Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Az ilyen képek láttán ti...

Az ilyen képek láttán ti tényleg azt hiszitek, hogy van isten?

Figyelt kérdés

Én nem értem, hogy ezek tudatában egyes embereknek hogy van pofájuk imádkozni, és bármit is kérni az istenüktől... De azt sem, hogyan hihetnek benne.

[link]

[link]

[link]

[link]

2014. jan. 30. 21:06
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:

Szia, nem Én nem azért segítek, mert "vallásos" vagyok.

S az hogy valaki segít másoknak, az még nem eredményezi az örök életet.

Az csak egy emberi gesztus, az egyik embertől a másiknak, jó lehet Isten is erre tanít, mert Ő is adott és ad, önzetlenül, pedig meg sem érdemeljük.

Az örök élet eléréséhez nagyon sok mindennek meg kell felelni, hogy megkaphasd.

az tévedés, hogy Jézus halálában való hit elég, de mögötte nincs semmi.

Penu

2014. jan. 31. 16:33
 32/73 A kérdező kommentje:
Miért hiszel, miért próbálsz jó lenni keresztényként? Hiszen az egész vallás arra épül, hogy vagy örökké boldogságban élsz a mennyben, vagy örökké szenvedsz a pokolban. A keresztény eszerint él, tehát kizárólag reményből, önzésből és félelemből segít és tesz jót.
2014. jan. 31. 16:42
 33/73 anonim ***** válasza:

Te pedig a fajod akarod fenntartani vagy még örülsz is a másik bajának, mert ùgy előnyös. Nem tudom miért kell álszenteskedni. Te talán tudòs ember vagy?

Senkit nem érdekel mennyi pénzed van és kit utálsz magad miatt.

2014. jan. 31. 17:12
 34/73 anonim ***** válasza:
Sosem értettem miért kell más vallását kritizálni, becsmérelni ilyen undorító módon. Tiszteletben tartom mindenkinek a hitét, illetve hitetlenségét. Viszafele is ezt várom el. Ostobaságra vall, ez a vagdalkozás.
2014. jan. 31. 17:15
 35/73 anonim ***** válasza:

Kedves kérdezö, tudod van a Bibliában egy nagyon komoly, érdekes történet.

Nem vagy Istenben hivö, írod, hogy iskolázott ember vagy. Az iskolázott emberek java része a Bibliát olvasta vagy olvassa. Lehet hogy ezért neked ismert lesz a történet, amelyikre most szeretnék rámutatni.

Jóbról szól. Ez egy nagyon gazdag és nagyon jó viselkedésü becsületes Jehova Isten imádója volt.

Most a történet ott folytatódik, hogy az ember legnagyobb ellensége a gonosz Sátán, megvádolta Jóbot Jehova elött, hogy csupán önzésböl és nem tiszta indítékokból teszi a jót. )

Ekkor Jehova hogy bebizonyítsa, hogy a Sátán hazudik, és ok nélkül rágalmazza Jóbot, megengedte, hogy kipróbálja. A gonosz megtette amit csak tudott, de Jób feddhetetlenségét nem tudta megingatni.

Ezt azért írom neked le, hogy úgy érzem a szövegedböl, hogy te is vádolod kissé a hivöket, hogy nem öszinte indítékokból tesznek jót, szerinted csak az ateisták tesznek öszintén jót.

Tévedsz kedves barátom.

Nagyon sok tudós igazából hisz Istenben. Megvallom, most nem nagyon akaródzik, hogy keressem a nevüket és hogy mire speciálizálódnak, fáradt vagyok a munka után, hétvége van, de ha tényleg nagyon akarod megtudni kik , majd veszem a fáradtságot és leírom.

2014. jan. 31. 17:17
 36/73 A kérdező kommentje:

Nem, én is önző vagyok, de én ki is mondom. Nem én vagyok az álszent, hanem aki vallásos. Valóban elvenném mások pénzét, hogy nekem legyen. Megenném mások elől az ételt, ha éhes lennék, de én nem állítom az ellenkezőjét. Haragudni nem haragszom senkire, a pénzemnek meg semmi köze semmihez.

