Miért van szükség ma arra, h a Biblia hitelességét bizonyítsák?
13:47-nek
A hitet nem kell bizonyítani.
A hitelességet kell, hogy amit leírtam azt bizonyítani is tudjam.
Ha azt írom, hogy van piros elefánt azt egyesek elhihetik, de a többség azt követeli, hogy állításomat be is tudjam bizonyítani. Különben hitetlenné válok.
Azzal nem érvelhetek, hogy egyesek hisznek nekem és ezért biztosan létezik piros elefánt.
Na erről szól az istenhit <---> ateizmus ellentéte.
Az egyik állít valamit, amit nem tud bizonyítani.A másik
meg hiába állítja az ellenkezőjét, a hívő azzal kezeli le hogy attól, hogy nem látta még senki istent az még létezik. És a kör bezárult.
Bocsánat.
Csak a környezetemnek tudom bizonyítani a Biblia legfontosabb állítását: Jézus meghalt értem, hogy én élhessek-a világnak nem. Nem szavakkal, szajkózom a magamét, hanem igyekszem megtenni minden nap azt amit állapotombeli kötelességemnek tartok.
00:47-nek.
Szép keresztyén tolerancia megnyilvánulása.
18:16-nak.
Azzal érvelnek, hogy legelőször a keresztény vallás volt és csak utána az összes többi.
Csak elfelejtik azt, hogy előtte meg volt a görög, azelőtt a római, azelőtt meg az egyiptomi azelőtt meg a ...vallás.
Alapvető hiba a könyvben az, hogy a világ teremtését először 6000 évvel előttire datálja, majd miután az akkori fosszíliákból kiderült, hogy legalább 10 ezer éves, gyorsan helyesbítettek ( úgymond utánaszámoltak) és kijött 12 ezer év. Csak hát ahogy fejlődött a tudomány mind tökéletesebb technológiák lettek, ez sem tarthatott sokáig. A mai izotópos (felezési idejű) kormeghatározás szerint a földi ÉLET kb. 1,5 milliárd éves +/- 2;3 százezer év. Na ezzel már nem tud mit kezdeni a biblia.
Baj van a biblia szimbolikájával is.
A szimbólumok úgy magyarázhatóak ahogy akarom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!