Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Miért hisz annyi ember az...

Miért hisz annyi ember az Istenben? Nincs semmi bizonyíték arra hogy létezik, nem látta még senki.

Figyelt kérdés
2009. okt. 26. 20:08
 61/99 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, nem ide!!! Rossz helyre másoltam... Ó, bocs. Másik kérdésre akartam volna...
2009. okt. 31. 21:21
 62/99 anonim válasza:
75%
egy mondás szerint: csak arra van szavunk ami létezik.. sztem ez elgondolkoztató.. a bitos választ senki sem tudja, csak hiszi
2009. nov. 1. 00:23
 63/99 anonim ***** válasza:
100%

Ja, elgondolkodtató egy óvodásnak....

ha most istenre céloztál ő is létezik, írott formában.... ennyi ez tény, csak a naivak hiszik hogy felsőbb hatalomként is létezik.

2009. nov. 1. 12:03
 64/99 anonim ***** válasza:
100%

00:23: Sárkány, vasorrú bába, fűzfánfütyülő rézangyal, minotaurusz, hidra, gorgó, zombi, vámpír, vérfarkas...

Ezek mind léteznek?

2009. nov. 1. 12:42
 65/99 anonim válasza:
100%
Szerintem Isten azon emberek bunkere, akik nem képesek reálisan elfogadni dolgokat, a szenvedéseket, az egyszerű szerencsét. Minden bizonyítva van, az evolúció, akkor miért kell még a 21.sz-ban is ilyen ostobaságokban hinni? Elvégre megtörtént már a felvilágosodás, akkor nem értem... nekem is van istenhívő rokonom, de én sose hittem Istenben, tiszta hülyeségnek tartom az egészet. És igenis én úgy gondolom, hogy aki hisz Istenben, csupán azért teszi, mer gyenge. A saját kis világában él. Majd Isten megsegíti. Meg a nagy ****t... nem ilyen szép az élet, hogy egy nem létező személy a Földön élő összes ember életet megsegíti!!! Gondolkozzatok már!! Most látszik, mennyi ostoba ember van a Földön :/
2009. nov. 3. 12:46
 66/99 anonim ***** válasza:
71%
Nem tudom hány éves vagy... De az élet sarlói tégedet is megvágnak, akkor majd te is "gyenge" leszel... De nektek fogalmatok sincs az Egyházról nektek a Vaticán egy Inquizitor Császárság... Ti csak ezt nézitek, és nem gondoljátok hogy értetek miliók, milliói imádkoznak. Vagy szerinted Jézus, mint élő példa, egy rossz példa? Vagy szerintetek nem megértésben akartok élni???
2009. nov. 4. 19:18
 67/99 anonim ***** válasza:
75%
Miért kell ennyit vitatkozni ezen? Hivők! Miért nem látjátok be, hogy az ateistákat a mechanikusan működő agyacskájukkal nem lehet meggyőzni? Ateisták! Miért nem látjátok be, hogy egy olyan ember akit egész életében hitre neveltek nem tud csak úgy belenyugodni, hogy nincs Isten? Egyes elméletek szerint a kedvesség, a bizalom is az evolúciónak köszönhető, mivel mikor kissebb csoportokban éltek az emberek hasznos volt az embereknek, ha segítettek egymásnak, mivel visszakapták azt az ölelést, segítséget. Ma már annyian vagyunk, hogy nem kapjuk feltétlenül vissza azt a kedvességet, de a vágy, hogy a másikon segítsünk fennmaradt. Nem csodálatos? Ha nincs is Isten, nem veszetekek semmit azzal, hogy hiszek Benne. Az, hogy kutatunk, megpróbálunk megmagyarázni bizonyos dolgokat, Istennek tetsző dolog! És az, hogy betartom a 10 parancsolatot jó nekem is, mert nincs lelkiismeretfurdalásom,(persze tökéletesen nem tudom betartani Isten törvényeit) és másoknak is mert szeretem őket és segítek nekik.Mindenki nyugodtan gondolkozzon, kutasson sokat, egy egész életünk van hinni/nem hinni benne! Hisz szabad akaratunk van!
2009. nov. 5. 19:19
 68/99 anonim ***** válasza:
100%

"Ami jót cselekszünk, azt visszakapjuk... Ami rosszat cselekszünk, azt is visszakapjuk..."

Hülyeség... Ma is info órán egypár embernek segítettem, aztán úgy gondoltam, utána már nem segítek. Nem hogy megköszönték volna az eddigi segítséget, még ők mondták, hogy én milyen gonosz vagyok... És mért van az, hogy egy rossz magatartásu ember nem kapja vissza a magáét nálunk? Mért nem? Ezt magyarázzátok meg hívők! Ha Isten létezik, és azt szeretné, hogy boldog legyen mindenki, akkor, mért van az, hogy az emberek 3/4-e nyomorban él?

2009. nov. 6. 19:06
 69/99 anonim ***** válasza:
100%
És Isten mi nekünk ateistáknak mért nem hozza tudtunkra, hogy ő létezik, és az emberek fele mért nem hisz Istenben? Mert nem hozta tudtunkra (márha van)hogy létezik. Ha egyszer a saját mintájára Ő alkotott meg minket, akkor mért nem hiszünk vajon benne?
2009. nov. 6. 19:11
 70/99 anonim ***** válasza:
71%
Isten nem nagyon szól életünkbe. Isten mindig lassan bizonyít, rendszreket hagy létezni, s megbuknak, és ezekeből okítja, hogy mi szabad smi nem szabad.
2009. nov. 6. 21:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!