Miért van szükség ma arra, h a Biblia hitelességét bizonyítsák?
Szükség van rá?
Én ezt nem hallottam. És a biblia nem hiteles.
Rengeteg mindent megcáfoltak már ami benne van. Például nem a nap kering a föld körül, a Föld nem lapos, és Amerikát is megtalálták amiről abba egy szó sincsen. De az egyházak persze magyarázkodnak hisz ez a kötelességük. Igazából a Bibliát azért írták meg az emberek régen hogy valahogy megmagyarázzák azt amire nem volt válasz. De ma már sokmindenre tudjuk a valódi választ is.
Köszi a kérdést... ;-)
Annyi csak, hogy a Virtus-on megjelentettem egy cikksorozatot a témáról, és ez böki egyesek szemét...kaptam is érte rendesen...na jó azért nemcsak rosszat...
Mindenesetre ma, amikor "naggyá lett a tudás" sajnos a tudomány mögött igen erősen meghúzódik az önzés, az hogy kinek van igaza, így lett a Biblia is "mítosztalanítva" és megkérdőjelezve olyan pontokban is, melyek valóban természetfelettiek. Sok olyan ponton lejáratták a Bibliát, ami nem jogos, sőt a legújabb kutatások fényében egyenesen pontos, mégis sokan még a "régi lemezt" súlykolják. Ezekre a pontokra próbáltam rávilágítani a cikksorozatban, sajnálom, ha bárkit ezzel felhergeltem volna, mert nem ez volt a cél...
Üdvözlettel: Péter
(Bibliaház Gödöllő)
"megkérdőjelezve olyan pontokban is, melyek valóban természetfelettiek. Sok olyan ponton lejáratták a Bibliát, ami nem jogos, sőt a legújabb kutatások fényében egyenesen pontos,"
Légyszíves mondd már meg melyek ezek a dolgok, amelyek természetfölöttiek és a biblia bebizonyította.
Valamint írd le, vagy linkeld be azokat a kutatásokat amelyek megcáfolták a kritikusok véleményét.
Kíváncsi vagyok rá.
19:18-nak: köszi :D énis kíváncsi vagyok rá.
kérdezőnek: már megbocsáss, de azért lenne szükség arra, mert nem minden ember tökhülye hogy elhiggyen mindent amit ír egy fekete könyv. szerintem ők az értelmesebb részei a közösségnek.
Kedves Péter.
Tévedés ne essék.NEM a Biblia,- mint dokumentum - hitelességéről nem vagyok meggyőzve, hanem az abban lévő leírtak teljeskörű igazáról.
Tehát arról, hogy az ott leírtak mind meg is történtek.
A másik hozzáfűznivalóm az, hogy természetesem a Biblia szellemiségével a " szeressük egymást gyerekek" teljes mértékben egyetértek.
Az persze már más kérdés, hogy isten kirekeszthet-e bárkit is a világból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!