Az ateisták miért tagadják kézzel-lábbal a Biblia hitelességét?
hollófernyiges!
Ezek lennének azok a nagy erkölcstelen és aljas tettek? :)
Jó, mondjuk Dávid története tényleg az volt, de utána meg is bánja a tettét, Jehova megbocsát neki, ez azomban nem jelenti azt, hogy helyesli is ezeket a tetteket, sőt, helytelenségének a következményeivel szembe is kellett néznie ( 2Sám 12:9–12 ).
Azt viszont végkép nem értem, hogy ettől miért lesz helytelen a Biblia tanítása? Tény, hogy vannak benne ilyen történetek, de Isten szava akkor sem arra buzdít, hogy a Bibliai szereplők rossz példáit kövessük.
" ott van mondjuk Lót aki a két szűz lányát ajánlja fel a beindult tömegnek (ami akkor nem jön össze, de egy másik hasonló sztoriban van halálra erőszakolás is), mondjuk ugyanezen lányok később leitatják és khm :) meglovagolják az apjukat."
És az hol van leírva a Bibliában, hogy ezek a cselekedetek elnyerték Isten tetszését? Szerintem sehol! Néz már utána, lót két lányának is viselnie kellett a tettei következményeit. Magyarul a Binliában pont az van, hogy ne tegyünk ilyeneket.
Nem értem a logikádat, kiragadsz egy-két történetet a Szentírásból, majd az alapján akarod az egész Bibliát erkölcstelennek beállítani, de azt már nem veszed figyelembe, hogy az egész bibliai tanítás pont ezen tettek ellenkezőjére buzdít, ennek így nem sok értelme van...
"Nem értem a logikádat, kiragadsz egy-két történetet a Szentírásból, majd az alapján akarod az egész Bibliát erkölcstelennek beállítani"
Ti állítjátok, hogy a Biblia az erkölcs egyetlen, egyetemes, hatalmas igazsága.
Ha már egyetlen egy olyan dolog is szerepel benne, amit az embernek el kell saját magától vetnie, mert rohadtul erkölcstelen, akkor az egész egyetemes isteni igazság megbukik és fölösleges lesz az egész mesekönyvesdni.
Ennyire egyszerű.
De persze te ezt nem fogod megérteni, alapszintű logika és gondolkodás kéne hozzá... :)
" Ha már egyetlen egy olyan dolog is szerepel benne, amit az embernek el kell saját magától vetnie, mert rohadtul erkölcstelen, akkor az egész egyetemes isteni igazság megbukik és fölösleges lesz az egész mesekönyvesdni."
Oké, a gyengébbek kedvéért utoljára, hol buzdít mmondom el,
Bocsi
Tehát hol buzdít minket erkölcstelen dolgokra a Biblia? A fenti történetekben sehol, új dolgot pedig nem írtatok.
Hogy, hogy hol buzdít b#zdmeg?! :D
A te kedvenc könyved, nem neked kéne tudni?
Például ott ahol Isten lemészároltat egy falunyi csecsemõt, vagy ahol a más hitûek kiírtását rendeli el, vagy ahol a melegek megölésére, vagy a nõk megkövezésére ad parancsot.
Ezek nem erkölcstelen dolgok??
Mert ha szerinted nem, akkor ugyanott van a helyed, ahol a kedvenc könyvednek.
Ha most meg azzal jössz, hogy hol vannak ezek a részek a Bibliában, akkor ismét magad járatod le, mert ezek alapján egyáltalán nem ismered, és fingod nincs róla...
Nekem meg reggel 7 van, vonaton ülök, és telefonról netezek... Innen garantáltan nem tudom kikeresni a pontos részt...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!