Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Mit gondoltok arról, hogy...

Mit gondoltok arról, hogy Jehova Tanúi minden embert aki nem Jehova Tanúja úgy nevezi, hogy "világi ember"?

Figyelt kérdés
Szüleim Jehova Tanúi és nekem is el kell járnom pedig semmi kedvem,sőt nem hiszek ezekben,na de ezek hallatán,hogy világi ember meg ne menjél dolgozni inkább menjél el az előadásra és közbe adjad a pénzt,na de kérem akkor miből tartod el a családot,vagy fontosabb a "nem létező Isten" mint a család?Mert én pontosan ezeket látom a kedves "testvéreken". Vicc az egész...nem azt mondom,hogy nem szeretem a szüleim sőt imádom,de be kell látni,hogy jó nagy f.szságban hisznek.
2013. máj. 28. 19:17
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:

Csatlakozom a 10-es válaszolóhoz, egy 15. éves gyermeket már azért otthon lehet hagyni, bár legyenek óvatosak.

S a gyermek is legyen óvatos.

Katy Weaver

2013. máj. 29. 13:14
 12/20 anonim ***** válasza:

Egyébként a biblia tanulmányozáson többször elhangzott, hogy egy gyermek ne a szülei miatt legyen Tanú, mert az nem önkéntes, szabad akaratú, hanem saját meggyőződésből.

Katy Weaver

2013. máj. 29. 13:16
 13/20 anonim ***** válasza:
Kedves kérdező, az érdekelne engem ha nem titok, hogy a te szüleid mióta Tanúk? Te beleszülettél ebbe a helyzetbe? Mióta ismered a Tanúkat?
2013. máj. 30. 01:13
 14/20 anonim ***** válasza:

Kedves Katy,

csak tudod az a gond, hogy 18 éves korig magukkal ráncigálják a gyereket, akár akar menni, akár nem... mert a vének ezt mondják.

Kedves kérdező,

Alapvetően tényleg vannak jó törekvéseik, ezt én is elismerem.. De arra vigyázz majd, hogy ha nem vagy meggyőződve arról, hogy ezt akarod tenni, akkor ne engedd, hogy rábeszéljenek a keresztelkedésre! Később lehet, hogy megbánod és akkor már késő lesz.. elveszíted a családod, mint ahogy velem is történt pár hónappal ezelőtt, amikor elkülönültem.

Még mielőtt hitehagyottnak bélyegeznének, leszögezném, hogy nagyon is szeretem Istent és teljes mértékben elfogadom a Szavát! Épp ezért sok dologban mélyreható kutatást végeztem az eredeti szövegeket tekintve és azok túl sok ponton mutatnak különbséget a tanúk ÚVF-sával szemben.. és sajna ez nem az egytlen pont, amiben nem tudok hitelt adni a tanúknak.

2013. máj. 31. 01:07
 15/20 anonim ***** válasza:

"18 éves korig magukkal ráncigálják a gyereket, akár akar menni, akár nem... mert a vének ezt mondják."

Itt a szülői felelősségről van szó, nem a vénekről, ne keverjük már össze a szezont a fazonnal.

Nagyon várnám a kérdező kedves válaszát az előző kérdésemre.

2013. máj. 31. 17:13
 16/20 anonim ***** válasza:

Úgy látom, a kedves kérdező távol van, vagy egyszerűen nem óhajt válaszolni, pedig nagyon érdekelne, hogy mit mond, mert akkor sokkal pontosabban tudnám megközelíteni a kérdést.

A véleményem az, hogy vagy nagyon kevés ideje ismeri a Tanúkat, ezért felületes és vádaskodó, vagy kamu a kérdés és kérdésben szereplő zagyvaság!

2013. jún. 1. 00:00
 17/20 anonim ***** válasza:

akik egy ember miatt több millió ember van gyalázkodásnak kitéve úgy, hogy ezek az emberek nem is tudják megvédeni magukat, mert nem is tudnak róla, mit mondanak a hátuk mögött.

..................

