Az ilyen képek láttán ti tényleg azt hiszitek, hogy van isten?
Én nem értem, hogy ezek tudatában egyes embereknek hogy van pofájuk imádkozni, és bármit is kérni az istenüktől... De azt sem, hogyan hihetnek benne.
@Kérdező...
Hát itt tudod az a helyzet, hogy mindenki azt veti, amit aratott. Mivel az emberiség nagyrésze úgy döntött, hogy kizárja Istent az életéből, akkor Ő megmutatja, hogy milyen is az élet akkor, ha nem az Ő törvényei szerint élnek.
Pontosan ezért engedi meg a rosszat, mert ezzel azt akarja megmutatni, hogy a bűnnek van következménye. Az emberek ugyanis nem azért éheznek, mert nincs elegendő élelmiszer a földön, hanem azért, mert aki megtehetné azt, hogy segít a másiknak az inkább a saját önző kívánságaira használja fel a pénzt, ahelyett, hogy segítene azon, aki rászorul. Sajnos manapság az anyagilag rossz helyzetben élő emberek is hajlamosak kihasználni azokat, akik segíthetnének rajtuk (lebuktattam egy pár kéregetőt), viszont néha még azoknak sem akarnak segíteni, akik a hozzátartozójuk. Itt jön be az, hogy Isten megmutatja a bűn következményét, hogy az emberek felébredjenek, és megértsék azt, hogy a szeretet törvénye nélkül élni, csak rossz következményekkel járhat. Ez az egyik oka annak, hogy szegénység van a földön. Egy Bibliát ismerő ember azonban a világ mai állapotán nem lepődik meg, és nem fordul szembe Istennel. Azért, mert Jézus Krisztus előre figyelmeztette a tanítványait:
"Mert nemzet támad nemzet ellen, és ország ország ellen; és lésznek éhségek és döghalálok, és földindulások mindenfelé." (Máté 24,7)
Én pedig azért imádkozok, és bízok Istenben, mert - bár tudom, hogy bizonyos dolgok miatt nagyon sok rossz sorsú ember él a földön - még soha életemben nem láttam egyetlen egy olyan családot sem éhezni, akik őszintén bíztak Istenben, és szolgáltak neki. Mert tudom azt, hogy Isten nem hagyja el az Ő népét, és amikor segítségért fordulok hozzá, mindig megsegít.
Szia kérdező.
Nagy részben az 5-ös, és a 15-ös válaszolóval értek egyet.
Ahhoz, hogy valaki megértse a miérteket, szemellenző nélkül kellene az eseményeket tudomásul venni
Istennek is vannak jogai,
azért mert Ő csettintésre megtudna mindent oldani, azért ne legyünk már ennyire naivak.
az ember nem akar tanulni a hibáiból, mert nagyra tartja magát.
A Bibliában pedig nem egy uralkodót taszított le Isten a trónról, s büntetett meg népeket,hogy kapjanak már az emberek magukhoz....
Hálátlan emberek, akik az életet, nem csak nem köszönik meg, de Isten ellen támadnak, mert megengedte a vádlójának a bizonyítási eljárást.
Igen létezik Sátán, aki Isten jogait semmibe vette, és az embert is rossz színbe tüntette fel, és erre a vádra válaszolni kell.
S ezért engedte meg azt ami most zajlik.
s hidd el Isten nem ért egyet ezzel, de ha nem hagyná, a bizonyítékokat magukért beszélni akkor mindig fel lehetne hozni azt az élet során kérdésként hogy Istennek Tényleg joga van e a teremtményeit szeretettel vezetni.
De a választ most mindenki láthatja, és megkapja, mit ér az ember a Teremtője nélkül.
Ja ez se jó?
Tudod kérdező, Bölcs Salamon a következőket írta az emberi uralmakról, pedig maga is Király volt:
"Ember uralkodik az emberen a maga kárára"
De az emberek még is az emberi uralkodókra szavaznak, ahogy idén is megfogják tenni.
Na a keresztények nem tesznek ilyet, mert aki keresztény az Isten királyságára lerakta az örök érvényű voksát, mert az lesz az egyedüli megoldása az emberiségnek
S amikor Jézus a földön is érvényesíteni fogja Királyi hatalmát, képzeld a földi uralkodók Jézus ellen támadnának:
(Jelenések 17:12-14) 12 A tíz szarv, amelyet láttál, tíz királyt jelent, akik még nem kaptak királyságot, de mint királyok egy órára hatalmat kapnak a vadállattal. 13 Ezeknek egy a gondolatuk, s ezért erejüket és hatalmukat a vadállatnak adják. 14 Ezek harcra kelnek a Bárány ellen, de a Bárány legyőzi őket, mivel uraknak Ura és királyoknak Királya ő; és vele együtt azok is, akik elhívottak, választottak és hűségesek.”
