Mi értelme van az imádkozásnak (bővebben lent)?
Attól még, hogy nem tud írni, attól még igazat ír!
Mennyi politikus van, aki nem tud helyesen írni, mégis okoskodik.
Ebcsont édes!
Szóval egy betu eltérésen igy ki vagy akadva, de egy beszélo kigyóval, beszélo szamárral, meg egy zombi asztalossal stb. meg minden oké, ugye? Prioritások cimbora. Prioritások.
De ha igy jobban esik:
Az imáDkozás szart sem ér!
Gondolat gyakorlat csak neked:
2004. december 26. Indonézia
Mint ismert ez a megaszunámi 228.000 embert olt meg, tobb százezer ember lett hajléktalan stb. Kepzeld el, hogy te vagy az egyik.
Most képzelj el két nagy hangárt. Az egyiket megtoltjuk az ateisták által kuldott adományokkal, segélyekkel, étellel, orvosságokkal stb. A másikat megtoltjuk a sok millió hivo imáival. Te melyik hangár tartalmából kérsz? Bolcsen válassz ám. A gyereked élete fugg rajta.
Csók.
Taresz
1. Nem vagyok édes.
2. Nem voltam és nem is vagyok kiakadva.
3. Nekem már sokszor segített az Isten amikor imádkoztam hozzá.
4. A hasonlatod (ahol az ateistáknak minden megvan, az imádkozó hívőknek meg semmi) légből kapott, kitalált, és a való életben ilyen sehol sincs. Az ateizmus nem jár együtt a jómóddal, ahogy a hit sem!
5. Kérdezd meg a 228 ezer embertől, hogy hány hívő volt köztük, és hány ateista. Kérdezd meg a hozzátartozóiktól, hogy a katasztrófa után hányan imádkoztak Istenhez, meglepődnél, hogy milyen sokan.
6. A hívőket ugyanúgy sújtják a katasztrófák, mint a nem hívőket. Az, hogy a lelki békéjét ki hogyan keresi, az meg mindenkinek a magánügye. Rengeteg gonosz dolog van e világon, de ha ismernéd a keresztény vallást, nagyon jól tudnád, hogy ez önmagában egyáltalán nem bizonyíték Isten nem létezésére.
7. Te abban hiszel, hogy nincs Isten, és abban, hogy van. Ettől viszont még írhatsz helyesen. (Nem elgépelési hibákra gondolok). Tudod, a jó helyesírás tükröz valamit, és annak a hiánya is. Ennek tükrében az emberek jelentős része már akkor véleménnyel van rólad, mielőtt a tartalmi részt vizsgálná. De ha neked jó így, hát nekem is, velem nem szúrsz ki. :)
*Te abban hiszel, hogy nincs Isten, én abban, hogy van.
( Elgépelési hiba javítva :) )
Savanyú ebcsont!
"1. Nem vagyok édes."
R-go a savanyú.
"2. Nem voltam és nem is vagyok kiakadva."
Biztos? Ennek orulok.
"3. Nekem már sokszor segített az Isten amikor imádkoztam hozzá."
Például?
"4. A hasonlatod (ahol az ateistáknak minden megvan, az imádkozó hívőknek meg semmi) légből kapott, kitalált, és a való életben ilyen sehol sincs. Az ateizmus nem jár együtt a jómóddal, ahogy a hit sem!"
Rendben. Akkor az elobbi válaszomból vedd ki az ateista szót. Semmi nem fog változni.
"5. Kérdezd meg a 228 ezer embertől, hogy hány hívő volt köztük, és hány ateista. Kérdezd meg a hozzátartozóiktól, hogy a katasztrófa után hányan imádkoztak Istenhez, meglepődnél, hogy milyen sokan."
Nem tudom megkérdezni mert halottak. Tudod. Nem tudnak válaszolni. De biztosan a tobbsége hivo volt. Tehát, van egy szereto isten aki kuld egy szunámit, de ha nem is o kuldi, látja hogy jon és százezreket fog gyilkolni, nem tesz semmit ellene, hogy meggátolja, és megmentse a sok ezer kovetojét. Hmm...szerto, mindenható az nem.
"6. A hívőket ugyanúgy sújtják a katasztrófák, mint a nem hívőket. Az, hogy a lelki békéjét ki hogyan keresi, az meg mindenkinek a magánügye. Rengeteg gonosz dolog van e világon, de ha ismernéd a keresztény vallást, nagyon jól tudnád, hogy ez önmagában egyáltalán nem bizonyíték Isten nem létezésére."
Isten nem létezésére nincs bizonyiték. Mintahogy a tundérekére, mikulásra, loch-nessi szornyre a jetire és még sorolhatnám.
