Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Jehova tanúi! Szóval akkor...

Ozmium42 kérdése:

Jehova tanúi! Szóval akkor most végeredményben mikor lesz a világvége?!

Figyelt kérdés

Bocsánat, tudom, hogy ez a kérdés már milliószor szerepelt, de tegnap leszólított egy tanú az utcán, és hát érdekes dolgot mondott. Azt mondta, hogy: "olyan hamar eljön, hogy nekem már meg sem kell öregednem" (21 éves vagyok)

Na most két dolgot tudok. Az egyik az, hogy még Jézus maga sem tudta, mikor lesz a világvége. A másik pedig az, hogy 2000 évvel ezelőtt írták le, hogy "már nem olyan sokára".

Most honnan tudja az a néni, hogy én már nem öregszem meg addig? Meddig? Van most valami új dátum? Vagy ez lett volna a blöff?

2013. máj. 26. 22:44
1 2 3 4
 11/33 anonim ***** válasza:

""(Mond, te milyen jogon minősítesz le rövid ideig tartó ismeretség után másokat???)"

Nem olyan nehéz, mint gondolod. Egyszerűen láttam rajta, hogy fanatikus"

Ebben látod igazat adok neked. Tényleg nem olyan nehéz másokat leminősíteni, megítélni - persze alig néhány perces ismeretséggel, vagyis felületesen az "igazi" -, ehhez ért a legtöbb ember, mondhatni ez amolyan össznépi szórakozás!!!

"De itt most nem annyira bibliai idézetek érdekelnek, hanem az, hogy mi alapján mondta, hogy én már nem fogok megöregedni. Honnan tudja?"

Ezt itt nem értem??? Mi bajod van a bibliai idézetekkel, vagy az összefüggésekkel, melyeket abból ki lehet mutatni az 'utolsó napok jelei' témában? Pont ezek alapján mondhatjuk, hogy nem lehet már hosszú az idő Armageddonig. Ez egyáltalán nem Írásellenes találgatás, hiszen maga Jézus figyelmeztetett erre:

(Lukács 21:29–33) "Nézzétek meg a fügefát és az összes többi fát: amikor már rügyeznek, megfigyelve ezt, ti magatok is tudjátok, hogy már közel a nyár. Így ti is, amikor látjátok ezeket megtörténni, tudjátok meg, hogy közel az Isten királysága."

Pál apostol ezt mondja: „Jehova napja pontosan úgy jön el, mint a tolvaj éjjel.” Majd hozzá teszi: „De ti, testvérek, nem vagytok sötétségben, hogy úgy lepjen meg benneteket az a nap, mintha tolvajok lepnének meg” (1Thessalonika 5:2, 4).

Tehát Pál is tisztában volt azzal, hogy a tanítványokat nem szabad, hogy "meglepje" Isten nagy napja. Ezek szerint kedves kérdező, a hármas válaszodban rosszul emlékszel, hiszen nem úgy fog eljönni, hogy "senki sem számít rá"! Avagy Jehova Tanúi nem alaptalanul, vagy a bibliával ellentétben tudakozzák az Írásokat ez ügyben, hanem alapos okkal.

Ez a része egyértelmű, de mi van a konkrét jelekkel? Miért mondhatjuk, hogy a mi korunk e jelekben eltér a korábbiaktól?!, Hogyan? Miben? No, erre sok irodalmunk ad bibliai választ, de nem egy-két mondatos téma, amit röviden le lehet rendezni. Erről kérj a Tanúktól részletesebb irodalmat, vagy nézd meg a honlapjukon.

"Relatíve éppen manapság állunk a legjobban. De mindenesetre semmi különleges dolog nem történik, ami máskor ne történt volna."

Nem történik semmi különleges, ami korábban nem történt meg? Már megbocsáss, de akkor nagyon fiatal és/vagy tájékozatlan vagy. Ma már nagyon neves tudós is sok szempont miatt bekövetkezhető globális méretű katasztrófáról beszél!

Relatíve, bizonyos dolgokban igen, manapság állunk a "legjobban" (bár persze sokkal jobban is állhatnánk, ha az ember nem negatív célokra irányozná az erőforrásai nagy részét!!!). De azok a dolgokban, amik igazán számítanak, és a leglényegesebbek az ember, vagy az emberiség számára, nagyon nem állunk jól, sőt tragikusan gyengébben teljesítünk, mint régen, pedig sohasem volt ideális a világ, csak a kezdet kezdetén.

De ami a "relatíve jobban állás" illúzióját illeti, vedd azt is figyelembe, hogy sokan elismerik azt a látható irányzatot, amely az egységesebb világra és arra a békére és biztonságra irányul, melyet mindez magával hozhat. Ezek az emberek azt remélik, hogy az ilyen változás egy jobb világ kialakulásához vezet majd. A Biblia azonban jelzi, hogy a látszólagos dolgokon kívül ez csalóka álom, illúzió és több mindent foglal magába.

A béke és biztonság témája különösen amiatt érdekli Jehova Tanúit, amit Pál apostol ihletés alatt írt az egyik keresztény gyülekezetnek az első században:

(1Thessalonika 5:3) "Amikor azt mondják: ’Béke és biztonság!’, akkor jön rájuk hirtelen a pusztulás, mint a szorongató fájdalom a várandós asszonyra, és semmiképpen meg nem menekülnek."

Ha elolvasod Pál fent idézett szavainak a szövegösszefüggését, abból láthatod, hogy azok, akik azt mondják „béke és biztonság”, azok nem éber keresztények, hanem olyan egyének, akik elaludtak a megtörténő dolgokat illetően. Veszélyes helyzetben vannak, de nincsenek ennek tudatában, mert azt gondolják, hogy a dolgok jóra fordulnak. Ami a keresztényeket illeti, Pál azt mondta nekik, amit fent idéztem tőle: 1Thessalonika 5:4.

