Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Halál a bűn előtt?

Halál a bűn előtt?

Figyelt kérdés

Sokszor azt láttam,illetve néztem vissza,hogy sokan azon állásponton vannak miszerint az evolúció hazugság vagy csak féligazság stb.

Az evolúcióval az a baj (ha vallásosan szemléljük) ,hogy azt állítja,hogy a halál a bűn előtt volt és nem fordítva.

Több tucatnyi kormeghatározó több tucatnyi lelet és több tucatnyi vizsgálat, mondja azt,hogy voltak élőlények az emberek előtt, illetve az ember őse is. Tehát a halál már az emberek előtt meg volt. Az ellenkezőjét még 1 kreacionista sem tudta bizonyítani,akkor minek kell kételkedni?

Ismétlem a kérdést: Minek kell kételkedni?

(Ezt nem provokációnak szántam,de ha valaki annak akarja venni,akkor nyugodtan. Sok mindent úgy se tudnék ellene tenni.)

2013. aug. 3. 22:54
1 2 3 4 5 6
 51/56 anonim ***** válasza:

"Maga a vallást elmagyarázni egy ateistának olyan, mint egy vakondnak magyarázni a Napot...

ugyan kérlek:D"

Tehát akkor vallásosnak vagy ateistának születni kell?

A vallást egyébként elmagyarázni senkinek sem lehet, mert ellentmondásos, értelmetlen maszlag.

2013. aug. 18. 21:42
 52/56 anonim ***** válasza:

"A vallást egyébként elmagyarázni senkinek sem lehet, mert ellentmondásos, értelmetlen maszlag."

Na látod, pontosan ezért nem kezdek el neked érvelni. Eldöntötted magadban h minden úgy van, ahogy te azt eldöntötted. Egyáltalán te miben hiszel? Csak úgy vagyunk, aztán meg "csak úgy meghalunk"? Ezeknek a dolgoknak így semmi értelme. Azt hiszed, hogy mindent tudsz a világról, hogy te már teljesen megvilágosodtál, hogy te vagy a bölcs... csak kicsit kell elgondolkodnia az embernek és máris jobban érti a világot, a létet. Nézd, nem akarok személyeskedni, de kétlem, hogy boldog lennél, próbáld meg egy kicsit "beengedni". :) (és ezt most nem gúnyosan jegyeztem meg, tényleg!)

2013. aug. 20. 17:35
 53/56 anonim ***** válasza:

"Na látod, pontosan ezért nem kezdek el neked érvelni."

Azért nem kezdesz el érvelni, mert nem tudsz. Hatalmas különbség.

"Eldöntötted magadban h minden úgy van, ahogy te azt eldöntötted."

Én nem döntöttem el semmit. Ezren próbáltak meggyőzni, és magam is rengeteg helyen próbáltam a dolgoknak utánaolvasni. Eddig csak azt tapasztaltam, amit írtam, ez nem eldöntés, ezek a szomorú tények.

"Egyáltalán te miben hiszel? Csak úgy vagyunk, aztán meg "csak úgy meghalunk"?"

Hát ha nagyon tömören akarjuk összefoglalni, akkor igen. Persze közben az ember rengeteg dolgot elérhet az élete alatt.

És te miben hiszel? Hogy fölösleges az életben bármivel is foglalkozni, úgyis a halál után lesz jó? Ez aztán a konstruktív gondolkodás. És egyébként attól, hogy te hiszel valamit, attól az igaz lesz? Megsúgom... Nem. :)

"Ezeknek a dolgoknak így semmi értelme."

Hát az élet már csak ilyen, ismétlem, attól, hogy te elhiszel valami képtelen gyermeteg mesét, nem lesz több értelme.

"Azt hiszed, hogy mindent tudsz a világról, hogy te már teljesen megvilágosodtál, hogy te vagy a bölcs..."

Dehogy hiszem azt... Te bolond vagy? Pont te vagy az, aki azt állítja, hogy nem kell kutatni, gondolkozni, hiszen egy 2000 éves könyv mindent leír bötüről bötűre. Pl beszélő kígyó, meg szűz gyermekszülés, és hasonló értelmes dolgok.

"csak kicsit kell elgondolkodnia az embernek és máris jobban érti a világot, a létet."

