Miből gondolják hogy a Biblia valós?
Nem tudom, én is ismerek embereket, akik mondogatják, hogy ez meg az van a bibliában és szó szerint "szentírásnak" veszik. Miért? Mert az az isten könyve. Ez a válasz. És akkor már úgy van minden. És elképzelhetetlen a gondolat, hogy esetleg ugyanolyan könyv, mint bármelyik másik. Még csak nem is elképzelhetetlen, mert meg sem fordul a fejükben. A biblia az biblia. Ami ott van az úgy van.
Nevetséges.
Abszolútde nem "lényegtelen gyermeki gondolkodás". Én is ezt gondoltam 14 évesen. Az az érdekes, hogy minél többet olvasgatsz, nézelődsz, gondolkodsz utána, annál biztosabb vagy benne, hogy ez így van.
Hogy miért veszi a Bibliát bárki is komolyan? Számomra a mai napig rejtély. Talán az évszázados hagyományok, meg lehet félnek egyesek, hogy "ha neadjisten mégis igaz, nehogy a pokolra jussak.". Valójában hasonló véleményen vagyok, mint te. Ezek valószínűleg nem többek egyszerű tanmeséknél, amiket felolvastak a gyerekeknek, aztán pár hülye csinált belőle egy vallást.
én is csak mesekönyvnek tartom, de ettől függetlenül én hiszek...
hogy miből gondolják? azt kérem abból hogy valaki kitalálta hogy jujj ez tele van olyan történetekkel amik tanulságosak és. mivel sok esetben a szegények segitése bennük a lényeg meg egyéb ilyesmik igy ha ezt elkezdi hirdetni (más tollával ékeskedni feltéve ha nem ö maga irta) azért mert a szegények mindig is azt akarták hallani hogy milyen jó lesz nekik és ezt kihasználva tudta őket manipulálni, tehát aki kitalálta az csak uralkodni akart az emberek felett (nézz az iszlámra araboknál nem volt egység de kitalálta hogy azoknál a keresztényeknél van vallás és mennyire fanatikusak aziránt és mekkora az összefogás, erre létrehozta allahot meg az egész iszlámot hogy hatalomra jusson!)
nekem ez a nézetem
Meg vagyok nyugodva hogy nem vagyok egyedül a nézetemmel! :)
Én egy egyház által támogatott keresztény iskolába jártam! hetedik osztályos korom óta furdal ez az "elmélet" mikor beszéltem vele a hittan tanárommal annyit mondott hogy aki hisz az hisz aki nem az pedig nem és minden más kérdésemre az volt a válasz hogy az isten útjai kifürkészhetetlenek! amikor viszont ezt a pappal is megbeszéltem rossz szemmel néztek rám minden dolgozatom rosszabb lett a kelleténél (amúgyis buta vagyok 2-3 volt az átlag így pedig 1-2) azóta pedig nem igazán mertem ezzel foglalkozni most pedig gondoltam felteszem itt a kérdést mi a véleménye az átlagos embereknek :D
Ezt ti úgy sem érthetitek....
Nem csak mi választottuk a hitet xD
Ha Biblia nem volna, magyar népmese sem volna.
Függetlenül a Biblia valóságától, nem csupán a valódisága teszi értékessé.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!