Keresztények, mit gondoltok a mostani időjárásról?
Mit keresnek egyesek a vallás témában ha nem is hisznek? Eerdekes.
(Tudom, hogy 2 e-vel írtam -.-" :3 )
És a klímaváltozás oka miben keresendő kedves első válaszoló?!
Persze, mindig igyekeznek a naturalisták valami józan, racionális és természeti választ adni, ami nem is helytelen, csak az a hiba ebben, ha az ok-okozat törvényét kihagyjuk a számításból. Márpedig sokan ezt teszik, holott nyilvánvaló, hogy az emberi tevékenység drasztikusan beavatkozott a ökológiai egyensúlyba. Ennek viszont egyértelműen negatív következményei vannak/lesznek.
Mindent nem lehet a természetes változásokra fogni, bármennyire is szeretnénk, mivel kihagynánk a kauzalitás törvényét. Még akkor sem, ha tudjuk, hogy ritkán régen is voltak természeti anomáliák. A jelen helyzet ugyanis nem egy-két kivételes ritkaságú esemény - méghozzá hosszú-hosszú időintervallumban mérve, hanem gyakori, egyre rendszeresebben jelentkező eltéréseket, természeti katasztrófákat okozó hosszú sorozat.
Azt, hogy a hit nem egyenlő azzal, hogy mindent valami felsőbb dologra fogunk. :)
Ideje lenne megkeresnem a középiskolai földrajzkönyvemet: a mai napig élénken él az emlékezetemben, hogy az egyik oldal alsó részén volt egy kis felsorolás mindenféle komoly időjárási anomáliákról, pl. ezernyolcszáz-valamennyiben januárban termett az eper és hasonlók... Az időjárás változékony, de szerintem nincs annyi ideje írásos feljegyzésünk (esetleg méréseink) róla, hogy abból komoly következtetéseket vonjunk le.
Még az is elképzelhető, hogy globális felmelegedés sem az üvegházhatást kiváltó CO2, metán és egyéb gázoktól van, hanem szimplán melegszik a bolygó, ami majd egyszer megfordul és jégkorszak köszönt be megint.
Csak tudnám, miféle elkárhozott, bűnös lelkek élhetnek vagy élhettek pl. a Vénuszon és a Jupiteren, az Ióról nem is szólva... (e helyeken ugyanis összehasonlíthatatlanul brutálisabb az időjárás, mint nálunk :P ) ...vagy ennyi leányvállalata van a Hell Inc.-nek...?
Ehh, művelődjetek már egy kicsit, hívők. Tanuljatok csillagászatot, földrajzot, meteorológiát, biológiát, kémiát, fizikát, és nagyobb csodákat fedezhettek fel, mint amikről valaha is olvastatok a Bibliában. És még hasznát is fogjátok látni a valóságban.
Nyomorúság?? :O
Én még el tudnám viselni ezt az időt, nagyon szeretem a havat, jobban érzem magam hidegben, télen vagyok igazán "elememben". Nekem a "nyomorúság" júliusban van a 40 fokban...
Hát ha ilyen időjárás és mondjuk a föld más táján is ilyen az idő vagy valamiért a szomszédos országok nem adnak élelmet akkor hamarosan nem lesz mit enni és ez a nagy nyomorúságnak is az egyik jele.
Egyébként szerintem valóban a Jelenések könyvének eseményeit éljük most. A Bibliában való jelek mind passzolnak a mai időkre és ezt néhány éve Benedek pápa is kijelentette.
És akkor még a különböző próféciákról nem is beszéltem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!