Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok arról, hogy...

Mit gondoltok arról, hogy Jehova Tanúi minden embert aki nem Jehova Tanúja úgy nevezi, hogy "világi ember"?

Figyelt kérdés
Szüleim Jehova Tanúi és nekem is el kell járnom pedig semmi kedvem,sőt nem hiszek ezekben,na de ezek hallatán,hogy világi ember meg ne menjél dolgozni inkább menjél el az előadásra és közbe adjad a pénzt,na de kérem akkor miből tartod el a családot,vagy fontosabb a "nem létező Isten" mint a család?Mert én pontosan ezeket látom a kedves "testvéreken". Vicc az egész...nem azt mondom,hogy nem szeretem a szüleim sőt imádom,de be kell látni,hogy jó nagy f.szságban hisznek.
2013. máj. 28. 19:17
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
0%
Ez a baj az egyházakkal, vagy túl nagy egy egyház, és a sok bába közt elvész a gyerek, nem szól már semmiről az adott egyháztagság, vagy túl kicsi és zárt közösségek alakulnak ki amikben meg kialakul egy fasisztoid kirekesztő csoportszellem, meg a teljes életidegen rugalmatlanság.
2013. máj. 28. 19:37
 2/20 anonim ***** válasza:
41%
Sajnos amíg náluk élsz, és ők tartanak el, addig alkalmazkodnod kell hozzájuk. Kár, hogy éppen Tanúk, mert ők az egyik legrosszabbak ebből a szempontból. Hány éves vagy?
2013. máj. 28. 20:25
 3/20 anonim ***** válasza:
22%

Hát nagyon sajnálom ezt, kedves Kérdező.

Ám az hogy nem vagy őszinte jellem, az biztos.

Ha szeretnéd a szüleidet, velük osztottad volna meg elsősorban ezt a problémádat, De így nem csak őket akiket állítólag szeretsz, hanem a többi testvéreket is gyalázod.

Amit pedig az adományról mondtál az egyenesen "gonosz" dolog, mert itt nincs kötelező tized, vagy egyéb kötelező befizetés, mert a Tanúk önkéntes hozzájárulásokból tartják fent magukat, és ez azt jelenti, hogy mindenki annyit ad amennyit tud nélkülözni, és amikor tud.

Magam 22 éve szolgálom Jehovát, és bizony nem egyszer voltam olyan helyzetbe hogy sokáig nem tudtam adományt adni,sőt jelenleg is ilyen helyzetben vagyok, és a teremtő soha nem mondta, hogy halljunk éhen miatta.

Hát szomorú, hogy az ilyen emberek miatt, olyan rágalmak születnek az emberi érzelmekre manipulálva, aminek a fele sem igaz.

:(

Katy Weaver

2013. máj. 28. 20:46
 4/20 anonim ***** válasza:
33%

Talán annyit, hogy kíváncsi lennék hány éves vagy, hogy ilyeneket írsz.

Ha nagy korú akkor nem a szüleid köteleznek téged,

Ha pedig nagyon fiatal, akkor inkább örülj, hogy a szüleid nem akarják, hogy rossz társaságba keveredj, mert úgy járhatsz mint a lányom aki nem hallgatott a szép szóra, és most 25. évesen nagyon beteg és teljesen kábítószer függő, és ez milyen fájdalom ez egy szülőnek.

Katy Weaver

2013. máj. 28. 20:50
 5/20 A kérdező kommentje:
Lehet nem felnőtt fejjel gondolkodok kedves Katy hisz még csak 15 vagyok (megválaszolva az előzőt is),de rengeteg olyan képet láttam mind a kiadványokban mind máshol,hogy az ember ott hagyta a munkáját csak,hogy elmenjen egy összejövetelre vállalva a kirúgást és még talán azt is,hogy földön futó lesz a családjával együtt.Sajnos sokszor mondták már,hogy nehéz helyzetben vagyunk és aki akar az dobjon ezt jó sokszor elmondva úgy hangsúlyozva mintha törvénybe lenne írva,hogy dobjál és akkor még többen dobnak pénzt (láttam,hallottam,tapasztaltam) ,mert nem veszhet oda a gyülekezet.Meg volt régebben azaz időszak amikor találtam velem egy korú beszélgetőtársat,de sikerült elérniük a kedves testvéreknek,hogy ne beszéljek vele többet hisz azt mondták neki,hogy ne beszéljen velem mert ez és ez lesz.Adják a tanácsokat közbe ők is ugyan azokat csinálják.A lányodról szóló részletet sajnálattal olvastam,de nem feltétlenül lesz rossz ember aki nem jár oda.Igaz elismerem az se aki oda jár mert annyi jó van benne,hogy megtanít pl: arra,hogy ne keféljünk fűvel-fával egyebekkel meg stb.-re.Igazából nem akartam leégetni senkit,kíváncsi vagyok más emberek véleményre is,hogy a "világi" emberek,hogy látják ezt a kérdést.Engem nem tudott megfogni a Szentírás valószínűleg nem is fog,de őszintén nem hiszem,hogy rossz ember fog vállni belőlem a közel jövőben.
2013. máj. 28. 21:59
 6/20 yuda ***** válasza:
70%

