Az ilyen képek láttán ti tényleg azt hiszitek, hogy van isten?
Én nem értem, hogy ezek tudatában egyes embereknek hogy van pofájuk imádkozni, és bármit is kérni az istenüktől... De azt sem, hogyan hihetnek benne.
Értelmes, intelligens ember nem néz le mást, pláne nem a hite miatt. Ellentmondás számomra.
Ismerek rengeteg ateistát, akik tiszteletben tartják a hitemet. Őket én is tisztelem. Senkire sem akarok semmit sem rákényszeríteni, akkor engem miért akarnak hitetlenségre? Miért néznek le? Számomra ez gyerekes és ostoba viselkedés. Aki valóban intelligens, az elfogadja azt, aki másként gondolkodik.
A gyáva, buta, semmirekellő jelzőt kikérem magamnak. Egyetemet végzett, művelt, több nyelven beszélő ember vagyok, mestere a szakmámnak.
Inkább azon gondolkodj el, hogy a legnagyobb kutatók miért is istenhívők, rengeteg ateista csillagász miért tért át a hitre végül?
Na igen, szerintem se jó példák. Az se mindegy,hogy hány éves volt illetve,mennyi volt neki hátra mikor hinni kezdett.
Einstein se lenne jó példa.
Az ember legnagyobb problémája az,hogy mindig választ akar kapni a kérdéseire, lehetőleg azonnal.
Ráadásul,ha választ kap,akkor is "értelmesnek" azaz számára értelmezhetőnek kell lennie.
"Fura egy isten ez,mert olyan ,mint a tanár,aki mindenkit büntet,ha az osztályban egy diák rossz..
hát fura .."
Félreértetted, amit írtam. Nem Isten büntet, hanem az ember büneti saját magát. Ha valaki nem kér Isten segítségéből, akkor Ő egy bizonyos értelemben visszavonul, nem avatkozik közbe, hanem hagyja, hogy az Ő közreműködése nélkül folyanak dolgok. Amikor pedig az isteni befolyás eltávozik egy ember életéből, akkor ott átveszi a szerepet egy másik, romboló hatalom. Ennek a hatalomnak azonban Isten azért enged szabad kezet, mert maga az ember döntött úgy, hogy kizárja Istent az életéből.
Az Úr tehát nem tesz mást, mint jóváhagya az embernek a saját döntését.
Én nem a hite miatt nézem le a hívőket, hanem amiatt, amit az bizonyít róluk, hogy hívők. Tömören megfogalmazva a gondolkodásmódjuk miatt.
Azok a tudósok pedig nem jó példák. Ha az ő korukban éltem volna, feltehetően én is vallásos lettem volna, hiszen akármennyit gondolkoztam volna, rengeteg dologra nem találtam volna más választ, mint Isten. De most, hogy mindezeket a dolgokat ismerem, ismerem a miértjüket és hogyanjukat, és hogy semmihez ami van, nincs szükség egy istenre, nyilvánvaló, hogy nem szabad hinnem benne. Ráadásul az ő korukban ha volt is, üldözték az ateistákat, "eretnekeket", így még ha azok is voltak, nem ezt mondták.
"Valaki írta, hogy azért van a rossz, hogy tanuljon belőle az ember. Az, aki a rosszba születik és csak szenved, ugyan mit tanulna? Hogy legközelebb gazdagabbnak szülessen? És az, akinek minden jó, gazdag és mindene megvan, az mit tanulna? Így ki van, aki bármit tanulna? Senki. "
A rossz nem azért van, hogy tanuljon az ember, hanem azért mert az ember beengedte a rosszat a világunkba, elfogadta a szeretet törvénye helyett az önzés törvényét. Maga Jézus Krisztus a példa arra, hogy aki a rosszba születik bele, annak nem kell feltétlenül rossz embernek, vagy Istennel szembeni embernek lennie. Jézus nagyon rosszhírű környéken, szegénységben nőtt fel, emiatt le is nézték, hiszen a rabbi iskolákat sem járta ki. Mégis normális, tökéletes életet tudott élni.
És ha már szegénységről beszélünk, és annyira nagyon empatikusak akarunk lenni, akkor azokat a pénzeket, amiket az emberk sportrendezvényekre, és tudományos kutatásokra költenek, nyugodtan lehetne a szegények ellátására költeni. Csakhogy az emberiség egy részének fontosabb, hogy megrendezzen egy sport világbajnokságot több milliárd euróért, meg a tudományos kutatásokra költsön, mintsem, hogy segítsen az éhezőkön. Akkor lényegében miért is Istent vádolod? Az Isten ugyanis arra tantotta az embereket, hogy akinek van miből adni, az adjon a rászorulóknak, ne felesleges dolgokra költse a pénzt. Ha az emberiség nagyrésze, akik nem követik Istent, olyan nagyon empatikusak lennének a szegények iránt, akkor az ő ellátásukat helyeznék előtérbe. De ehelyett fesztiválok, utcai bálok, sportrendezvények és tudományos kutatások kerülnek előtérbe, és valahol a végén ott vannak a szegények.
Nincs igazad.
Csakhogy ezek az emberek jórészt vallásosak. És nem az ateisták esküdnek arra, hogy segítenek a rászorulókon. Bár segítenek néha, de azt sem azért, hogy aztán örökké élhessenek, tehát önzésből, hanem az ateista ha segít, csak másokért segít. A vallásos ha segít - ami náluk sem gyakori - azért segít, hogy megvegye ezzel az örök életét. Azért hisz az egészben, és él úgy ahogy szerinte Istennek tetsző, hogy Isten engedje örökké élni, semmi másért. Vagy talán nem így van?
Másrészt már írtam, hogy nem pazarlás a tudományra költött pénz, sőt, az a legjobb módja a pénzköltésnek. De a rendezvényekre sem, hiszen minden pénz kerül valakihez, tehát nem vész el. Az csak szórakozás, és a pénz egyik embertől a másikhoz kerül, ez pedig mindig csak jó. Enélkül nem működne a társadalmunk. Szóval pazarolni csak ételt, vizet és időt lehet, pénzt pedig legfeljebb veszíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!