Az ateizmus komolyan arról szól a semmiből lett valami és semmi értelme nincs az életnek?
Ez a gondolkodás inkább a materialistákra jellemző:)
Habár ők is letudják úgy, hogy az az értelme, amit te magad adsz neki.
Az ateizmus a "valami" keletkezését nem akarja megmagyarázni. Ha mindenáron meg akarná magyarázni (tudományos ismeretek nélkül), akkor az már hit lenne.
Tudod az élet értelmét nem csak a Biblia mondhatja meg. Azoknak kell a Biblia útmutatása ilyen téren, akik maguktól nem érzik, nem tudják. Ateista is lehet rossz ember (ahogy hívő is), de a többség magától tudja, mi a jó és a rossz, és hogy mi a célja.
Ha hívő vagy, akkor ezt valószínűleg nem fogod érteni, de így van.
Múlt héten láttam egy "ismeretterjesztő" videót Hawking-al a youtube-on (persze szokás szerint TÉNYszerű kijelentésekkel/foghíjas igazolásokkal)
Hawking pontosan azt a kérdést tette fel benne, hogy létezik e Isten és hogy ő, mint "tudós", "tudományos" megközelítésből kezdte tanulmányozni a kérdést. Menet közben eljutott arra a következtetésre, hogy a világegyetem SZÓSZERINT a semmiből jött létre és ezt a "semmiből szó szerint a semmiből-t jelenti" ismételgette néhányszor. Szóval ő, így 70 éves korára eljutott kb. idáig. Igen, ebben hisznek: "A világegyetem magától, a semmiből jött létre Isten közreműködése nélkül és olyan, mint egy órásmester nélküli óra".
Hazardteam, szerintem a kérdező az ateistákat kérdezte, akik esetleg talán még a választ is tudják. (Függetlenül attól, hogy a kérdés is provokatív.)
Kérdező: A kérdésedben található állítást te hol hallottad? Mert szerintem ez a kijelentés csak a hívők agyában létezik.
Az ateizmus (szerintem) teljesen másképp közelíti meg a dolgokat, mint amire te gondolsz. Nem arról szól, hogy: "a semmiből lett valami és semmi értelme nincs az életnek", hanem, hogy NEM AZ ISTEN TEREMTETTE A SEMMIBŐL A VALAMIT, és nem Ő adott értelmet a létnek.
Mert mi is az élet értelme? - a szaporodás, más-szóval a fajfenntartás. És itt csak a minőségben van a különbség állat és ember között.
Szia!
Ez így inkább a nihilizmus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!