Miért hisz annyi ember az Istenben? Nincs semmi bizonyíték arra hogy létezik, nem látta még senki.
11:37-es: Szintén klasszikus, szintén téves.
Olvasgass: [link]
Vannak vallások, amelyek előírják, hogy a vallást akár erőszakosan is terjeszteni kell. Ilyen például az iszlám. A keresztény bölcsek nagy része egy pillanat alatt a gatyájába csinálna, amikor az arab a fejéhez szegezi a Kalasnyikovot, és a szeme láttára vágja le egy nagy haleffal a legjobb barátja fejét elrettentésnek, majd felszólít, hogy ez lesz az ő sorsa is, amennyiben nem tér át az ő hitére.
A legtöbb keresztény ilyen helyzetben kapásból megtagadja az istenét, akiben állítása szerint vakon hisz, és nem várja, hogy majd most fogja megsegíteni, hanem áttér az iszlámra.
Akkor kinek az istene az igazabb? Biztos nem a keresztényé, mert az nem segít rajta, amikor bajba kerül.
Jó ez a vallás? Tényleg kell ez nekünk?
Feleslges feltenni ilyen kérdéseket. Az emberek úgy is a maguk igazát védik, legyenek Isten félők vagy ateisták. HA azt gondolja létezik az ő Istene, mindenáron ráakarja arőszakolni ezt az állítást a másik emberre, ha pedig inkább a tudományba hisz akkor pedig azt.
Katolikus keresztény és Isten félő ember között ég és föld a különbség. Nem egy katolikus ismerősöm van és olyan dolgokat mondanak, hogy ketté áll a fülem. Állítólag Istenben hisznek, de úgy mint valami főbérlőben, vagy jó tevőben, aki bizonyos szolgáltatásokért tesz valami jót veled. Én félem az Isten, nem járok templomba, mert Isten mindenhol ott van, imáimat bárhol meghallgatja. Tett már csodákat velem. A Sátán, a bűn nem Isten találmánya, mert ha van jó, van rossz is, a bűn emberi dolog, Isten csak abban hibázott, hogy szabadakaratot adott az embernek, és ember a bűn útjára tévedt. És hogy miért hagyja, hogy sok rossz történjen a világban? Mert milyen világ lenne az, ha az ember bármit elkövethetne, Isten pillanatok alatt csak úgy megoldaná?
Én nem akarok megtéríteni senkit, én inkább az arany középutat választom, hitre neveltek, hinni fogok, és a gyerekemet is így fogom nevelni, de senkit nem akarok megteréteni. Sok dologban én is kételkedem. Ilyen például a keresztelés, "kereszteld meg gyermeked, mert ha meghal így kerül majd a mennybe". És akik születés után hallnak meg vagy az állatok? A "menny" is egy olyan fogalom amit a katolikusok szépen elképzelnek, hogy felhőkben ülünk arany koronával, hárfával. Ezzel sem értek egyet. Inkább az aranyközépút az senkinek nem árt.
06:16-os: Eddig még talán a tiéd a legszimpatikusabb hívő felfogás, amivel találkoztam. Egy kérdésem azonban hozzád is van:
Nem találod ellentmondásnak, hogy egy mindentudó és mindható isten teremtménye még akár szabad akarattal is a bűn útjára tévedhet?
Szerintem ugyanis ez teljességgel lehetetlen. Hiszen ha egy ilyen isten pontosan tud mindent, akkor azt is tudja, hogyan kell úgy nevelnie a teremtményeit, terelgetnie azok értelmét, hogy megmaradjanak a helyes úton. Tudod... mint egy igazán gondos szülű, aki ABSZOLÚT PONTOSAN tudja, hogyan kell nevelnie a gyerekét ahhoz, hogy tisztességes ember legyen belőle. Mindenhatóként pedig minden eszköze meg is van ehhez. (Mi több, mindenhatóként alkothatott volna olyan teremtményt is, amelyik eleve nem téved bűnös útra szabad akaratából sem, mivel tudja és érzi minden porcikájában, hogy mi a rossz, ezért sosem vetemedik rá)
Számomra ez egy alapvető, nagy ellentmondás, és tényleg kíváncsi volnék, te hogyan vélekedsz erről.
Kérdező, szerintem értem mire gondolsz, csak egyből letámadtak a hívő vérpistik, hogy bizonyíccsad az ellenkezőjét meg láttál e már elefántot.
Tudod, a gyengéknek a vallásra pszichológiai igénye van. Nem azért hisznek mert hihető -az őket nem érdekli- hanem mert jó hinni. Röviden.
Én nem tudom úgysem elég jól leírni és hosszú lenne, de ha érdekel az igazi válasz a kérdésedre, 2 perc alatt utána kereshetsz googleval, így:
viola zoltán: a nagy ateista könyv
valami mek.osztk.hu oldalról ingyenesen letölthető pdf, szinte olvastatja magát.
A válasz megírásának időpontja: ma 09:46
"...Mit veszítünk? Ha van Isten az örök életet. Ha nincs Isten, akkor is szép a vallásos élet...."
annyit veszítesz, hogy nem szabadon élted az életedet, hanem valamilyen kitaláció szabályai szerint, ami akadályozott abban, hogy boldog legyél. sakkban tart a félelem, mert ugye minden vallás arra épül, hogy majd a túlvilágon "így meg úgy". tehát "inkább most szenvedj", mint a túlvilágon. és közben senki nem tudja, hogy létezik-e egyáltalán túlvilág.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!