A vallás szabályai megegyeznek az emberek együttélésének alapszabályaival. (a többi az egyház hozadéka, szabálya)
Most képzeld, akinek nincs istene, miért tisztelné a többi embert? Miért tartaná be ezeket a szabályokat, ha nem vetít mögé egy nagyobb hatalmat?
Aztán most jöhetnek az ateisták, hogy ők milyen törvény- erkölcs- és illemtisztelőek... Nincs lelkiismeretük sem, így mondhatnak bármit.
2009. nov. 6. 22:53
72/99 anonim válasza:
Sajnálom előző válaszoló, de ez egy brutális hülyeség... Én tisztelem az embereket, de mindig kiközösítebnek, mert más vagyok mint ők! Mert én nem verek meg minden 2. gyereket a folyosón. És tudod mi a csoda számodra ebben? Hogy én ateista vagyok... Még hogy nem tisztelem az embereket... Lelki ismeret? Azt hiszed, csak nektek hívőknek van lelkiismerete? Na ne akard ezt bebeszélni nekem, mert mindjárt a fejemet verem a falba... Nem vagyunk robotok... Lemerem fogadni, hogy képesek lennétek azt kitalálni, hogy az ateisták olyanok, mint a gépek: nincsenek érzéseik...
2009. nov. 7. 08:50
73/99 anonim válasza:
Jaaaj, de gyökér vagy, utsókám!
Szép kis családod lehet... Nem akarom tudni, milyen nálad egy Karácsony.
2009. nov. 8. 14:45
74/99 anonim válasza:
Igaza van 22:53-nak. Most ateista vagy, vagy nem hiszel Istenben, nem mindegy. Az ateista nem ünnepel karácsonyt a szeretet születését, nem ünnepel husvétot sem.
2009. nov. 8. 17:15
75/99 anonim válasza:
Attól még vehet ajándékot a többi családtagnak valaki hogy ateista. Meg ünnepelheti a szeretet ünnepét. Az emberek többsége úgysem tudja hogy a karácsonykor mit ünnepelnek, az ajándékosztásra meg mikulásra asszociál.
De jó hogy a hívők jobban tudják mit érez meg mit csinál aki ateista....-.-'
2009. nov. 8. 18:10
76/99 anonim válasza:
Elképesztő ez az egész hitvita. Főképp a vallásosok hozzászólásai miatt. Olvassatok vissza, rengeteg visszafojtott gyűlölet lappang az ateistákat megmagyarázni(győzni?!) kívánó (akaró) érveik(?)mögött. A tehetetlenség dühe, mert nem tudnak csak dogmákat idézni, és fals kérdésekkel visszavágni.
2009. nov. 8. 18:44
77/99 anonim válasza:
Ehm! Tudom mit ünnepelnek karácsonykor és húsvétkor, pedig ateista vagyok... TYŰ! Most hívő vagyok mert tudom... Kedves előző kommentes! Itt inkább ti szeretnétek (akartok) győzni. Miért is? "Az ateistáknak nincs lelkiismeretük." meg hogy "Az ateisták nem tudják ünneplik meg a karácsonyt meg a húsvétot." ÍRTÓ NAGY HÜLYESÉGEK! Ilyet (megbocsájsatok) a fenekemből húzok ki! Főleg az első! Mi mondtunk olyat, hogy "A hívők ilyenek, meg olyanok"? Nem... Hát akkor most miről beszélünk?
2009. nov. 9. 15:18
78/99 anonim válasza:
Elnézést kérek az utólsó kommentelőtöl! Félreolvastam!
2009. nov. 9. 15:23
79/99 anonim válasza:
18:44-nek, meg az utána jövőnek (azon kívül, hogy félreolvasott) teljesen igaza van! A hívőknek nem tetszik más nézőpont! Vajon miért halt meg rengeteg ember? Mert a vallásosok mindenképpen rá akarták erőszakolni a nézőpontjukat. "Ne ölj!" És mégis 1000-rek haltak meg az egyház miatt. És a föld formájának a vitája! Itt is rengetegen meghaltak, akik azt mondták a föld kerek. Most meg lehet hogy azért fognak 1000-reket megölni, mert nem tudják hány éves a pápa? Meg azért,fognak embereket gyilkolni, mert cáfolni fogják, hogy "Az ateistáknak nincs lelkiismeretük", "Az ateisták nem ünneplik a karácsonyt, meg húsvétot, és azt sem tudják hogy mi (hívők) mit ünneplünk benne." (ezen mondatok írói szégyeljék el magukat.) És az előző válaszolók jól megmondták! Mindezeket a győzni akarás hajtja!
2009. nov. 10. 14:33
80/99 anonim válasza:
Mindennek van árnyoldala, mindenben van hiba, de ti csak ezt hangoztatjátok... Attól lesz vki hívő, akinek egy utolsó reménység kell ott fenn hogy szegény lele megnyugodjon... Az élet mondja a váélaszt. Veszély fennáll a fiatalokon is..
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!