Kedves kérdező!

Óriási hírem van a számodra.

Nem a jehova tanui fogják megmondani, ki vagy te, ki a világi..stb.

Ez azt hiszem fantasztikus jó hír. Nemigaz?

Másik viszont sajnálatos. Ahol jehova tanúi megjelennek, hasonló esetek történnek, mint a buddhistáknál. Mégpedig, hogy az emberek elszegényednek. Az apparátusuk leszívja a vagyonukat, majd szegénység ideológiáját hirdetik nekik, hogy törődjönek bele.

Ez egyébiránt teljes egészében ellene mond a bibliának, de sajnos ez van. Isten valóságosan meg akarja áldani a gyermekeit, bővölködő életet akar biztosítani számukra, nem elszegényedést. Nem munkaelhagyást, hanem munkából való megélést.

Nemsokára felnősz és ha lesz lehetőséged, úgyis kilövöd magad tőlük jó meszire, mielőtt teljesen megmérgezik az életed.

Egy szülőnek az életre nevelés lenne a fő feladata, de ha valaki ennek a szektának a markai közé keveredik, igen bajos szabadulnia. Olyan szinten kidolgozták a kiválás elleni a stratégiájukat, hogy ember legyen a talpán, aki megszabadul a markukból.

Nagyon durva.

Lelkiismereti manipulációk, megfélemlítés, elgyengítés, bizonytalanság...

Ilyeneket okoznak az emberekben, hogy öntudat nélküli bábokká váljanak.

Ezt látnod kell, hisz velük élsz-igaz?

2013. máj. 28. 22:19
 7/20 anonim ***** válasza:
0%

Nahát Yuda, ezt nem gondoltam volna.

Egyébként Jehova tanúi nem dolgoztak ki semmit,mert ide nem kell belépni, mert ez nem párt, hogy csak ki belépkedek.

Ha valakit nem érdekel akkor ne jöjjön ide, és ha még is ide akar tartozni, akkor meg legyen annyi emberség benne, ha nem ért valamivel egyet, hogy úgy hagyja el a gyülekezetet, hogy a többi embert akik itt nem is bántották, nem teszi ki gyalázkodásnak, meg a rágalmazásnak.

Ugyan ezt értem azokra is akik hibát követtek el.

Minek jönnek vissza, ha már egyszer "megszabadultak" innen?

Drága gyermeknek pedig, ezt a szüleiddel kellene megbeszélned, és nem olyanokkal, akik egy ember miatt több millió ember van gyalázkodásnak kitéve úgy, hogy ezek az emberek nem is tudják megvédeni magukat, mert nem is tudnak róla, mit mondanak a hátuk mögött.

Vegyük csak a Ruandában élő egyszerű embereket, akik között vannak Jehova Tanúi, ott még nem hogy internet, de áram sincs És messze távolból idegen emberek mocskolódásának vannak kitéve. Ha hallanák azt kérdeznék:

Mit vétettünk itt a Dzsungel mélyén ellenetek Ti akik a nagy városokban éltek?

Nem is ismerjük egymást. De békében és szeretetben élnek és teszik a minden napi feladatukat, ugyan úgy dolgoznak az ottani kultúrának megfelelően, és az ottani Tanúk között nincs éhező tanulatlan, mert a Tanúk még Iskolákat is létre hoznak, nem csak mások és fizetség nélkül tanítják meg az ottaniakat írni olvasni, hogy ne csak a bibliát ismerjék, hanem tanult emberként egy kicsit jobb munkát is tudjanak vállalni, és addig is segélyszállítmányokkal segítünk az ott élő testvéreinket,

és másokat is akik rászorulnak, és ez ugyan így érvényes a többi 239. országban élőkre is.

