Halál a bűn előtt?
Sokszor azt láttam,illetve néztem vissza,hogy sokan azon állásponton vannak miszerint az evolúció hazugság vagy csak féligazság stb.
Az evolúcióval az a baj (ha vallásosan szemléljük) ,hogy azt állítja,hogy a halál a bűn előtt volt és nem fordítva.
Több tucatnyi kormeghatározó több tucatnyi lelet és több tucatnyi vizsgálat, mondja azt,hogy voltak élőlények az emberek előtt, illetve az ember őse is. Tehát a halál már az emberek előtt meg volt. Az ellenkezőjét még 1 kreacionista sem tudta bizonyítani,akkor minek kell kételkedni?
Ismétlem a kérdést: Minek kell kételkedni?
(Ezt nem provokációnak szántam,de ha valaki annak akarja venni,akkor nyugodtan. Sok mindent úgy se tudnék ellene tenni.)
Mind ezerszer megcáfolt gagyi próbálkozások és hazugságok.
Nem is érdemes foglalkozni vele.
"Tényleg csak ennyire vagy képes?
Bemásolgatni mások gagyi szövegeit?"
Bemásolni?
Honnan veszed, hogy másoltam? Hm?
Ugyan honnan másoltam volna?
Azzal betudod bizonyítani ha megkeresed és belinkeled ide az oldalt.
De jobb lenne azon járna az eszed, hogy tanulj belőle.
Nem azon hogyan lehetne belekötni.
"Mind ezerszer megcáfolt gagyi próbálkozások és hazugságok.
Nem is érdemes foglalkozni vele."
Ennyi?
xD
Pedig nagyon is kéne, hogy foglalkozz vele.
TANULJ!!!!!
"Bemásolni?
Honnan veszed, hogy másoltam? Hm?
Ugyan honnan másoltam volna?
Azzal betudod bizonyítani ha megkeresed és belinkeled ide az oldalt."
Neked valami agybajod van?
Tessék:
Akkor most eltakarodsz végre innen?
"De jobb lenne azon járna az eszed, hogy tanulj belőle.
Nem azon hogyan lehetne belekötni."
Köszönöm, de hazugságokat és marhaságokat nem szeretnék tanulni.
Ellenben olvastam pár Dawkins könyvet, tőle elég sokat tanultam az evolúcióról.
"Ennyi? "
Válaszd ki bármelyiket, 5 perc alatt megcáfolom.
Kedves 31%-os!
Az írásod több helyen sántít na de mind1.
Az jó dolog ha beszámolsz valamit,mert nyilván jobban meg van fogalmazva és körültekintőbb (mondjuk a forrástól függ) ,de ne egyszerre 5 oldalnyi szöveget másolj be! Ez már csak,azért is gond,mert egyszerre több témát érint amit egyszerre kellene megválaszolni és így a mérhetetlen mennyiségű szöveg egybefolyik és követhetetlen lesz.
Ne ugráljunk a lépcsőfokokon hármasával! Ne egyszerre 4 témával foglalkozzunk hanem csak 1-el ha lehetne. Aki úgy gondolja adja meg azt az 1 témát, legyen az a mutáció,a kiválasztódás, a gének,vagy a testi adottságok öröklődéséről.
Kedves másolgatós barátom!
Aligha akad bárki is, aki pontról pontra cáfolná a sok összehordott ostobaságot, nekem legalább is nincs időm és kedvem hozzá, sajnálom, de a kommentjeidet sem volt türelmem tüzetesen átolvasni, a végét csak átfutottam.
Néhány pontot azért megvizsgálhatunk, mikből is áll össze a szóáradat:
"Először is le kell szögezni: az evolúció egy kitalált fogalom, mely teljes egészében az istentagadás talaján alakult ki – már csíráiban - az ókorban, majd később felerősödött a XIX. század elejétől. "
Ezt magad cáfolod a továbbiakban.
"Isten képe a felvilágosodás óta fokozatosan háttérbe szorul az mögé, amit a tudomány már feltárt "
Így igaz.
"Bármerre is kutatunk a tudomány mélyebb rétegeiben, egyszer csak elénk tárul az a hatalmas Intelligencia, Aki mindent összerendezett. Felfedezhetjük, hogy a világegyetemet egyetlen kéz tervezte meg, egy egységes elgondolás és működési elv alapján. "
Nem tárul elénk semmi és azon kívül, hogy Isten mindenható, slusz, pasz, vagy tudsz egyebet is mondani?
"A vallás nem valamiféle képzelgés, nem hamis tudatállapot, és nem a butaság eredménye, mint ahogy azt a neves ateisták megfogalmazták."
De, az!
"Az evolúció szerint egyrészt a mutáció bekövetkeztét az előnyös tulajdonságok megléte váltja ki; ugyanakkor az örökölhető, génállományban fellelhető előnyös tulajdonság csak mutációval alakulhat ki. Ez szintén egy körkörös bizonyítás, mely az okozatot a következménnyel, a következményt az okozattal magyarázza. "
Aki ezt írta, az hazudott, a mutáció bekövetkeztét nem az előnyös tulajdonságok megléte váltja ki.