Mert Jézus uralma nem része a világnak, és nem emberi politikai kifejeződés által lesz béke,
S egyébként is Láthatatlan személyként jön vissza magasabb rendű élőként, így a támadásuk totál kudarcra ítéltetett.
Csak sokan nem tudják, mert félre vannak tanítva.
Pedig a biblia erről is beszámol.
Kedves kérdezö,
A kérdésed alapján, te bár úgy látszik nem veszed észre, nagy bizonytalanságban vagy.
Szeretnél NEM HINNI Istenben, mert lehet hogy divatos, vagy valaminél fogva, talán el vagy keseredve, hogy ezt vagy azt Isten miért engedi meg.
De a lelked mélyén bizonytalanságban vagy, mert ha valóban meg lennél gyözödve arról hogy NINCS Isten, nem lenne szükséged erröl társalogni. Egyszerüen beszélgetnél más valamiröl.... mint mások akik tényleg valami másban hisznek.
De ezt tapasztalom sok embernél, a barátaik elött mutatják mennyire meg vannak gyözödve a "tudományban" stb.... de amikor elfogja öket a kétség akkor vagy illedelmesen elbeszélgetnek, vagy dühösen támadnak. Mindenki a természete, és kedve szerint
Én nem kételkedem, tudom, hogy nincs, mert nincs amiért legyen, és semmi sem mutatja, hogy van. Az életemmel sem vagyok elégedetlen. Kocsit, lakást kapok, pénzem van és lesz is. Minden tekintetben a tudomány embere vagyok a hittel szemben. Csak azokat nem értem, akik mégis hisznek. Pontosabban megértem valamilyen szinten, és éppen ezért is nézem le őket. Ösztönlények, nem emberek, nincs saját akaratuk, ahogy azt híresztelik. Csak a saját igényeiket követik, mint akármelyik állat. Gyávák, buták, semmirekellők - mondanám, ha nem sértődnétek meg rajta.
Csak szeretek rávilágítani minderre, hátha néhányan észreveszik, mit is csinálnak, és miben is hisznek.
Nem hibáztatok senkit az éhezőkért.
A Higgs-bozonra megéri költeni, ahogy a tudományra általában. Mert az ember így is-úgyis meghal, de a tudomány vívmányai fennmaradnak, és amúgy idővel közvetetten bár de mindegyik életeket ment vagy tesz jobbá.
A mindenható és mindent teremtő mindenért felelős, így mindenért vádolható, nemde?
Miért kéne megköszönni az életet? Talán a mi kedvünkre teremtett minket isten? Nem inkább a sajátjára? Hiszen melyikünk bánná, ha nem létezne? Nem tudnánk bánni...
Valaki írta, hogy azért van a rossz, hogy tanuljon belőle az ember. Az, aki a rosszba születik és csak szenved, ugyan mit tanulna? Hogy legközelebb gazdagabbnak szülessen? És az, akinek minden jó, gazdag és mindene megvan, az mit tanulna? Így ki van, aki bármit tanulna? Senki.
Hogy hogyan létezik az hogy keveseknél van minden, hogy nem vagyunk egyenlőek és a többi? Úgy, hogy ez egy ugyan Isten nélküli, de érthető és tökéletes világ. Ez a módja mindennek, ez a természetes és így is kell lennie. Szenvednek páran, ez törvényszerű, vannak szerencsések és kevésbé azok. Aki jobb, kiemelkedik, gazdag lesz és irányít. Hierarchia és különbségek nélkül nem létezhet társadalom, mert nem léteznének célok sem. Csak a buta ösztönlényeknek elég, hogy legyen mit enniük és fedél a fejük felett az életük végéig.
"Hát itt tudod az a helyzet, hogy mindenki azt veti, amit aratott. Mivel az emberiség nagyrésze úgy döntött, hogy kizárja Istent az életéből, akkor Ő megmutatja, hogy milyen is az élet akkor, ha nem az Ő törvényei szerint élnek. "
Fura egy isten ez,mert olyan ,mint a tanár,aki mindenkit büntet,ha az osztályban egy diák rossz..
hát fura ..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!