Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi értelme van az imádkozásnak...

Mi értelme van az imádkozásnak (bővebben lent)?

Figyelt kérdés
Az emberek nap, mint nap imádkoznak Istenhez, legfőképpen azért, hogy segítse meg őket a bajban. Na már most nem értelmetlen ez? Hiszen ha Isten beavatkozna az emberek életébe, akkor csorbulna a szabad akarat, ami oly fontos neki. Teszem azt, ha én imádkozom azért, hogy a nagybeteg bácsikám ne dobja fel a pacskert, és Isten meghallgatja, majd megmenti a bácsikámat, akkor én a csoda hatására megtérek. De nem a szabad akaratomból tenném ezt, mivel Isten a csodájával befolyásolná döntésemet. Tehát valószínű, hogy Isten nem fog semmit tenni a fohászkodók érdekében, mert eleve nem befolyásolhatja a szabad akaratunkat, hisz a korlátolt szabad akarat, már nem szabad. Sőt, ha segítene a nagybeteg tudomisén milyen rokonomon, akkor igazságtalan lenne a többezer éhező afrikai gyerekkel szemben, akik csak egy kis kenyérkének is örülnének. Végkövetkeztetés: Minden ima hiábavaló.

2013. aug. 6. 23:19
1 2 3 4 5 6
 51/52 anonim ***** válasza:

Aha..értelek

[link]

2013. aug. 20. 19:03
 52/52 anonim ***** válasza:

Az Ön logikai szála teljesen abnormális ha meg nem sértem. Ha Isten segít valakin azt nem azáltal teszi, hogy csorbulna a szabad akarata.

Dr. Kajtár Béla

2013. szept. 8. 16:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!