2013. máj. 27. 21:36
 12/33 anonim ***** válasza:

"Volt egy időszak amikor annyira várták, hogy a gyerekeket se engedték iskolába! :)"

Inkább az intoleránsabb korszakokban és helyeken, a semleges álláspontjuk miatt a Tanú gyerekeket csapák ki sorban az iskolákból.

2013. máj. 27. 21:44
 13/33 anonim ***** válasza:

Na látjátok egy tanúnak mindig igaza van, akkor is ha nincs, tehát igaza van. Bólogatás erény számukra.

Minősítés?

Úgyan már akkor a tanuk mit művelnek más egyházakkal?

Szerintem nekünk is összekellene állítani egy könyvet tévanításaikat leírni és azzal házalni, ha kidobnak az ajtón bemászni az ablakon, csakis vasárnapi ebéd időt pl 11-13 óráig ott lenni, csak azt beszélni, hogy milyen egy bűnös egyház, hozni az élményeket, és a tévtanításaikat.

Biztos örülnének neki, hiszen amit adnak, kapnak!

2013. máj. 27. 21:51
 14/33 anonim ***** válasza:
2013. máj. 27. 21:56
 15/33 anonim ***** válasza:
2013. máj. 27. 22:01
 16/33 anonim ***** válasza:
Javítanák: "Ma már nagyon neves tudósok is sok szempont miatt bekövetkezhető globális méretű katasztrófáról beszélnek!"
2013. máj. 28. 05:41
 17/33 anonim ***** válasza:
55%

Mire fel ez a vergődés a tanuk részéről? Talán tilos kérdezni? A hihetetlen meséiteket csak ti hiszitek el, ezért olyan nehéz megemésztenie egy normál gondolkodó embernek. Persze, hogy szinte minden nap találunk valami kivetni valót abban amit mondtok, hisz a logikát nélkülözve zagyváltok itt össze vissza. Az a minimum, hogy logikus legyen amit mondtok, hisz akkor elfogadható lenne, de így...

A mostanában gyártott animáció készítők(Shrek, Öt legenda) is jobban megerőltetik magukat, mint TI. A ti meséitekben az értelem halvány szikrája sem lelhető fel, annál inkább a hibák tengere!

2013. máj. 28. 06:46
 18/33 anonim ***** válasza:

Máté evangéliuma 7,15

"Óvakodjatok a hamis prófétáktól, akik juhok ruhájában jönnek hozzátok, de belül ragadozó farkasok."

7 Kérdést intéztek hozzá: "Tanító, mikor történnek meg ezek? Mi lesz a jele annak az időnek, amikor ezek megtörténnek?" 8 "Ügyeljetek - szólott -, el ne tévelyedjetek. Mert sokan fognak jönni az én nevemben és EZT MONDJÁK: ÉN VAGYOK! Továbbá: AZ IDŐ KÖZEL! TI NE MENJETEK UTÁNUK.

Lukács 21. fejezet

Mert sokan fognak jönni az én nevemben= Jehova tanuja vagyok, azaz a névében jönnek.

“Azt a napot és órát azonban nem tudja senki, az ég angyalai sem, csak az Atya.” (Mk 13.32)

tanuk ezt elhiszik.

[link]

Ez olyan tévtanítás, hogy nem lehet elmenni, csak nem tudomást venni róla, a strucpolitika által megy náluk az agymosás. Nemérdekel kezdetben, de olyan jókat lehet velük beszélgetni, aztán észre se vetted, hogy simán elfogadtad a tévtanítást, a barátságért cserébe.

2013. máj. 28. 08:43
 19/33 anonim ***** válasza:

"Mert sokan fognak jönni az én nevemben= Jehova tanuja vagyok, azaz a névében jönnek."

Bocsika, de erősen képzavarban szenvedsz, hiszen Mi Jehova nevében megyünk, nem pusztán Jézus nevében, mint a háromsághívők. Tehát amikor Jézus azt mondta, hogy "SOKAN" mennek majd az Ő nevében, akkor semmiképpen sem rólunk beszélt, hanem inkább azokról, akik hamisan "mindenhatónak" tartják Jézust és valóban csak és kizárólag az "Ő nevében" tartják magukat kereszténynek, mivel az Atyját még véletlenül sem ismerik el úgy és annak, ahogy maga Jézus is elismerte és azonosította! Hogyan is azonosította Jézus az Atyját önmagához képest???

(János 17:3) "Az pedig az örök élet, hogy ismeretet szerezzenek rólad, az egyedüli igaz Istenről, és arról, akit elküldtél, Jézus Krisztusról."

Vagyis a magukat kereszténynek vallók nagy része NEM ISMERI EL Jézus Atyját az "egyedüli igaz Istennek", az egyedüli Mindenhatónak, akinek a bibliában négy héber mássalhangzó a neve: JHVH. Márpedig Jézus ELISMERTE Jehovát az EGYEDÜLI igaz istennek. Nyilvánvalóan ha valakit mást nevezel valamely tulajdonságában EGYEDÜLINEK, vagy más fordítások szerint EGYETLENNEK(!!!), akkor nem lehetsz vele "egyenlő"!!!! Igaz, vagy nem????

2013. máj. 28. 21:23
 20/33 anonim ***** válasza:

gápiojehpőszpú

Na erre válaszoljál, hiszen mindig a tanuké az utolsó szó!

Szóval, kutya, cica 1jguzőoweaiuzes4io:D:D:D:D:D::D

2013. máj. 28. 21:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!