És ezt te mondod? A kedvenc kitaláld haverod szerint a gondolkozás nélküli vak hit a legnagyobb erény. Én a tudományon nőtten fel, Én valóban tudom mit jelent gondolkozni.

"Nézd, nem akarok személyeskedni, de kétlem, hogy boldog lennél, próbáld meg egy kicsit "beengedni". :) (és ezt most nem gúnyosan jegyeztem meg, tényleg!)"

Tökéletesen boldog vagyok az életemmel. Egyébként sem teljesen értem hogy függ össze a boldogság, egy kitalált szakállas bácsival, meg azzal, hogy 6000 éves a Föld, meg hogy nem volt evolúció.

Jöhetnek az érveid.

2013. aug. 20. 18:36
 54/56 anonim ***** válasza:

Ott marsz belém, ahol csak tudsz.

Belekezdek, bár tudom h úgyis felesleges lesz a dolog, azért remélem elindítok valamit:

"Azért nem kezdesz el érvelni, mert nem tudsz. Hatalmas különbség. "

Már megmondtam neked h miért nem kezdtem el érvelni, de egyik füleden be, másikon ki.

"Én nem döntöttem el semmit."

Eldöntötted h nem hiszel Istenbe. Ez a tény.

"És te miben hiszel? Hogy fölösleges az életben bármivel is foglalkozni, úgyis a halál után lesz jó? Ez aztán a konstruktív gondolkodás."

Hol tanítanak ilyet? Ezt talán a Bibliában olvastad? Hogy csak üljünk egy helyben és várjuk a csodát? Gondolj bele: a Biblia, többek közt, arra is tanít h törekedj folyamatosan a jóra, ha kvázi a halál után jó életet akarsz, vagyis ne juss pokolra. (most tekints el a pokoltól, csak lásd be h ebben a mondatban nem volt meg a logika)

"És egyébként attól, hogy te hiszel valamit, attól az igaz lesz? Megsúgom... Nem. :) "

Ezt én is kérdezhetném.

"Ezeknek a dolgoknak így semmi értelme."

Hát az élet már csak ilyen, ismétlem, attól, hogy te elhiszel valami képtelen gyermeteg mesét, nem lesz több értelme. "

Nem értelek. Ezek szerint, vagyis szerinted, az életnek semmi értelme sincsen...?

"Te bolond vagy? Pont te vagy az, aki azt állítja, hogy nem kell kutatni, gondolkozni, hiszen egy 2000 éves könyv mindent leír bötüről bötűre. Pl beszélő kígyó, meg szűz gyermekszülés, és hasonló értelmes dolgok."

Ebből is látszik h nem olvastad a Bibliát, ez a könyv tudásra és bölcsességre tanít! Lapozd fel egy kicsit és meglátod.

"És ezt te mondod? A kedvenc kitaláld haverod szerint a gondolkozás nélküli vak hit a legnagyobb erény. Én a tudományon nőtten fel, Én valóban tudom mit jelent gondolkozni. "

Szó sincs "gondolkozás nélküli vak hitről"... Ha valaki igazán hisz, sokkal több mindenre döbben rá, mint gondolnád, csak az embereket már teljesen elvakítja az örök liberalizmus. Honnan tudod h én nem tudományon nőttem fel? Honnan tudod h egyáltalán felnőtt vagyok? Honnan tudod h engem egyáltalán kereszténységre neveltek? Miből gondolod h én egy elvakul hívő vagyok, egy szent fazék.

"Tökéletesen boldog vagyok az életemmel. Egyébként sem teljesen értem hogy függ össze a boldogság, egy kitalált szakállas bácsival, meg azzal, hogy 6000 éves a Föld, meg hogy nem volt evolúció. "

Egyszerű: biztonságot ad, egy szilárd alapot az életedre.

Remélem így érthető volt.

"Jöhetnek az érveid."

Azt várod tőlem h állítsak fel érveket, miszerint Isten létezik? Nézz körül.

És h a kérdésre is válaszoljak, h ne hiába tépjen itt a számat, ha már itt vagyok:

az is a baj az evolúcióval, h sok helyen hiányos, sok helyen nem találhatóak meg a köztes egyedek. Ezt úgy mondom, mint biosz szakos.

