Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mi értelme van az imádkozásnak...

Mi értelme van az imádkozásnak (bővebben lent)?

Figyelt kérdés
Az emberek nap, mint nap imádkoznak Istenhez, legfőképpen azért, hogy segítse meg őket a bajban. Na már most nem értelmetlen ez? Hiszen ha Isten beavatkozna az emberek életébe, akkor csorbulna a szabad akarat, ami oly fontos neki. Teszem azt, ha én imádkozom azért, hogy a nagybeteg bácsikám ne dobja fel a pacskert, és Isten meghallgatja, majd megmenti a bácsikámat, akkor én a csoda hatására megtérek. De nem a szabad akaratomból tenném ezt, mivel Isten a csodájával befolyásolná döntésemet. Tehát valószínű, hogy Isten nem fog semmit tenni a fohászkodók érdekében, mert eleve nem befolyásolhatja a szabad akaratunkat, hisz a korlátolt szabad akarat, már nem szabad. Sőt, ha segítene a nagybeteg tudomisén milyen rokonomon, akkor igazságtalan lenne a többezer éhező afrikai gyerekkel szemben, akik csak egy kis kenyérkének is örülnének. Végkövetkeztetés: Minden ima hiábavaló.

2013. aug. 6. 23:19
1 2 3 4 5 6
 21/52 anonim ***** válasza:

Egyetlen ebcsont, és 10-es1

Szivesen elbeszélgetnék mindkettotokkel civilizáltan, de sajnos nem lenne értelme mert annyira el vagytok téritve érzelmileg, hogy nem tudtuk már logikusan, racionálisan gondolkodni.

10-es, azt mondod:

"Ennek megfelelően akárhányszor megyek templomba, mindig van adakozás, a szegények, árvaházak, hajléktalanok részére."

Nagyon helyes. De ezt te nem tudod megtenni isten nélkul?

Csak akkor tudsz adakozni és segiteni a másikon ha elhiszed, hogy van egy varázsló az égben?

Ebcsont. Én is beletudtam volna kotni a te helyesirásodba. De nem tettem. Tudod: ad hominem.

Puszika ;)

2013. aug. 9. 16:04
 22/52 anonim ***** válasza:

Ott rontod el, hogy te meg abban hiszel, hogy mi abban hiszünk, hogy az égben egy nagy varázsló van. A racionalitáshoz meg neked sincs több közöd mint bármelyikünknek (csak te azt hiszed, hogy igen).

Én örömmel veszem, ha "belekötnek" a helyesírásomba, feltéve ha nem elgépelési hibáról van szó. Ha ilyen van, így tanulok, és akkor legközelebb már azt is le tudom majd helyesen írni. :)

2013. aug. 9. 17:06
 23/52 anonim ***** válasza:

Csontika,

Aha...akkor világosits fel légyszi. Miben hiszel?

(Az ima szóból: imát mondani - imátkozni. Az imádásból lesz imádkozás. De még ha én tévedek is, ami persze valószinu, a lényegen nem változtat.)

Szóval akkor miben hisztek? Figyelek.

2013. aug. 9. 18:43
 24/52 anonim ***** válasza:

A világmindenséget betöltő végtelen és teremtő erőben hiszek, amit mi emberek hívhatunk Istennek, Jehovának.

Ez az erő nem lény, és nem is él, de mégis létezik. Ha élőlényként gondolsz rá, azzal degredálod, hisz egy élőlénynek van anyagi teste, és függ azoktól a sejtektől, és azok működésétől amik őt alkotják.

Isten felül áll az anyagi világon, magasabb rendű a térnél és az időnél. Ő a törvény és nem fordítva. A világban minden anyag neki engedelmeskedik. Az univerzum, ezen belül a földi világ, de különösképp az ember mind mind az ő csodája. A bennünk lévő összes atom is az ő törvényeinek engedelmeskedik, és ennek ellenére mi mind szabad akarattal rendelkezünk, azt gondolunk bármiről amit csak akarunk.

Isten a teremtő erő. Ha ő nem lenne, nem létezhetne a világ sem, hisz az alapállapot a nemlét. Nagyon sok ember természetesnek veszi, hogy létezünk és létezik a világ is, de ez valójában egyáltalán nem természetes, maga a létezés abszurd! Ha nem lenne Isten, ha nem lennének a fizikai és más törvények (pl. gravitáció) amiknek engedelemeskedik minden anyag, nem működhetne semmi sem.

Isten létezik, mindenhol, mindenben ott van. Mi emberek különleges helyzetben vagyunk. Mivel időközben tudatra tettünk szert, felvehetjük a kapcsolatot személyesen is ezzel az őserővel. Istenre csakúgy találhatsz rá, ha te keresed őt. Mózes, és még nagyon sok ember is a Bibliából úgy találhatta őt meg, hogy hitt benne, és kereste. Mózes például az ószövetségi táblákkal jött vissza, rajta Isten törvényeivel amiket az emberekkel szemben támasztott.

De kedves tarhonya.