"Ráadásul a mutáció és a természetes kiválasztódás egymástól teljesen távol álló – genetikai illetőleg populációs – jelenség, mely összefüggésbe legfeljebb áttételesen hozható, de még ez a gyenge kapcsolat is vitatható. "
Hazudsz!
"Ebből azt a következtetést lehet levonni, hogy egyetlen sejt - nem is beszélve egy szervezetről, - annyira összetett és bonyolult felépítésű hogy önmagától képtelen kialakulni véletlenek során. "
Levonni lehet, de akkor bizonyítsd is a következtetésedet, ha már levontad. Miért képtelen? Megtiltod neki?
"Személyes meggyőződésünk, hogy amennyiben a XIX. századi biológusok és fizikusok ismerték volna a sejt szerkezetét és felépítését, a sejtalkotókat, a DNS-t, az RNS-t valamint a fehérjéket, eszükbe sem jutott volna – Darwinnak sem – az evolúcióelméletet és olyan tudománytalan következtetéseket kitalálni, amikről fentebb említést tettünk. "
Kár, hogy nem ismerték a személyes meggyőződésedet, akkor biztosan eszükbe sem jutott volna, de talán majd most meggondolják magukat, egy profi véleménye bizonyára mérvadó a számukra. Mond csak el nekik a teremtéselméletedet részletesen, szerintem kettyen a Nobel díj.
"Egy élőlény ugyanis vagy egy adott fajhoz tartozik vagy egy másikhoz. Nincs átmeneti forma."
Tényleg? Hallottál már a régészetről?
"A természetes kiválasztódás tehát nem valami olyan mozgatórugó, mely feljavítja vagy jobbá teszi egy populáció egyedeinek genetikai kódjait. "
Nem bizony!
"A természetes kiválasztódás ezért nem kedvezne annak az élőlénynek, amelyik lábbal vagy lábkezdeménnyel rendelkezik, mert a halnak ez hátrányos, használhatatlan, fölösleges, sőt káros. Ebből adódóan ez az élőlény elpusztulna, és nem tudná továbbadni a lábbal kapcsolatos génjeit utódainak. "
Mondd ezt a kétéltűeknek, továbbá létezik hal, lábbal.
"az élőlények fejlődése a véletlen műve élettelen anyagból. Az élet komplex biokémiai folyamatai egyszerűbb kémiai reakciókból származnak; az ember az állatvilágból fejlődött ki a véletlen folyamatok következtében. A világegyetemben az anyag örök, Isten nincs; a mostani univerzum legalább 13 milliárd éves, de 20 milliárd sem elképzelhetetlen."
Nagyjából stimmel, csak kár, hogy cáfolni igyekezed.
"Az evolúció, még ha nem is céltudatosan, de minden vallásos hit – így a kereszténység – alapját is támadja és rombolja, továbbá fölöslegessé teszi Krisztus megváltó művét, valamint kifigurázza a bibliai tanítást. "
Nem támad és nem rombol semmit és nem figuráz ki tanítást. Az igazságot mondja el. Ha Krisztus megváltó műve az igazság fényében fölösleges, akkor az nem az evolúció hibája.
Nem érdemes tovább ragozni.
Siralmasak vagytok. Ti csak azért hisztek benne, mert mindenhol ezt tanítják. Amikor távolról se kell mindent elhinni amit a média sugároz. Ebbe most nem megyek bele, egyik fületeken be másikon ki.
"Legnagyobb fizikusoknak sem sikerült, egy magyar parasztgyereknek biztos fog. Ja hogy a cáfolat pont lemaradt... De érdekes. "
Konkrétan leparasztoztál egy általad ismeretlen embert, egészségedre.
"A poén, hogy a katolikus egyház is elismeri az evolúciót."
Ja aha... hol hallottad ezt?
"Aki akar, az hisz benne, bár ehhez számos ponton tagadni kell az iskolai tanulmányokat, de ez egy átlagos vallásost nem zavar, csak mosolyog a tanárokon, főleg a biológia és a történelem órán és biztos benne, hogy Ő jobban tudja, mert az Ő tankönyve a Biblia, amit maga Isten írt, vagy sugallott.
Kár, hogy a tankönyvkiadónál nincs túl nagy ázsiója..."
... ahh, tudod mit.... úgyse értenéd.
"Hát ha már a baromságoknál tartunk akkor így is van. Iskolában ne tanítsunk baromságokat, mint teremtés, meg isten, meg ádám és az oldalbordája. Mesének irodalom órán nagyon szép, pont mint bármelyik másik teremtésmítosz. Maradjon is ott."
Oké, nem hiszel benne. De lehetnél kicsit udvariasabb azzal a röpke 2,1 milliárd emberrel, hogy nem kiáltod ki, hogy a vallásuk hülyeség, ostobaság, na meg, hogy be kellene tiltani tanaik taníttatását. Ne haragudj, de benned ennyi empátia sincsen?
Lehet engem is lepontozni, úgyis jó szokásotok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!