2013. aug. 20. 20:28
 55/56 A kérdező kommentje:

Kedves 54-es válaszoló!

Bár nem hozzám fűzted a válaszod,de mivel köze van az evolúció a kérdésemhez ezért tennék néhány észrevételt.:

"Egyszerű: biztonságot ad, egy szilárd alapot az életedre.

Remélem így érthető volt. "

Ha elfogadjuk az evolúciót és a többbi tudományos tényt,akkor is lesz alapja az életünknek.Az,hogy az az alap szilárd lesz-e az nem a vallás,vagy a tudomány fogja eldönteni,hanem az ember.(már csak azért is mert mindenkinek mást jelent ez az alap)

"Azt várod tőlem h állítsak fel érveket, miszerint Isten létezik? Nézz körül. "

Ha itt a világ,az élőlények sőt,hát önmagában az anyag bonyolultságára gondolsz,akkor ez még mindig kevés bizonyíték.Ez egy magyarázat a sok közül.(mármint Isten)

Megjegyzem: A legkevésbé alátámasztott magyarázat.

"az is a baj az evolúcióval, h sok helyen hiányos, sok helyen nem találhatóak meg a köztes egyedek."

Valóban gond a hiányosság,de ez ellen egyelőre nem tudunk mit tenni.Rengetek eset előfordulhatott a Föld múltjában ami eltűnt etette a maradványokat.Pl.: Vulkán áldozatai lettek,csontostul megették őket :),az óceán fenekén csücsülnek,amikhez jelenleg nem tudunk hozzáférni.

Hiányosságok mindig is lesznek,de a már meglévő leletek elegendőek. Most a köztes egyedekről:

Itt már csak ott is gond van,hogy mit nevezünk "köztes"-nek. De ettől függetlenül nem kell az összes ilyen egyedet megtalálnunk,hogy bebizonyosodjon az evolúció helyessége.

Kb. ennyi lenne. A többihez is szerettem volna írni,de nem szeretnék most beleavatkozni olyasvalamibe ami még egy kicsit se tartozik rám.

2013. aug. 20. 21:26
 56/56 anonim ***** válasza:

"Már megmondtam neked h miért nem kezdtem el érvelni, de egyik füleden be, másikon ki."

Ezt hívják úgy, hogy hazugság. Ezt nem tiltja a kedvenc könyved?

"Eldöntötted h nem hiszel Istenbe. Ez a tény."

Nem döntöttem el. Egyszerűen nem tudok hinni benne, pedig igen régóta próbálkozom. Az a tény, hogy teljes képtelenség az egész sztorija, és épeszű ember azért hébe-hóba fenn akad ezen...

"Hol tanítanak ilyet? Ezt talán a Bibliában olvastad? Hogy csak üljünk egy helyben és várjuk a csodát? Gondolj bele: a Biblia, többek közt, arra is tanít h törekedj folyamatosan a jóra, ha kvázi a halál után jó életet akarsz, vagyis ne juss pokolra. (most tekints el a pokoltól, csak lásd be h ebben a mondatban nem volt meg a logika)"

No igen, ez is tipikus. A vallásosok igen nagy része bevallottan csak azért cselekszik jót az életben, és nem rabol, gyilkol, hazudik, mert fél Istentől. Ezt nem én találtam ki, ezt rengetegen mondják, persze nem ebben a formában.

Ezek szerint ti csak azért cselekedtek jót, mert féltek, én meg azért, mert jó ember vagyok. Mi is van azzal a felsőbbrendű erkölccsel?

""És egyébként attól, hogy te hiszel valamit, attól az igaz lesz? Megsúgom... Nem. :) "

Ezt én is kérdezhetném."

Én nem hiszek dolgokat, én tudok dolgokat, mert utánajárok, olvasok, gondolkozok.

Azt, hogy a bibliai isten nem létezik nem hiszem, hanem tudom.

A mai fejlett tudománnyal és tudással nem is tart túl sokáig utánajárni és belátni a dolgot.

"Nem értelek. Ezek szerint, vagyis szerinted, az életnek semmi értelme sincsen...?"

Nem egészen. Fennkölt, magasztos értelme, célja az életnek úgy általában valóban nincsen.

