Fiát küldte el Isten, vagy ő maga jött el emberként, hogy életünk lehessen? Nem az Istennek, hanem az ő Fiának a vérét ontották ki.

S ha tudnál szerezni angol Jegyzete bibliát ami nem Jehova Tanúi kiadása akkor ott is utána nézhetsz.

Lásd még: Jegyzetes Biblia (angol), 1984, Függelék, 1580. o.

Sok féle fordítású bibliát megvizsgáltam az évek során és össze vetettem, nem csak a magyarban.

Remélem jól értettelek, és azt is hogy tudtam segíteni, köszönöm a türelmedet.

Legyen szép napod, ha van még kérdésed, vagy észrevételed, természetesen szívesen cseverészek veled erről.

Katy Weaver

2013. máj. 29. 13:10
 10/20 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Katy!

Örülök, hogy válaszoltál. Most már én írok személyesen, aki eddig is írtam a kérdést...

Nagyon jó, hogy az Ézsaiás 6-ot idézed!

Nézd csak:

"Noha ennyi jelt tett előttük, mégsem hittek benne, hogy beteljesedjék Ézsaiás próféta szava, amely így hangzik: "Uram, ki hitt a mi beszédünknek, és az Úr karjának ereje ki előtt lett nyilvánvalóvá?" Azért nem tudtak hinni, mert Ézsaiás ezt is mondta: "Megvakította a szemüket, és megkeményítette a szívüket, hogy szemükkel ne lássanak és szívükkel ne értsenek, hogy meg ne térjenek, és meg ne gyógyítsam őket." Ezeket mondta Ézsaiás, mert látta az ő dicsőségét, és őróla szólt. Mindazáltal a vezetők közül is sokan hittek benne, mégsem vallottak színt a farizeusok miatt, nehogy kizárják őket a zsinagógából; mert többre becsülték az emberektől nyert dicsőséget, mint az Isten dicsőségét." Jn 12:37-43.

Ézsaiás próféta látta Isten dicsőségét, látta Jézus Krisztus mennyei felségét, mielőtt a földre jött volna.

Érdemes figyelni, ahogyan Jehova többes számban beszél saját magáról (egyébként jó sokszor az Ószövetségben):

„Kit küldjek el, és ki megy el nekünk?” Ézs 6:8

Ha a Jn 1:1-et nézzük, ott szerintem nem a kis i, vagy nagy I a fontos. Sokkal inkább ez a fontos: "Kezdetben volt az Ige". Tehát Ő már a Kezdetben is "volt". Nem "lett", vagy "teremtetett", hanem "volt".

Ő az "időnek" előtte született mennyei Édesatyánktól, Jehovától, ezt mondja el ez a vers, ahogyan az emberi nyelv próbálja leírni a leírhatatlant.

Az én édesapám ugyanazt a nevet adtam számomra, mint az övé. Ugyanolyan embernek érzem magam, mint ő.

Úgy vélem sokakkal együtt, hogy ugyanez a helyzet a mennyben is. A mennyei Atya odaadta a saját nevét a Fiának (Jn 17:11-12), és Ő ugyanolyan Isten, mint a Mennyei Atya (Jn 1:18). Ő az "Egyszülött Isten". Még sincs két Isten, hanem csak egy. Ezt hisszük mi. Sőt a Szentlélek, vagy Szent Szellem is személy, Isten, még sincs három Isten, hanem csak egy Isten van.

Jézus nyilvánvalóan nem mondott volna olyat, hogy az Atya nagyobb nála, azt viszont mondta, hogy:

"mindenki úgy tisztelje a Fiút, ahogyan az Atyát tisztelik. Aki nem tiszteli a Fiút, az nem tiszteli az Atyát sem, aki őt elküldte." (Jn 5:23)

Éppen úgy kell tisztelni a Fiút, mint az Atyát.

Ezt Jehova Tanúi nem teszik. Imádkozom érte, hogy ez mégis így legyen valamikor!

Ami Jehova testté lételének misztériumát illeti: ez teljesen biblikus dolog. Olvasható a Filippi 2:5-11 verseiben, illetve a Jn 17:5 is nagyon jó rálátást ad erre. Ugyanígy a Zsidókhoz írt levél 1-2. része...

Ezt írod: "Jézus az Atyja nevéről beszél" a Jn 17:11-12-ben. Teljesen egyetértek veled. Nem is lehet máshogy. Ezt a nevet adta az Atya Jézusnak. Még sincs két Jehova, hanem csak egy van. Ezt hisszük mi.

Írod: "Amikor Jézus meghalt, akkor ki volt aki vigyázott rájuk?" Természetesen az Atya Isten. Ebben nincsen semmi probléma...

Írod: "És ki támasztotta fel, vagy is ki adta vissza az életét Jézusnak?"

Jézus maga (ugyanakkor mégis Isten):

"A zsidók pedig megszólaltak, és megkérdezték tőle: "Milyen jelt mutatsz nekünk, amelynek alapján ezeket teszed?" Jézus így felelt nekik: "Romboljátok le ezt a templomot, és három nap alatt felépítem." Ezt mondták rá a zsidók: "Negyvenhat esztendeig épült ez a templom, és te három nap alatt felépíted?" Ő azonban testének templomáról beszélt." (Jn 2: 18-22)

"Azért szeret engem az Atya, mert én odaadom az életemet, hogy aztán újra visszavegyem. Senki sem veheti el tőlem: én magamtól adom oda. Hatalmam van arra, hogy odaadjam, hatalmam van arra is, hogy ismét visszavegyem: ezt a küldetést kaptam az én Atyámtól." (Jn 10:17-18)

Az ApCsel 20:28-nál továbbra is csak ennyit mondanék: a görögben nincs ott a "Fiának" szó. Nem véletlenül, akárki akárhogy fordította is...

Isten testté lett és közöttünk lakott. Az Egyszülött Isten lett testté, nem egy angyal. Egy teremtmény sosem válthatott volna meg minket. Ebben szilárdan hiszek.

2013. máj. 29. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!