Nem tartom jogosnak, hogy megvonjuk az emberektől a többi ember bírálatát. Ahogy lehet bírálni valakit az agressziójáért, az elveiért, az erkölcséért, úgy lehessen a hitéért és butaságáért is. Én ez alapján ítélem meg és bírálom az embereket. Hogy mennyire buta. És a butaság és a vallásosság szinte szinonimák az én véleményem szerint.

Ismerem Jób történetét, a legellentmondásosabb bibliai történet. Isten miért akar bizonyítani Sátánnak? Miért hatalmazta fel őt, hogy ölje meg Jób szolgáit és gyermekeit mind egy szálig? Mert megölte Isten áldásával, és Jób sosem kapta vissza a gyerekeit, csak újakat nemzett. És ugyan Jób miért imádta Istent, miután minden ok nélkül elvette mindenét, megölte a családját és megbetegítette őt is? Mi oka van valakinek imádni valakit, aki csak árt neki? Ugyanaz, mint a rabszolgáknak. hiába köpi a gazda arcon a rabszolgát, az továbbra is tisztelettel viselkedik, és szolgálja őt, hogy élhessen. Jób a halál kapujában ha káromolta volna Istent, egész "élete munkáját" dobta volna el, hiszen nem kerülhetett volna a mennybe.

2014. jan. 31. 17:25
 37/73 anonim ***** válasza:

Kérdezö, te nagyon el lehetel keseredve ugye?

Lehet, hogy nem tudod, hogy a végén Sátán hazugnak bizonyult, és Jehova nagyon megáldotta Jóbot.

Ha nem felületesen olvassuk ezeket a történeteket, azt is megértjük, hogy Jób hitt a feltámadásban.

Ne félj, a te életed is jóra fordulhat. A Biblia Istene rendbe hozza ezeket az igazságtalanságokat, amik ebben a gonosz világban tetöznek. )

Tudod milyen jövendölés van a Bibliában? Ha megtudod, rájösz, hogy Jehova a szeretet és a jogosság Istene.

Amit az emberek roszat tettek és tesznek, igen néhány ezer évig türte. Tudod miért? Mert felmerült még az =Edenben egy vitakérdés, hogy szüksége van-e az embernek szót fogadni a Teremtöjének, vagy jobb lesz ha maga akarata szerint fog cselekedni.

Ez egy precedens lesz az egész örökkévalóságra. Be van bizonyítva, hogy az ember a Teremtöje nélkül bizony boldogtalan. Most várj egy kicsit: háborúk, írígységek, csalások, betegségek , halál, ez olyan jó?

A Jelenések 11:18 megjövendöli, hogy Istennek meg van régen szabva az idö, amikor a gonoszokat el fogja pusztítani, a jókat megjutalmazni.

Ha e fogadod tölem a tanácsomat, kérlek ne foglalkozzál negatív dolgokkal. Ez csak depresszióhoz vezet.

Nehéz megtanulni, de ha fogjuk az emberekben a jót is keresni /most nem a gonosz gyilkosokra gondolok/.... hidd el sokkal szebb lesz az életünk. :-) és föleg a psychológusok szerint úgy látjuk az embereket, amilyenek mi magunk vagyunk. Ezt olvastam, írígy ember azt hiszi mindenki más írígy, akiben nincs sok szeretet, nem tudja látni a másikban sem ....

2014. jan. 31. 17:44
 38/73 A kérdező kommentje:

Isten megáldotta ugyan Jóbot, de nem adta vissza a lemészárolt gyermekeit. Vigasztalna téged a vagyon, vagy új gyerekek, ha az első 10 gyermekedre rádöntenek egy házat?

Egyébként én boldog vagyok, lakást, kocsit kapok, pénz van amennyi kell, sok barát stb, nem vagyok depressziós se antiszociális, csak nem szeretem az értelmetlen dolgokat és az értelmetlen embereket.

2014. jan. 31. 17:50
 39/73 anonim ***** válasza:
Lakást, kocsit kapsz? Az miért jó, nem jobb megdolgozni érte?
2014. jan. 31. 17:59
 40/73 A kérdező kommentje:

"Lakást, kocsit kapsz? Az miért jó, nem jobb megdolgozni érte?"

Nem.. Mitől lenne az?

2014. jan. 31. 18:10
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!