Ettől függetlenül minden egyes egyéni ember életének természetesen van célja, hogy mi, azt pedig csak saját maga tudhatja. Az enyém az élet kiélvezése és a számomra érdekes tudományok, tudások megismerése.

"Ebből is látszik h nem olvastad a Bibliát, ez a könyv tudásra és bölcsességre tanít! Lapozd fel egy kicsit és meglátod."

Ohh, de olvastam, köszönöm szépen. Ha ez valóban így lenne nem égettek volna boszorkányokat, nem támadtak volna tudósokat annak idején, mikor valami olyat merészeltek állítani, ami a vallással nem egyeztethető össze.

Az, hogy a tudomány ma itt tart, az csak annak köszönhető, hogy a vallás agymosása ellenére voltak olyanok, akik felismerték, hogy talán van valami a könyvön kívül is...

"Szó sincs "gondolkozás nélküli vak hitről"... Ha valaki igazán hisz, sokkal több mindenre döbben rá, mint gondolnád, csak az embereket már teljesen elvakítja az örök liberalizmus. Honnan tudod h én nem tudományon nőttem fel? Honnan tudod h egyáltalán felnőtt vagyok? Honnan tudod h engem egyáltalán kereszténységre neveltek? Miből gondolod h én egy elvakul hívő vagyok, egy szent fazék."

Ha valaki hisz, az hisz, nem tud, rádöbbentem sok mindenre, de az valószínűleg ugyanúgy hazugság, mint a hit alapja. Ezeket természetesen nem tudom, de nem is érdekel. Aki képes bármilyen ehhez hasonló marhaságot elhinni, legyen az egy isten, angyalok, beszélő kígyó, 6000 éves Föld, szellemek, vámpírok, az nálam mind egy kategória. Valami baj van az agyával...

"Egyszerű: biztonságot ad, egy szilárd alapot az életedre.

Remélem így érthető volt."

Attól még hazugság. Egyébként ez is hazugság, a vallásosok nagy része sokkal jobban fél például a haláltól, a túlvilág kérdései miatt. Ez a nagy boldogság? A halálos ágyon rettegni, hogy vajon hogyan fog a jó isten megítélni?

Nekem ne hazugságok adjanak biztonságot, mert azt rabszolgaságnak hívják. Nekem adjon a tudás biztonságot.

Pl biztos biztonságot nyújt az, hogy ha esik az eső és mindenki attól retteg, hogy a "fejünkre szakad az ég", de ha az ember imádkozik, akkor nem eshet baja, mert Isten megvédi.

Szóval ez biztos biztonságot nyújt, de én jobban el vagyok azzal, hogy tudom, hogy mi az eső, és hogy semmi félnivalóm nincs tőle.

"Azt várod tőlem h állítsak fel érveket, miszerint Isten létezik? Nézz körül."

Igen azt. Körülnéztem. Egyetlen egyet sem láttam. Mire gondolsz? Az állatok, növények? Mind evolúcióval jöttek létre. A hegységek, folyók, tengerek? Mind geológiai változások során alakultak ki, egész pontosan ismerjük a folyamatokat. Hol van itt Isten? Ja a felhők fölött nagy szakállal, ugye?

"És h a kérdésre is válaszoljak, h ne hiába tépjen itt a számat, ha már itt vagyok:

az is a baj az evolúcióval, h sok helyen hiányos, sok helyen nem találhatóak meg a köztes egyedek. Ezt úgy mondom, mint biosz szakos."

Elég szégyen, hogy biosz szakosnak mered magad nevezni ezek után.

Természetesen vannak hiányzó vagy nem pontos részek az evolúció elméttel, de ez csak a vizsgált dolgok méretéből adódik és az égvilágon semmit nem számít. Attól még több száz teljesen független módszer bizonyította, az hogy épp nem tudjuk, hogy két barnamoszat között milyen élőlény élt, mert pont nem maradt róla kövület... Talán nem túl meglepő.

Hadd kérdezzek már valamit kedves biosz szakos hallgató. A dinoszauruszokat, hogyan helyezed el a világképedben, ha nem evolúcióval.

Isten tesztelte a hitünket? Vagy hogyan?

Tényleg érdekelne. :)

2013. aug. 21. 10:16
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!