Halál a bűn előtt?
Sokszor azt láttam,illetve néztem vissza,hogy sokan azon állásponton vannak miszerint az evolúció hazugság vagy csak féligazság stb.
Az evolúcióval az a baj (ha vallásosan szemléljük) ,hogy azt állítja,hogy a halál a bűn előtt volt és nem fordítva.
Több tucatnyi kormeghatározó több tucatnyi lelet és több tucatnyi vizsgálat, mondja azt,hogy voltak élőlények az emberek előtt, illetve az ember őse is. Tehát a halál már az emberek előtt meg volt. Az ellenkezőjét még 1 kreacionista sem tudta bizonyítani,akkor minek kell kételkedni?
Ismétlem a kérdést: Minek kell kételkedni?
(Ezt nem provokációnak szántam,de ha valaki annak akarja venni,akkor nyugodtan. Sok mindent úgy se tudnék ellene tenni.)
"Ősrobbanás alap dolgokkal cáfolható."
Halljuk. Legnagyobb fizikusoknak sem sikerült, egy magyar parasztgyereknek biztos fog. Ja hogy a cáfolat pont lemaradt... De érdekes.
"De nem is szükséges, mert nincs bebizonyítva."
Én éppenséggel tudok rá pár bizonyítékot, kezdve például a kozmikus háttérsugárzással. Matematikailag számolható. Persze gyanítom nem neked...
"Az pedig nem mentség, hogy baromságot tanítunk, amíg én nem tudok jobbat."
Hatalmas tévedésben vagy. Attól, hogy nincs meg a tökéletes válasz a részleges válaszok igen is jók és adott körülmények között tökéletesen pontosak. Pont úgy, ahogy a newtoni fizika sem baromság és meglehetősen pontos eredményt adhat.
"Csak nehogy Isten szóba kerüljön."
Hát ha már a baromságoknál tartunk akkor így is van. Iskolában ne tanítsunk baromságokat, mint teremtés, meg isten, meg ádám és az oldalbordája. Mesének irodalom órán nagyon szép, pont mint bármelyik másik teremtésmítosz. Maradjon is ott.
Kedves Katy
"Ádám és Éva előtt nem voltak emberek."
Ezt viccnek szántad?
moz.1.2.24 - Annakokáért (ÉVA az ok) elhagyja a férfiú (ÁDÁM) az ő atyját és az ő anyját, és ragaszkodik feleségéhez: és lesznek egy testté.
"basszuskulcs, má' megint a fészkembe sz@rtam (mondta a veréb). :o)
ÁLLJ!!! Ha már vita alakult ki,akkor is kulturáltan bonyolítsuk le az egészet. Én szívesen olvasok ilyenekről,de csak addig amíg nem csap át személyeskedésbe!
Nem lehet ugyanazt skandálni,minde egyes válasznál: -Nem igaz! Hazudsz!- ezek nem vezetnek semmire.
Leszögezném,hogy az ősrobbanás szerint nem a semmi robbant fel,hanem a ma is létező összes anyag.
Az evolúcióhoz meg annyit,bár senki se tévedett most,de megjegyezném,hogy nem az életkeletkezésével foglalkozik.(És hivatalosan csak 1 evolúció van,nem 2, és nem is 6. )
A fenti két mondatot,csak megelőzés céljából írtam le,hogy legalább az alap félreértéseket megelőzzük.
Aki úgy gondolja,hogy képes bizonyítani,az nyugodtan írja le az érveit.
"Kent Hovindot kár volt oda írnod mert, őt már évekkel ezelőtt is folyamatosan megcáfolták..."
Az evolúciót meg még régebb óta cáfolgatják, és akkor mivan?
Attól hogy valamit meglehet cáfolni, az már csak hazugság meg hülyeség lehet?Hm?
De bezzeg ha az evolúciót cáfolják hát azt már nem, egyből hülye aki megmeri cáfolni, iskolázatlan, tanulatlan és még sorolhatnám miket mondanak a kritikusaira.
"Gondolod,hogy igaziak a bizonyítékok?"
Ugyan ezt énis kérdezhetném az evolúció bizonyítékaira.
"Elég sok ilyen "cáfolatot" láttam már amiről még én is láttam,hogy hülyeség pedig nem vagyok épp szakmabeli..."
Na tessék erről beszélek.
"A poén, hogy a katolikus egyház is elismeri az evolúciót."
Ezen mi olyan vicces?
"Attól hogy valamit meglehet cáfolni, az már csak hazugság meg hülyeség lehet?Hm? "
Mondtam én,hogy az amit meg lehet cáfolni hülyeség?
"Ugyan ezt énis kérdezhetném az evolúció bizonyítékaira. "
Ezt arra értettem,hogy ha találnak néhány hibát illetve hiányosságot az még nem bizonyíték az evolúció ellen. Jogos végül is,hisz nem fejeztem ki magamat eléggé,de válogassuk meg mit tartunk bizonyítéknak.
"Na tessék erről beszélek. "
Hát akkor,kérlek ossz meg velünk egy evolúció ellen szóló bizonyítékot.
"Ezen mi olyan vicces?"
Lehet,csak nekem van ilyen ostoba humorérzékem :) na mind1.
Csatlakozom a 3. válaszhoz és google eleve a barátod. Ha beütöd, hogy a kormeghatározás hibái, akkor rengeteg linket dob ki. Itt van egy:
Csak keresni kellene. És az evolúció nem bizonyított, még mindig csak elmélet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!