Neked ebben nem kell hinned. Nevesd ki, és higgy a semmiben és az ok nélküli létezésben. Egyikőnknek sem lesz ettől jobb vagy rosszabb. :)

2013. aug. 9. 20:30
 25/52 anonim ***** válasza:

"(Az ima szóból: imát mondani - imátkozni. Az imádásból lesz imádkozás. De még ha én tévedek is, ami persze valószinu, a lényegen nem változtat.) "

Valóban nem változtat a lényegen. Tudod te is, hogy nincs igazad, de azért még futottál mégegy utolsó kört, mert rosszul esne neked emelt fővel távozni a vesztes vitából. :)

2013. aug. 9. 20:46
 26/52 homo ludensz ***** válasza:
Nem tisztem hogy kinek kinek igazat adjak vagy nem azonban én aki Egy Istenben hiszek azt mondom hogy az Istenről alkotott fogalom sokakban revízióra szorul.A név szinte semmit nem jelent mert sokan és sokféle néven szólítják,imádják és kérik a segítségét vagy az áldását.A probléma ott van hogy az ember mikor ráébredt az emberi voltára és keresni kezdte a helyét a természetben látva annak tökéletes szervezettségét és működését keresni kezdte az Alkotót. Mivel csak úgy tud asszociálni egy fogalmat hogy nevet,helyet és tujdonságokat ad neki
2013. aug. 9. 21:06
 27/52 anonim ***** válasza:

Huh, Csonti, olvastam én már sok értelmetlen irományt de ez viszi a pálmát. Melyik részét cáfoljam meg eloszor?

Ugyszintén, láthatnám a kutatásodat? Eme rendkivuli állitasok bizonyitékait? Azok nélkul semmit nem ér az elvelésed. A vak hiten kivul még mid van? Hallgatlak.

2013. aug. 9. 23:16
 28/52 anonim ***** válasza:

Ja, es persze tisztáznunk kell még, hogy a tobb ezer isten kozul te melyikben hiszel. Szerencsére pont abban amelyik létezik gondolom.

Melyik ez? Zeusz, Thor, Khrisna, Shiva, stb ?

2013. aug. 9. 23:52
 29/52 anonim ***** válasza:

Nézd Tarhonya

Abban hiszel amiben akarsz, nekem ez nem fáj. Neked sem kéne, hogy fájjon, hogy én miben hiszek! Mutassam meg neked a kutatásaimat? Szerinted én kutató vagyok? Te kutató vagy? Megszólításom nekem nem professzor úr. Neked igen?

Én egy egyszerű gondolkodó ember vagyok, amolyan filozófiai alkat. A világot megtapasztalom, az ismereteim folyamatosan bővülnek. A legkülönfélébb könyvektől kezdve a Bibliától kezdve a tudományos művekig, nézek dokumentumfilmeket, híradót, illetve mindenféle műszerek nélkül nézem a csillagokat, az eget, a fákat, a vizet, a természetet, és mindezek mellett még iskolába is jártam, bizony. :)

Életem során saját magamtól felállítottam néhány elméletet, amit aztán később viszontláttam tudományos elméletekben (megelőztek), de ez nem is baj, mert én amúgysem dokumentáltam volna az elméletem, csak azért írom le, hogy értsd, az, hogy mások is jutottak az én következtetéseimre, amellett azért már nem lehet csak úgy elmenni.

Veled nem kívánom megosztani azokat a dolgokat, amik konkrétan ehhez a világnézethez vezettek engem. Hogy miért nem? Azért, mert már eleve eldöntötted, hogy megcáfolsz, vagy legalábbis megpróbálsz. Elmondom mi történne, ha tovább folytatnánk e vitát. Leírnám érveimet, amit te cáfolnál. Én közvetetten tudnám bizonyítani, te közvetetten hinnéd azt, hogy cáfoltad. Mindketten tudnánk, hogy saját magunknak van igaza, a másik meg hülye. Kicsit még pattognál, személyeskednél, aztán ennyiben maradna az egész, nem győznénk meg sem egymást sem mást, úgyhogy minek ez az egész?

De tudod mit, felállítok egy másik világképet, ami neked is tetszeni fog! Kezdetben vala az őstarhonya, ami összetarhálta a világot, és a saját képére megalkotott tégedet is Tarhonya. Te, kedves Tarhonya, te vagy a világ közepe, körülötted kering a Nap, a Hold és a csillagok. A Föld is csak épphogy nem süllyed el szégyenében, hogy te nem a mértani középpontjában vagy, de azért már dolgozik rajta, törekszik rá, hogy eme tökéletlenségét orvolja. Nincs hozzád senki méltó, cáfolatok nagymestere, minden tarhonyák legjobbika. :P

"Ja, es persze tisztáznunk kell még, hogy a tobb ezer isten kozul te melyikben hiszel. Szerencsére pont abban amelyik létezik gondolom.

Melyik ez? Zeusz, Thor, Khrisna, Shiva, stb ?"

- Hát ezek után már csak az Őstarhonyában, decsak mert ilyen jól sikerültél. :D

2013. aug. 10. 03:47
 30/52 anonim ***** válasza:

Amig te 10 percig imádkozol:

114 gyermek hal éhen

23 gyereket adnak el rabszolgaságba

15 ember lesz ongyilkos

13 ember lesz nemi eroszak áldozata

10 embert gyilkolnak meg

3 ember hal meg háborúban

Mond el nekem még egyszer, mennyire is mukodik az imádkozás?

2013. aug. 10. 16:38
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!