Jehova tanúi! Szóval akkor most végeredményben mikor lesz a világvége?!
Bocsánat, tudom, hogy ez a kérdés már milliószor szerepelt, de tegnap leszólított egy tanú az utcán, és hát érdekes dolgot mondott. Azt mondta, hogy: "olyan hamar eljön, hogy nekem már meg sem kell öregednem" (21 éves vagyok)
Na most két dolgot tudok. Az egyik az, hogy még Jézus maga sem tudta, mikor lesz a világvége. A másik pedig az, hogy 2000 évvel ezelőtt írták le, hogy "már nem olyan sokára".
Most honnan tudja az a néni, hogy én már nem öregszem meg addig? Meddig? Van most valami új dátum? Vagy ez lett volna a blöff?
Ez nem "blöff", a kérdésed rossz, de nagyon! Azaz tudom, hogy a célodnak tökéletesen megfelel, de ezen kívül egy rossz kérdés.
Kedves kérdező: mond, miért nem a nénitől kérdezted meg, hogy tud-e mondani pontos dátumot??? Miért itt akarod osztani az észt? Az a "néni" biztos nem mondott semmiféle dátumot, igaz??? És szerintem te ezt pontosan tudod, de akkor miért is ez az álkérdés?!
Kíváncsi vagyok, hogy tudod-e egyáltalán, mit ért a Biblia a általatok "világvégének" nevezett dolgon???
Valamint tanítja-e a Biblia, azaz Jézus, hogy a jelek alapján látni lehet, vagyis észre lehet venni a vég közelségét??
És ha a Szentírás ezt alaposan körülmagyarázza, akkor mi jogon bírálod te azt a nénit, amikor ezt mondta? Legalább ő NEM ALSZIK, mint a mai, magukat kereszténynek vallók többsége!
Inkább legyen ébren és tévedjen (ami az utolsó napok vége felé azért nem nagyon valószínű), mint hogy szellemileg aludjon, mert vajon mit is mondott Jézus azokra, akik "alszanak"??
Beszéltem vele pár szót, de nem volt túl bizalomgerjesztő, és amúgy is járnak hozzám minden héten más tanúk, akik értelmesebbek. Nem akartam akadékoskodni vele, inkább igyekeztem eljönni.
Viszont azt állította, hogy az... oké, nevezzük Armageddonnak... Armageddon legfeljebb néhány évtizeden belül eljöhet, noha... pontosan mi is az a jel, ami az utóbbi 2000 évben csak most figyelhető meg? És miért is jelenti ez, hogy nem újabb pár ezer év múlva lesz meg, amit vár, vagy esetleg élek-e még akkor, vagy esetleg hátha megöregszek már addigra?
Meg aztán ha jól emlékszem, a Biblia szerint a nagy esemény úgy fog eljönni, hogy senki nem számít rá.
Akkor miért egyáltalán ezt ennyire felfújni? Változtatna valamin, ha napra pontosan tudnánk az időpontját?
2-es,
Nem értem mire fel ez a flegma hangnem, de a kérdés szerintem igenis JÓ! Egyszer már megváltoztattátok a dátumot, most meg inkább csak tereltek, semmi konkrét választ nem adtok, csak azt, hogy itt vannak a jelek, meg hamarosan, nemsokára de az ígéreteitekkel már tele van a padlás. Nem lenne egyszerűbb bevallani: Halvány lila gőzötök sincs arról, mikor lesz itt világvége. Csak valami nagy eseményre vártok, hogy ráfoghassátok: Na látjátok mi megmondtuk. Ennyire hülyének nézitek az embereket? A vicc az egészben, hogy csak magatokat hitegetitek, mert SENKI az égvilágon nem hisz nektek! :)
A blöff az, hogy ti valamit is tudtok a világvégéről. Jeleket olvastok már ki mindenből, már a reggeli müzliből is, csak hogy magatokat igazoljátok, saját magatoknak, mert senki nem hisz nektek. Én már csak azért imádkozom, hogy az igaz Isten(de nem jehova, mert az csak a ti fejetekben létezik) legyen olyan kegyes és bocsásson meg nektek azért mert a tudtokon kívül félre vezetitek az embereket és az igaz hívőket álkeresztényeknek mondjátok.
Veletek ellentétben az én Istenem megbocsájtó és nem pusztít el mindenkit a saját hívein kívül. Ha pedig valami csoda folytán valahogy nektek lenne igazatok, akkor inkább pusztuljak el örökre, minthogy egy percet is veletek kelljen töltenem odaát. Szóval ha a mennyben mégis találkoznánk, akkor az nem a ti érdemetek, hanem az igaz keresztények nagylelkű Istenének köszönhetitek, hogy annak ellenére amit tettetek, megbocsájtott nektek.
Ámen
Kedves kérdező és válaszoló! Nagyon félremagyarázzátok a témát. Ezt a kérdést itt már nagyon sokszor feltették, és igen bőséges bibliai választ is kaptatok rá (tehát ha őszintén érdekel, nem sok kereséssel kiváló választ lehet rá kapni).
E kérdés sokkal inkább a gúnyt, mint az őszinte érdeklődést tükrüzi. Ha tényleg érdekel, sokféle KÖZVETLEN lehetőséged lenne utánajárni a válaszoknak. Csak magyarázkodsz, hogy így, meg úgy a nénivel, de közben rendszeresen járnak hozzád az állításod szerint "értelmesebb" Tanúk.
