Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Halál a bűn előtt?

Halál a bűn előtt?

Figyelt kérdés

Sokszor azt láttam,illetve néztem vissza,hogy sokan azon állásponton vannak miszerint az evolúció hazugság vagy csak féligazság stb.

Az evolúcióval az a baj (ha vallásosan szemléljük) ,hogy azt állítja,hogy a halál a bűn előtt volt és nem fordítva.

Több tucatnyi kormeghatározó több tucatnyi lelet és több tucatnyi vizsgálat, mondja azt,hogy voltak élőlények az emberek előtt, illetve az ember őse is. Tehát a halál már az emberek előtt meg volt. Az ellenkezőjét még 1 kreacionista sem tudta bizonyítani,akkor minek kell kételkedni?

Ismétlem a kérdést: Minek kell kételkedni?

(Ezt nem provokációnak szántam,de ha valaki annak akarja venni,akkor nyugodtan. Sok mindent úgy se tudnék ellene tenni.)

2013. aug. 3. 22:54
1 2 3 4 5 6
 1/56 anonim ***** válasza:
78%
De az ember lehetett halhatatlan a bűn előtt, nem? Ha jól tudom, az állatok halandóságát nem az ember bűne okozta. (nem is lenne fair)
2013. aug. 3. 23:03
 2/56 anonim ***** válasza:
16%
Mert, akkor ki? A malac Ádám és Éva? Az pedig ugyanúgy nem fair, hogy 2 ember miatt mindenki bűnös, nemde?
2013. aug. 3. 23:24
 3/56 anonim ***** válasza:
26%

"Több tucatnyi kormeghatározó több tucatnyi lelet és több tucatnyi vizsgálat, mondja azt,hogy voltak élőlények az emberek előtt, illetve az ember őse is. Tehát a halál már az emberek előtt meg volt. Az ellenkezőjét még 1 kreacionista sem tudta bizonyítani,akkor minek kell kételkedni?"

Há dehogy nem.

Harun hayha, Adnan Oktar, Kent Hovind, Michael B. Behe,(nem kreacionista), Dr Stephen C, Meyer.(Nem kreacionista)

És még hosszasan sorolhatnám a neveket, de minek?

"Minek kell kételkedni?"

Rég bebizonították, csak te lusta vagy olvasni kreacionista meg IDs írásokat.

A te bajod, amiről nemtudsz arról ne nagyon ugass.

Meg válaszoltam minek kédelkedünk.

Jöhet a zöld kéz:D

2013. aug. 3. 23:43
 4/56 anonim ***** válasza:
97%

"A te bajod, amiről nem tudsz arról ne nagyon ugass"

WOW, keresztény válasz :(

2013. aug. 4. 00:08
 5/56 A kérdező kommentje:

"Harun hayha, Adnan Oktar, Kent Hovind, Michael B. Behe,(nem kreacionista), Dr Stephen C, Meyer.(Nem kreacionista)

És még hosszasan sorolhatnám a neveket, de minek? "

Beismerem nem mindegyiket ismertem fel a felsoroltakból,de pl. Kent Hovindot kár volt oda írnod mert, őt már évekkel ezelőtt is folyamatosan megcáfolták...

"Rég bebizonították, csak te lusta vagy olvasni kreacionista meg IDs írásokat.

A te bajod, amiről nemtudsz arról ne nagyon ugass. "

Gondolod,hogy igaziak a bizonyítékok? Ha megcáfolták volna az evolúciót az ősrobbanást és úgy általánosságban az összes többi tudomány ágat amivel ellenkeztek,akkor szerinted nem kerültek volna már be a hírekbe? Egy egész zsáknyi Nobel-díj gyűjtemény lenne a polcukon. Elég sok ilyen "cáfolatot" láttam már amiről még én is láttam,hogy hülyeség pedig nem vagyok épp szakmabeli...

2013. aug. 4. 00:20
 6/56 anonim ***** válasza:
100%
Hát, én azért igazán kíváncsi lennék, hogy mivel lehet megcáfolni a szénizotópos kormeghatározást. :)
2013. aug. 4. 01:16
 7/56 anonim ***** válasza:
80%

Az evolúcióban nem hinni kell.

Megértene kéne, csak az a legtöbb embernek nem megy, ezért inkább hinni kezdenek, na ez itt a legnagyobb probléma.

2013. aug. 4. 07:23
 8/56 anonim ***** válasza:
2%

Ádám és Éva előtt nem voltak emberek.

Katy Weaver

2013. aug. 4. 08:01
 9/56 anonim ***** válasza:
17%
Ősrobbanás alap dolgokkal cáfolható. De nem is szükséges, mert nincs bebizonyítva. Az pedig nem mentség, hogy baromságot tanítunk, amíg én nem tudok jobbat. Csak nehogy Isten szóba kerüljön.
2013. aug. 4. 09:51
 10/56 anonim ***** válasza:
45%

A teremtés története a bűnbeeséssel annyira primitív, hogy öt éves gyerek sem hiszi el.

Azt is természetesnek találom, hogy ezeket a történeteket próbálják modernizálni, a tudomány eredményeit felhasználva, de sajnos aki magyarázza, az sem ismeri azt olyan mélységében, hogy megtehesse, másrészt nem is könnyű ennyire egyszerű gondolatok szintjére levinni a bonyolult dolgokat, úgy, hogy ne lógjon ki a lóláb.

Aki akar, az hisz benne, bár ehhez számos ponton tagadni kell az iskolai tanulmányokat, de ez egy átlagos vallásost nem zavar, csak mosolyog a tanárokon, főleg a biológia és a történelem órán és biztos benne, hogy Ő jobban tudja, mert az Ő tankönyve a Biblia, amit maga Isten írt, vagy sugallott.

Kár, hogy a tankönyvkiadónál nincs túl nagy ázsiója...

2013. aug. 4. 10:00
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!