Katy, én egy értelmes embernek tartalak téged. A fenti idézet tőled van. Mond, miért van az, hogy ha benneteket "bántanak", (és minden ellenvéleményt annak vesztek) akkor az gyalázkodás? És azt is mondod, (és más tanú is) hogy a más keresztények meg hazudozok, meg az ördögtől valók, és a szervezettől eljövőkről nem is beszélve!! Fogalmatok nincs róla, hogy ki miért jött el, nem is ismeritek az illetőt, életéből egy percnyit sem, de az már hitehagyott, és minden rettenetet el tudtok rőla hinni. Nem kettős mérce ez? Szerinted egy kiközösített, vagy szervezetettől elkülönülő meg tudja védeni magát? Szóba állnak vele a testvérei, a családja, a barátai, hogy elmondja valójában mi történt? Vajon van rá módja, hogy bebizonyítsa, hogy nem hitehagyott? MÉg akkor sincs, ha itt, vagy bárhol egy blogon egy egy bátrabb tanú szóba is áll vele, mert akármit mond, azt hazugságnak, rágalomnak bélyegzitek. van olyan felfuvalkodott Jehova Tanúja, aki azt meri állítani, hogy azért mond véleményt egy volt testvére életéről, mert ki van közösítve, és kész. Szerinted hogy áll meg ez az ember Isten előtt?

2013. jún. 21. 14:48
 18/20 anonim ***** válasza:

Kedves Fiatalember!

Mi is tanúk voltunk, 10 éven át. MI is vittük a lányunkat minden összejövetelre, még akkor is, ha tanulnia kellett volna, vagy bármi mást sziívesebben tett volna, mint az összejövetelen ülni. Azt mondtuk neki, hogy ez az igazság, és ha meg akarunk maradni benne, akkro ezt kell tennünk. Egyszer azt mondta a drágám: anya, ha én nem megyek egésznyáron iskolába, akkor sem felejtek el olvasni, sem számolni. Jehova igazsága ennél kevesebb? nagyon okos kislány volt mindig. Aztán rádöbbentünk, hogy az egész szervezet tévtanításokon alapszik, és eljöttünk a szervezettől. Mikor ezt megtettük, a lányunk három napon át sírt. Nem tudta abba hagyni. Megnéztünk egy videót, ami arrl szólt, hogy mekkora becsapás az egész.

Ült az ágyon, és sosem fogom elfelejteni könnyben ázott azrcát, és azt mondta: és ezért vettétek el tőlem a gyerekkorom? Ezért a hazudásért kellett lemondanom a barátaimról, a zenélésről? teljesen összeroppantam...

És az igaz, hogy sok mindent lehet ott tanulni, pl. az erkölcsről. De jó ha tudod, azt nem ők tanítják, hanem a Biblia. Ha neked a biblia szent marad, és ami benne van megírva az fontos lesz, az erkölcsöd is megmarad jónak.

Én a te helyedben azt tenném, hogy itt-ott elhagynék egy-egy kis irományt arról, hogy miben hisznek Jehova Tanúi. Mármint ellenvéleményt, ami ütközteti a tanúk tanítását az igazsággal. ha jól emlékszem, van nekem is itthon, és ha érdekel, szívesen küldök neked.

És hogy miért nevezik világinak azt, aki enm Jehova Tanúja? Az ok egyszerű: mert csak két tipusú ember létezik nekik. A tanú, aki megmenekül, és a világi, aki nem. Olyan, mint a zsidóknál a gój. Van a zsidó, aki kiválasztott, és van a gój, aki pusztuljon. Nagyon óvatos légy minden magát egyedül üdvözítő egyháznak feltüntető szervezettel. Viszont sose feledd: Isten igaz, mégha minden ember hazug lenne is. :o) Isten keresd, és akkor pont Nála vagy. :O)

Áldás béke.

2013. jún. 21. 14:58
 19/20 anonim ***** válasza:
Minden kedves válaszolónak, aki itt általánosító módon írogat! Az általánosítás már önmagában jól jelzi, hogy a szándék és amit írtok, nem tiszta, ezért részemről válaszra nem méltatom.
2013. jún. 21. 23:35
 20/20 anonim ***** válasza:
de kár.... pedig a te válaszod nélkül sokkal szegényebbek vagyunk.
2013. jún. 22. 00:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!