Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért van szükség ma arra, h...

Brain Storming kérdése:

Miért van szükség ma arra, h a Biblia hitelességét bizonyítsák?

Figyelt kérdés
2009. nov. 19. 01:44
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
25%
Azért van szükség arra, hogy a Biblia hitelességét bízonyítsák, mivel ez az egyetlen könyv ír Istenről és a szándékáról, és ahhoz, hogy higyünk Istenben szükség van bizonyítékokra, hiszen a hit bizonyítékokra épül. Másképp nem tudnánk hitet kifejleszteni, és a hit szükséges a megmentésünkhöz, hiszen Jézus is azt mondta, hogy aki hitet gyakorol benne annak örök élete van. Ezért szükség van bizonyítékora, hogy higgyünk.
2009. nov. 22. 13:47
 12/22 aulac ***** válasza:
87%

13:47-nek

A hitet nem kell bizonyítani.

A hitelességet kell, hogy amit leírtam azt bizonyítani is tudjam.

Ha azt írom, hogy van piros elefánt azt egyesek elhihetik, de a többség azt követeli, hogy állításomat be is tudjam bizonyítani. Különben hitetlenné válok.

Azzal nem érvelhetek, hogy egyesek hisznek nekem és ezért biztosan létezik piros elefánt.

Na erről szól az istenhit <---> ateizmus ellentéte.

Az egyik állít valamit, amit nem tud bizonyítani.A másik

meg hiába állítja az ellenkezőjét, a hívő azzal kezeli le hogy attól, hogy nem látta még senki istent az még létezik. És a kör bezárult.

2009. nov. 22. 15:51
 13/22 anonim ***** válasza:
34%
Bizonyítani ISTEN
2009. nov. 22. 23:07
 14/22 anonim ***** válasza:
34%
(ELŐZŐ)
2009. nov. 22. 23:08
 15/22 anonim ***** válasza:
34%

Bocsánat.

Csak a környezetemnek tudom bizonyítani a Biblia legfontosabb állítását: Jézus meghalt értem, hogy én élhessek-a világnak nem. Nem szavakkal, szajkózom a magamét, hanem igyekszem megtenni minden nap azt amit állapotombeli kötelességemnek tartok.

2009. nov. 22. 23:12
 16/22 anonim válasza:
20%
Takarodjatok!
2009. nov. 23. 00:47
 17/22 anonim ***** válasza:
100%
mert ma már az emberek egy csoportja gondolkodik is
2009. nov. 23. 13:51
 18/22 aulac ***** válasza:
100%

00:47-nek.

Szép keresztyén tolerancia megnyilvánulása.

2009. nov. 23. 17:07
 19/22 anonim ***** válasza:
100%
Lehet-e egyéltalán ilyet tenni?Mitől lehet egy biblia hiteles?1001 féle vallás van a földön,de csak kevesen használják a bibliát.Melyik vallás a hiteles?Szerintem egyik sem.Éppen a bibliát használók terjesztik egyre durvábban a hitüket a fejlődő országokban ma,a középkorban meg mi magyarok is az áldozatuk lettünk.
2009. nov. 23. 18:16
 20/22 aulac ***** válasza:
100%

18:16-nak.

Azzal érvelnek, hogy legelőször a keresztény vallás volt és csak utána az összes többi.

Csak elfelejtik azt, hogy előtte meg volt a görög, azelőtt a római, azelőtt meg az egyiptomi azelőtt meg a ...vallás.

Alapvető hiba a könyvben az, hogy a világ teremtését először 6000 évvel előttire datálja, majd miután az akkori fosszíliákból kiderült, hogy legalább 10 ezer éves, gyorsan helyesbítettek ( úgymond utánaszámoltak) és kijött 12 ezer év. Csak hát ahogy fejlődött a tudomány mind tökéletesebb technológiák lettek, ez sem tarthatott sokáig. A mai izotópos (felezési idejű) kormeghatározás szerint a földi ÉLET kb. 1,5 milliárd éves +/- 2;3 százezer év. Na ezzel már nem tud mit kezdeni a biblia.

Baj van a biblia szimbolikájával is.

A szimbólumok úgy magyarázhatóak ahogy akarom.

2009. nov. 23. 19:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!