"7. Te abban hiszel, hogy nincs Isten"
Nem igaz. Éncsak nem hiszem, hogy van. A két állitás kozott van kolonbség. Látod? "
Ettől viszont még írhatsz helyesen. (Nem elgépelési hibákra gondolok). Tudod, a jó helyesírás tükröz valamit, és annak a hiánya is. Ennek tükrében az emberek jelentős része már akkor véleménnyel van rólad, mielőtt a tartalmi részt vizsgálná. De ha neked jó így, hát nekem is, velem nem szúrsz ki."
Az "ad hominem" kifejezést ismered? ( gyanitom nem.)
Remélem helyesírásom most megfelelt elvárasaidnak.
"EGY DOLGOS KÉZ SZÁZSZOR TOBBET ÉR MINT EZER IMÁRA SZORÍTVA"
Kedves Taresz!
10-es vagyok.
Nekem már számtalanszor segített az ima. A hajós példád ott bukik el, hogy a Biblia int az adakozásra, amit csendben kell tenni. Ennek megfelelően akárhányszor megyek templomba, mindig van adakozás, a szegények, árvaházak, hajléktalanok részére. A keresztények mentalitása: imádkozzál ÉS dolgozzál (meg persze szórakozzál is). Tehát imádkozunk ÉS adakozunk is a rászorulók részére. Szerintünk hiába építik az emberek a várost, ha Isten nem építi. De nem várhatjuk, hogy Isten tegyen meg mident, elég uncsi lenne. Vele, az ő segítségével kell dolgoznunk, és akkor leszünk eredményesek. Az ima is erről szól.
De, ha csak mi építünk, akkor nem lehetünk olyan sikeresek, mint Istennel, imával. Ez tapasztalat. Nem csak nekem, hanem msoknak is, akik őszintén imádkoztak már valamiért. Pl. a zsákok pakolása az árvíz idején. nem csak a mostaniról beszélek. Kárpátalján is volt már árvíz, mesélte az ismerősöm, hogy minden évben náluk nem szakadt át a gát, és minden évben közösen imádkoztak és adtak hálát. Így átmehettek még a többi falun is segíteni. Ennek valószínűsége 1:10^20, azaz 1 egyes és mögötte 20 nulla. Mert 10-ből 1 faluban nem szakadt át a gát, és ezek 20 éven át ők voltak. Tudnék még mesélni.
Az segít, ha Isten velünk van. Ha őt erre szívből kérjük, és hálát adunk, akkor segít is. Persze, erről nehéz reprezentatív felmérést végzni, belátom. De a személyes tapasztalatom ez, csak 1 példát megemlítettem fönt.
1. "R-go a savanyú. "
Értem, szóval te így szólítasz mindenkit. Vagy édesnek vagy savanyúnak. Látod, nem is olyan butaság, hogy az "imátkozásról" már osztályozni tudtalak, ráadásul helyesen. A fenti ízeken kívül miért nem szólítod az embereket keserűnek, sósnak vagy mondjuk víz-ízűnek? :D
Az dd-hominum amit én persze nem érthetek úgy látom rád is áll. :D
2. Biztos! Hülyékkel vitatkozni sokszor szórakoztató is tud lenni! :) Ad-hominum 2. rész. ;)
3. Nem tartozik rád. Ha felsorolnék belőlük néhányat úgyis azt mondanád, az anélkül is úgy történt volna, szóval teljesen értelmetlen ezt kifejteni.
4. Oké, kiveszem belőlük a jómódú ateistákat. De még mindig maradnak az imádkozó, szerencsétlen, önnellátásra képtelen "imátkozó" hívők, akik valójában persze hívő, de dolgozó emberek, és a zömüknek nincsenek megélhetési gondjaik, hisz dolgoznak. Szóval még így sem állja meg a helyét a példád.
5. Nem az Isten küldte rájuk a Cunamit, amit te "szunamiként" ismersz. Ha viszont te azt gondolod, hogy Isten tette, akkoris előrébb vagyunk, mert már legalább hiszel Isten létezésében. :) Ha viszont nem hiszel benne, akkor viszont muszáj egyetértened velem abban, hogy azt nem Isten tette. A katasztrófa áldozatainak hozzátartozói viszont még élnek, őket megkérdezheted még, hogy a katasztrófa után hányan "imátkoztak" Istenhez.
6. Ebben egyetértünk.
7. Nem hiszed, hogy van Isten, de abban sem hiszel, hogy nincs. Ez szerintem rendben is van így, ezért nem küldök neked ad hominum-ot, aminek a jelentésének a megértése amúgy is olyan messze áll tőlem, mint Makó Jeruzsálemtől. Nagy szerencse az emberiség szempontjából, hogy élnek köztünk még olyanok, akik megtanultak az életükben 3-4 latin kifejezést (sajnos a helyesírásuk rovására), és ezzel sikeresen kiemelkednek műveletlen embertársaik közül. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!