Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Vallás » Miért cserélték le Istent?

SevN kérdése:

Miért cserélték le Istent?

Figyelt kérdés
Az emberek miért a pénzt tisztelik Istenként? Miért valami másba keresik a lét értelmét, mint Isten? Miért nem az Isten az Isten? Tudom, hogy ez nehéz kérdés, de hol romolhatott el? (Lehet már volt kérdés, nem néztem utána)

2013. jan. 17. 15:53
 1/8 anonim ***** válasza:

A pénz nem Isten senkinek, ám megélhetés.

Hiába tisztelem Istent, ha nincs munkám, érted, nem tudok magamnak rendes kaját venni, és annyim nincs, hogy egy rendes ruhát vásároljak, amiben meg tudok jelenni (akár állásinterjún). Hiába tisztelem, ha közben otthon ülök, mert nincs állásom, hiába kapálózok és járom a várost, hogy legyen.

Ennyi, ha lenne remény, lenne Isten is. De amíg nincs remény az emberben, Isten sem létezik. És ha az ember nem látja, hogy Isten segítene, nem is létezik, hiszen miért ne segítene, ha megteheti. Főleg ha valaki olyan rossz helyzetben van, hogy nem tud saját maga kikeveredni.

Abba ne menjünk bele, hogy a legjobb emberek halnak meg a legcsúnyább halálnemekben, a bűnözők, és szemét emberek pedig mindig megússzák, jól élnek, megy nekik a szekér, nemcsak pénz kérdésben, aki pedig becsületes próbál lenni, és jó ember, mindig sújtja valami nyavaja, vagy bármi, ami csak még nagyobb terhet ró rá.

2013. jan. 17. 16:00
 2/8 anonim ***** válasza:
65%

Téves a kérdésfeltevésed.

Én ugyanis sem istent nem tisztelem, mert nem létezö dolgokat minek tiszteljek, de a pénzt sem taretom sem istennek, se nem tisztelem, hanem szükséges rossznak tekintem.

Azt meg végképp nem értem, hogy miért lenne isten a lét értelme? Egy kitalált mesealaknak semmi köze a léthez, meg az értelméhez.

2013. jan. 17. 16:00
 3/8 anonim ***** válasza:
Úgy gondolkodnak, hogy jobb ma egy veréb, mint holnap egy túzok. Az olyan kézzel fogható, hogy ha sok pénzem van, tudok venni egy menő kocsit, és akkor hű de jó lesz nekem. Az meg olyan elvont, hogy élj egy életen át igazlelkűen, és akkor majd jó dolgod lesz. Lusták egy életen át igazlelkűen élni.
2013. jan. 17. 16:34
 4/8 anonim ***** válasza:
61%

Nos Jézus elmondta miért. sőt a Biblia írói is rengeteget foglalkoznak evvel a témával.

Jézus nem azt ígérte, hogy Isten királyságába bevihetjük a plazma tévénket, vagy bármely olyan igényünket ami nem az alapvető életfeltételekhez szükséges.

azt Mondta:

AZ ÉLETÜNKET KAPJUK ZSÁKMÁNYUL ajándékba.

S az élet mindennél, még az anyagi javaknál, vagy bármely luxus cikknél is értékesebb.

Egyébként sosem az a baj, hogy valakinek megadatik, hogy anyagilag jól éljen, hanem, hogy milyen helyen van az életében.

Nem egy Krisztus követő volt az I.században jó anyagi körülmények között, de nem az volt az első helyen az életükben.

Igen jelenleg szükséges rossz, de ép ezért egyensúlyban kell tartanunk a nézetünket a pénzről.

Minek, vagy kinek szolgálunk? Ki, vagy mi fontosabb az életünkben?

Ha a pénz ami kiszorítja az Istennel ápolt kapcsolatunkat, vagy megértjük Jézus hegyi beszédében leírt megállapítást, és megőrizzük egyszerűnek a szemünket:

(Máté 6:33) 33 Így tehát továbbra is keressétek először Isten királyságát és az Ő igazságosságát, és ezek az egyéb dolgok mind megadatnak nektek ráadásként.

Azt mondta az apostol, ha van élelmetek ruházatotok, és hajlékotok elégedettek lesztek ezekkel.

Mi az elhatározásod, a meggazdagodás?

Nos itt a következménye ha ez az elhatározás eredménye.