Katy Weaver

2013. máj. 28. 22:45
 8/20 anonim ***** válasza:

Katy-nek:

Te mekkora egy álszent vagy! Egy gyermek mikor mond ellent a szüleinek és mik a következményei? Te egyáltalán ismered az előzményeket, mert egy másik kérdésnél kiosztottál, hogy nem is ismertem a TE életkörülményeid, mégis mertem azt mondani, hogy dolgoznál a házalás helyett és nem lenne 150 ezres villanyszámla tartozásod!

Még a kérdezőt mered hibáztatni, mert nem ért egyet egy szekta működésével? Hát ezt még egy vak is látja hogy mi folyik ott, jobban mondva egy gyermeknek is feltűnik!

Te ennyire vak vagy?

Sajnálom kedves kérdező, hogy ilyen helyzetben kell élned. Ha alkalmad nyílik rá mutasd meg ezeket a videókat nekik, hátha segít:

http://www.youtube.com/watch?v=DrRbBFdFhFs

http://www.youtube.com/watch?v=Jjx9Pei_Xpg

http://www.youtube.com/watch?v=MHNCaxQ2kZw

És végül a legjobb:

https://www.youtube.com/watch?v=_BDe6BSwd8A&list=PLeWkeG1p7g..

2013. máj. 29. 06:10
 9/20 anonim ***** válasza:

Kedves 8-as.

Én nem osztottam ki senkit.

Mert nincs jogomban senkit sértegetni.

Mindössze, mivel nem ismerhetjük egymás körülményeit, ezért bátorkodtam leírni az életemnek ezt a részét.

S ezt nem reklám fogásként tettem, mert nem csak a tanúk némelyike van ilyen helyzetben hanem bárki a világon,

S ha már az álszentségnél tartunk, arról lehetne beszélni...

Mint egy másik válaszomban írtam, ha valaki Jehova Tanúja szeretne lenni, ide nem lehet csak úgy "bekeresztelkedni" mint némely más "vallásokban"

Itt a keresztelkedés előtt komoly biblia tanulmányozást kap az egyén, ahol a tanulmányozás alkalmával, többször felteszik a kérdést a tanultakkal kapcsolatban, hogy érti-e és ha igen elfogadja-e, és még a keresztelkedés előtt is egy perccel kétszer ismétlődik meg ez a kérdés.

S ha az egyén igent mond, akkor az azt jelenti, hogy önként, semmilyen kényszer hatására teszi, saját szabad akaratából,

Egy 15. éves gyermek is igen lehet bizonyos tapasztalattal rendelkező.

S ezért írtam azt hogy ezt a szüleivel kellene megbeszélnie, nem a nyilvánosságban mindenki előtt megalázni lejáratni, őket a többi emberrel együtt.

Nem hiszem hogy a szülők, agyon vernék a gyermeket, vagy bármilyen fenyítés eszközével köteleznék őt, erre a feladatra, bár amíg kiskorú, Én sem vertem agyon a lányomat, és nem kényszerítettem semmire,13 éves korában a döntéséért, bár jól lehet nagyon fájt, a döntése amit azóta sem tudok feldolgozni, főleg hogy ebben a lakásban folyik az illegális drog elosztás.... stb.

Persze azért mint minden más családban egy 15 éves gyermek annyival tiszteletet mutat a szüleinek a felnevelésért, hogy szót fogad, De a szülei nem fogják kényszeríteni a keresztelkedésre, mert ez nem így működik...

Más részt azok akik ezeket a felvételeket csinálták, elgondolkozhatnának, miért mondtak igent olyasmire, amivel nem értettek egyet, és aztán meg lejárató hadjáratot folytatnak békés emberek ellen, akik senkit nem bántanak, a prédikáló szolgálat pedig az imádatuk része, mint a katolikus vallásnál a rózsa füzér morzsolgatása.

Mi az ajkak gyümölcsét mutatjuk be áldozatként a teremtőnek vallást téve.

(Héberek 13:15) 15 Őáltala ajánljunk fel mindenkor az Istennek dicséretáldozatot, vagyis az ajkak gyümölcsét, amelyek nyilvános kijelentést tesznek az Ő neve mellett.

Katy Weaver

2013. máj. 29. 08:43
 10/20 anonim ***** válasza:
Senkire sem lehet semmi ráerőltetni. Mi történik, ha nem mész el a szüleiddel? Mivel ők a szüleid, nekik kell a legjobban megérteniük téged. Beszéld meg velük ezt az egészet így, ahogy ide leírtad.
2013. máj. 29. 09:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!