(Mond, te milyen jogon minősíted le rövid ideig tartó ismeretség után másokat???)
"noha... pontosan mi is az a jel, ami az utóbbi 2000 évben csak most figyelhető meg? És miért is jelenti ez, hogy nem újabb pár ezer év múlva lesz meg, amit vár, vagy esetleg élek-e még akkor, vagy esetleg hátha megöregszek már addigra?"
Pontosan ezek azok a kérdések, melyeket a Biblia és az azon alapuló kiadványaink részletesen tárgyal! Semeddig sem tartana ezeknek utánajárni, ha már úgyis rendszeresen járnak hozzád Tanúk...
"Meg aztán ha jól emlékszem, a Biblia szerint a nagy esemény úgy fog eljönni, hogy senki nem számít rá."
A pontos idejét illetően, de ez nem azt jelenti, hogy Jézus feleslegesen figyelmeztetett volna minket arra, hogy "amikor látjátok mindezeket beteljesedni (a bőséges jeleket, melyek ujjlenyomatszerűen azonosítják azt a korszakot) , akkor tudjátok meg, hogy közel a vég". A jelekről adott bőséges információkkal éppen az a szándéka Jézusnak, hogy a tanítványai "számítsanak" rá. Igen, ennek ellenére úgy fog eljönni az a nap, mint a "tolvaj éjjel".
De hát mennyiben jön el úgy, "mint a tolvaj éjjel"? Annyiban, hogy az emberek többsége nem figyelte éber szemmel Isten akaratának fokozatos megnyilvánulását. Ezek az emberek szellemi vonatkozásban alszanak. Ahhoz az emberhez hasonlók, aki éjjel alszik, amikor a tolvaj váratlanul eljön. Az ilyenek hagyták magukat eltompulni és a dolgok pusztulásra ítélt rendszerét támogatták.
"(Mond, te milyen jogon minősíted le rövid ideig tartó ismeretség után másokat???)"
Nem olyan nehéz, mint gondolod. Egyszerűen láttam rajta, hogy fanatikus, és a lehető legrosszabb értelemben. Van összehasonlítási alapom, mert akik járnak hozzám, azok nem ilyenek, pedig ők is következetesek és rendíthetetlenek. Nekik is fel fogom tenni a kérdést jövő szombaton.
De itt most nem annyira bibliai idézetek érdekelnek, hanem az, hogy mi alapján mondta, hogy én már nem fogok megöregedni. Honnan tudja?
Ami pedig a jeleket illeti: földrengések, járványok, háborúk, éhínség... hát ezek nem meggyőző jelek. Volt olyan kor Jézus óta bármikor, amikor nem voltak földrengések, mindenki egészséges és jóllakott volt, és háborúzni se háborúztak? Relatíve éppen manapság állunk a legjobban. De mindenesetre semmi különleges dolog nem történik, ami máskor ne történt volna.
Szervusz!
Amit a Biblia tanít, az nem lehet vita témája, mint azt följebb teszik a válaszolók, és te is aki kérdezel.
Legfeljebb vagy érted, vagy nem.
A kérdésed azért nem komoly, nem hiszem, hogy komolyan érdekel a válasz, mert állítólag jár hozzád két tanú. Ha tényleg foglalkoztatna ez a kérdés, egyrészt náluk érdeklődnél efelől komolyan, másrészt utánanéznél a Bibliában, ha tényleg komolyan érdekel.
Egy csomó más, komolyabb forrás áll a rendelkezésedre a válasz kielégítésére. Akkor miért is itt és így (szóval) ez a kérdés?
Ere magadnak kell megadnod a választ és sehol másutt, mint a szívedben és a gondolkodásodban kell keresgélned.
Szép napot és jó egészséget kívánok Neked.
Üdvözlettel: Zita
Kedves Kérdező.
Csatlakozom a Zitushoz, és talán annyit, hogy ne hasonlítsd már az idősebbet egy fiatalabbhoz, akinek már nem úgy működnek az agytekervényei, de ennek ellenére mindent megtesz az Isten munkájában, vagy is tanúskodik
ahogy az egyik válaszoló írta, a néni, legalább "ébren van" és vár.
Hidd el valamikor amikor ez a Néni fiatalabb volt Ő is erőteljesen mondott volna neked, bibliai érveket.
S ha minden igaz nem kell évtizedeket várni, bár jó lehet nem lehet dátumokat mondani, mert Jézus soha nem mondott, dátumot órát, mert mindig minden percben úgy kell élni, mint ha holnap jönne el.
Jézus világméretű jelsorozatot, és a tanítványok is próféciákat írtak le ennek az eseménynek a közeledtéről:
(Márk 13:29) 29 Hasonlóképpen ti is, amikor látjátok ezeket megtörténni, tudjátok meg, hogy ő közel van, az ajtóknál.
(Lukács 21:31) 31 Így ti is, amikor látjátok ezeket megtörténni, tudjátok meg, hogy közel az Isten királysága.
Katy Weaver
Jehova tanúi mindig is ezzel prédikáltak, hogy nem kell nekik megöregedniük.
Volt egy időszak amikor annyira várták, hogy a gyerekeket se engedték iskolába! :)
Ezt leszámítva, szerintem is nagyon a végső időket éljük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!