Jehova tanúi! Szóval akkor most végeredményben mikor lesz a világvége?!
Bocsánat, tudom, hogy ez a kérdés már milliószor szerepelt, de tegnap leszólított egy tanú az utcán, és hát érdekes dolgot mondott. Azt mondta, hogy: "olyan hamar eljön, hogy nekem már meg sem kell öregednem" (21 éves vagyok)
Na most két dolgot tudok. Az egyik az, hogy még Jézus maga sem tudta, mikor lesz a világvége. A másik pedig az, hogy 2000 évvel ezelőtt írták le, hogy "már nem olyan sokára".
Most honnan tudja az a néni, hogy én már nem öregszem meg addig? Meddig? Van most valami új dátum? Vagy ez lett volna a blöff?
Egyébként érdekes, hogy pont arra nem reagáltál, hogy Jézus 1914-ben kapta meg hatalmát hiszen ezt tanítjátok!
Ti Nagyhatalmú, bölcs, mindentudó, Csak ti üdvözülő nép!
Tévtanítás véget úgyis a pokolra jutsz! Mondanád, ha ezt egy másik egyház tanítaná, hiszen nincs benne a bibliába az 1914 -es évszám. Ja ti kiszámoltátok? Az más. :D:D:D:
Csak másik egyház ne kezdjen hozzá mert mind a pokolra jut. Hány világvégét is számoltatok ki eddig? Évszámokkal alátámasztva? Csak azt ne mond hogy egyet se, mert akkor vagy nem ismered a tanításotokat, vagy nem mondasz igazat!
Ó ti fedhetetlen tanuk, nézz már magadba!
Mit találsz ott?
Ja az őrtorony azt írta, hogy, akkor hidd el minden szavát, mert azt mondták!
Gondolkodás teljes hiánya, menj és ismételd el a mondatokat!
Egyébként érdekes, hogy pont arra nem reagáltál, hogy Jézus 1914-ben kapta meg hatalmát hiszen ezt tanítjátok!
Semmi reagálás miért is ekkor? Érdekes, csak az észt osztjátok.
A biblia leírja az eseményeket amik a végidőt jelölik. Jézus sokat beszélt róla. Kár találgatásokba folyni hogy vajon mikor lesz világvége és mikor nem. Még a tanítványainak sem volt joga tudni. Sőt Jézusnak sem.
Akkor meg mi mit akarunk???
Ezek szerint nagyon figyelmetlenül olvastatok, mert a 11-es válaszomban a bibliával válaszoltam az ilyen alaptalan megjegyzésekre:
"(Lukács 21:29–33) "Nézzétek meg a fügefát és az összes többi fát: amikor már rügyeznek, megfigyelve ezt, ti magatok is tudjátok, hogy már közel a nyár. Így ti is, amikor látjátok ezeket megtörténni, tudjátok meg, hogy közel az Isten királysága."
Pál apostol ezt mondja: „Jehova napja pontosan úgy jön el, mint a tolvaj éjjel.” Majd hozzá teszi: „De ti, testvérek, nem vagytok sötétségben, hogy úgy lepjen meg benneteket az a nap, mintha tolvajok lepnének meg” (1Thessalonika 5:2, 4).
Tehát Pál is tisztában volt azzal, hogy a tanítványokat nem szabad, hogy "meglepje" Isten nagy napja. Ezek szerint kedves kérdező, a hármas válaszodban rosszul emlékszel, hiszen nem úgy fog eljönni, hogy "senki sem számít rá"! Avagy Jehova Tanúi nem alaptalanul, vagy a bibliával ellentétben tudakozzák az Írásokat ez ügyben, hanem alapos okkal."
Jehova Tanui (es elodeik, a Bibliakutatok) rengeteg konkret vilagvege-datumot josoltak meg. Aztan miutan egyik sem jott be, most mar kodositenek, es az altalad is irt modon probalkoznak "te mar nem fogsz megoregedni", stb.
En is voltam tanu sokaig, es volt olyan hogy egy kulonleges uttoro vennel (ez eleg magas 'rang', es nagyon komoly hitbeli tudast es makulatlan hozzaallast kell hogy jelentsen) mentem hazrol-hazra. Egy helyen szoba kerult a 'vilagvege' is, amire o azt mondta a hazigazdanak hogy "mar nincs 10 ev hatra". Ez volt 18 evvel ezelott :)
Mivel ok is latjak hogy hiaba veszmadarkodnak, a vilagvege csak nem jon el, ezert folyamatosan atirjak a sajat tanitasaikat is.
Szó sincs "rengeteg konkrét dátumról"!!! Amik voltak is, nagyobbrészt LÉTEZŐ, a bibliából kiszámolható, jelentőséggel bíró dátumok. Persze voltak tévedések is, de azok csak az olyanoknak nincsenek, akik nem csinálnak semmit, akik szellemileg vakok és ALSZANAK!
Ettől függetlenül, senkinek sem kellene találgatásokba bocsátkoznia, ebben igazad van.
Ám ennek ellenére inkább legyek éber és hibázzak, mint aludjak, és verjem a mellem, hogy "nini, én nem hibáztam"! Ugye tudod mit mondott Jézus azokról, akik alszanak???
"Persze, hogy tudjuk, meg azt is mit mondott a hamis prófétákról. Ugye nem kell magyaráznom senkinek kikre utalt... :)"
Szerintem te akarsz most félrevezetni másokat velünk kapcsolatban. Csak az a kérdés, hogy ez hamis prófétálás, vagy csak egyéni vélemény - tudod mi a különbség? Tudod-e mit jelent Istentől ihletett prófétának lenni??? És tudod-e, hogy Jehova Tanúi azok-e???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!