(1Timóteusz 6:9, 10) 9 Akiknek azonban elhatározásuk, hogy gazdagok lesznek, azok kísértésbe, csapdába, sok értelmetlen és káros kívánságba esnek, amelyek pusztulásba és romlásba döntik az embereket. 10 Mert a pénz szeretete mindenfajta ártalmas dolognak gyökere, és erre a szeretetre törekedve némelyek eltévelyedtek a hittől, és mindenütt sok fájdalommal szegezték át magukat.

Nem véletlen mondta Jézus, hogy aki gazdag annak olyan lehetséges bejutni Isten új világába, mint egy tevének a Tű fokán át menni.

Túl sokról kell lemondani,

Vagy felcserélni a kényelmes életet Isten akaratának cselekvésére, ami küzdelemmel, próbákkal jár.

ez a keskeny út nem olyan sima, mint a széles út...

2013. jan. 18. 00:35
 5/8 A kérdező kommentje:
Köszönöm kimerítő válaszod. Akkor csak szimplán tudatlanok az emberek ezen a téren. Azt értem, hogy szükséges a pénz a léthez, és el is fogadom. DE sok ember oly sok energiát fektet bele, hogy meggazdagodjon. Meg minden vágya ez, hogy jajj ha egyszer én gazdag leszek. Pedig sokkal többet ér, ha ott belül gazdag vagy, és azt a kegyelmet senki nem veszi el tőled. Én már arra is gondoltam, hogy tudatosan vannak elnyomva az emberek, hogy ne legyenek magasabb gondolataik, ne keressék az utat, és befolyásolhatóak maradjanak, mert így ez jó lesz ott fent valakiknek anyagilag. Csak ha ezek a valakik ennyire tudatosan tudják irányítani az embereket, akkor miért nem lehet jó célokat kitűzni, annyira nem lenne az nehéz..
2013. jan. 18. 10:04
 6/8 anonim ***** válasza:

"Én már arra is gondoltam, hogy tudatosan vannak elnyomva az emberek, hogy ne legyenek magasabb gondolataik, ne keressék az utat, és befolyásolhatóak maradjanak, mert így ez jó lesz ott fent valakiknek anyagilag. Csak ha ezek a valakik ennyire tudatosan tudják irányítani az embereket, akkor miért nem lehet jó célokat kitűzni, annyira nem lenne az nehéz.."

Jol latod a dolgokat, valoban tudatosan vannak korultottunk kialakitva a dolgok hogy minnel jobban lehessen iranyitani az embereket, a media a Tv segitsegevel egyre monotonobba tegyek eletunket, ne kerdezzunk, ne kutakodjunk es ha megis megprobalnank akkor mi legyunk a fekete baranyok, a forradalmarok a rendszer ellenesek akik csak rosszat akarnak. Ez igy van beallitva es igy is akarjak tartani es tarti is fogjak a nep nagyreszen. Miota erdekel engem a Tv-ben a hirek 95 szazalekank a negativ osszetetelu musora, a rablasokrol, a gyilkossagokrol, balesetek, az eroszakrol, a VIP-ek kiruccanasa es hasonlo erdektelen politikai egymast szurkaljuk musorok, meg az en mindent jobban tudnek csinalni masoknal musorok, fejlodesedet nem segito informaciok.

A romlast tobbminden idezte elo, a gzorsan fejlodo vilagunk, a jollet irant torteto nep, a mindenem megvan es meg a maset is akarom nezetek.

A masik resz ami a vallast illeti sok megkerdojelezendo dolog merul fel melyekre egyre kevesebb illetve nem megalapozott valaszok jonnek elo.

A harmadik valtozik a vilagunkat szemlelok aranya, mely novekedoben van es uj ralatas es szemlelet korvonalazodik.

2013. jan. 18. 11:34
 7/8 A kérdező kommentje:
Jah, ezért nincs kb. 5 éve tévém:) Tiszta szívből kívánom, hogy úgy legyen, ahogy mondod. Változzon a világ, minden egyén tegyen érte, ha csak 1 kicsit, akkor annyit!;)
2013. jan. 18. 11:39
 8/8 anonim ***** válasza:

Szerintem meg ez így, azért eléggé túlzás, hogy lecserélték volna Istent az emberek.

Eltévedtek, mint ahogy egykor mindannyian elvoltunk tévedve, csak vannak, akik nehezebben térnek/találnak vissza Hozzá.

A pénzt szerintem nagyon sokan pedig nem Istenként tisztelik, még ha annak is látszódik, csak valóban egy szükséges rossz, ami által mi emberek könnyedén függőjévé vállunk..., dehát sajnos sok minden mástól is, mint pl. cigitől, alkoholtól stb.

2013. jún. 4. 22:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!