Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » A Jehova Tanúit nem zavarja,...

A Jehova Tanúit nem zavarja, hogy? . Kérdés lent.

Figyelt kérdés
...hogy az alapító-Russel Taze-bírósági tárgyláson hamisan esküdött,miszerint eredeti nyelvekből fordította a Bibliát-hogy több embert maga köré gyűjtsön-,ám amikor elé tettek ókori szövegeket elismerte,hogy hazudott. Erről bírósági dokumentumok vannak. Üzletember lévén közönséges búzát "csodabúzaként"árult,százszoros áron,erről is vannak dokumentumok. A be nem teljesedett világvége jóslatok,a Biblia félrefordítások...
2013. júl. 26. 17:09
 71/107 A kérdező kommentje:

Russel nem a Bibliát fordította le,hanem azt mondta a "híveinek,követőinek",hogy ó -nyelvű Bibliából fordított és más következtetésekre jutott,mint a környékének egyházai. Nyilván az emberek figyelmének a fenntartása volt a célja. De egyházvezetők beperelték,hogy igazolja állításait és bíróság előtt ezt nem tudta,sőt előtte hamisan esküdött,hogy tud ógörögből fordítani.

A fordítói bizottságnak Frederick Franz volt az elnöke,ők fordították úgy,ahogy Russel ezt meghagyta a tanításaiban. A nézeteikhez igazították a Bibliá

2013. aug. 2. 10:36
 72/107 A kérdező kommentje:
A fordítói bizottságot Frederick Franz vezette,ők fordították le,Russel nézetei szerint. Russel ekkor már halott volt. Russel azelőtt azt állította,hogy ismeri az antik nyelveket és így új értelmezéseket talált a Bibliában. Nyilván az volt a célja,hogy híveket gyűjtsön maga köré és fenntartsa az érdeklődést. Emiatt egyházvezetők beperelték és bíróságon nem tudta bizonyítani,hogy ismeri az antik nyelveket,mert a Bibliára esküdött-ott ez a szokás a bíróságokon-,de mégsem tudott olvasni az elé tett antik nyelven írt művekből. Ezután kénytelen-kelletlen elismerte,hogy hazudott és ezt bírósági iratok igazolják.
2013. aug. 2. 10:48
 73/107 A kérdező kommentje:
Bocs a kétszeri hasonló szövegért,megeszem ezt a telefont!!!
2013. aug. 2. 10:49
 74/107 anonim ***** válasza:
15%

"A

Biblia fordítást Frederick Franz és

csapata "követte" el,nyelvi képzettség

hiányában. A híveknek kellett egy Bibliát

adni,mert az angol King James precíz

fordítása könnyedén cáfolta a

kijelentéseiket a szentháromság

tana,Krisztus nem Isten volta...stb

kérdéseiben."

Igen, már csak azt kellene felfogni, hogy vajon miért cáfolták ezen kijelentéseinket az olyan "precíz" fordítások, mint a King James, meg a többi? Talán mert ezek a fordítások kihagyták Iste nevét az Újszövetségből, s csak az így keletkezett zűrzavarba lehetett beleerőszakolni a hamis dogmákat? Vagy mert olyan Biblia hamisításokat követtek el, mint a Jánosi betoldás, csak hogy bizonyíték legyen a szentháromságra? Az azért áruld már el kedves kérdező, hogy ha a szentháromság egyértelmű Bibliai tanítás, melyet csak az olyan "félre fordított és nem elég "precíz" fordításokbó nem lehet leszűrni, mint az ÚVF, Akkor a szentháromság védelme érdekében mégis miért kellett ilyen hamisításokat elkövetni?

2013. aug. 2. 11:22
 75/107 anonim ***** válasza:
0%

Kedves sörpocak!

"Na jó szegezzünk le valamit. Ha valamiről azt mondják,hogy nincs benne hiba, akkor az hibátlan,nem?"

Jehova Tanúi nem állították soha, hogy "hibátlan" az ÚV. fordítás. LOGIKUS, hogy tökéletlenségből nem születhet tökéletes, de milyen fajsúlyú hibákról van szó? Nem mindegy! Nem mindegy, hogy az isteni alaptanításokról vallanak istenkáromló tanokat, vagy a tiszta imádatot vajmi kevéssé érintő részletkérdésben, vagy a jövővel kapcsolatos tisztánlátásban van javítani való. És tény, hogy a Tanúk már igen régóta csak kisebb kiigazítások végeznek, ha szükséges - a kritikusok még ennyit sem!

"Én sem értek egyet minden tudóssal, én sem értek egyet minden teológussal,de attól még nem sértem meg az egész eddigi élete munkáját."

Szerintem kezdj más témába, mert ezzel nagyon mellényúltál! Nem sértettem meg az egész eddig munkáját senkinek, csak a témában való állásfoglalását és annak elfogult okait írtam le, ami bárkivel kapcsolatban, bármikor bizonyítható tény.

"Épp itt van a gond.Azt mondjátok bizonyítható az amit mondotok,de nem bizonyítotok."

Na ez nem igaz!!!! Én is megtettem jó néhányszor már itt is.

"Az írtakkal kapcsolatban szinte teljesen egyetértek.Viszont megjegyezném,csak mert a jelenleg is folyó "eset" hasonló az általad említett XVI. századi esettel az még nem azt jelenti,hogy ugyanaz lesz az eredmény is."

A példa arra való, hogy azt láttassa meg az őszinte emberekkel, hogy az ilyen negatív reagálás nem egyedülálló, sőt nagyon gyakori! Hogy mi lesz pár száz év múlva? Nem ez az ember irányította gonosz társadalom, az biztos.

""Ma Luther Bibliájára úgy tekintenek, mint korszakalkotó fordításra."

Hát reménykedjetek,hogy ugyanez elmondható lesz majd a ti fordításotokról. :)"

Mi nem Luther bibliája objektív igazságtartalmának az értékét hasonlítjuk az ÚV fordításhoz, mert akkor az ugyanolyan helyzetbe kerülne, mint a Károli és a hitehagyott egyházak újabb fordításai. Luther fordítása relatíve korszakalkotó volt abban az időben (akkor is, ha csak jóval később ismerték el), de tudjuk, hogy a hamis tanok miatt sok-sok alapvető hibát tartalmazott. Éppen ezért a mai, szélesebb körben való elismerése ezen alapvető hibákra is kiterjed.

Az ÚV fordítás abban korszakalkotó, hogy ezen hamis tanokkal is leszámolt. És a készítői, valamint a használói abban is eltérnek a múlttól, hogy nem számítanak a távoli utókor nagymértékű dicséretére, mert tudják, hogy csak kevesen fogják megérteni, szívükbe zárni és elfogadni Isten igazságait.

"Olvastat a Koránt meg a többi vallás szent könyvét?Elolvastad az összes fordítást a Bibliáról?"

Jehova Tanúinál tananyag a Korán, sőt minden jelentős szentnek tartott könyv. Alapos képzés keretében képesek leszünk objektíve összehasonlítani ezen eszmék és filozófiák igazságtartamát a hitelesen bizonyított tudománnyal és a bibliával is.

"Egy ember nem tudja az összeset úgy átnéznie,hogy meg is érti azokat majd a végén objektíven kiválasztja a számára igaznak vélt vallást és azon-belül a jó felekezetet."

De bizony, csak józan és logikus módon kategorizálni kell a nagyobb csoportokat. Nem kell megismerni minden vallásos csoportot külön-külön, mert az reménytelen vállalkozás lenne. Az eredeti, tiszta forrást kell megismerni, és abból kell kiindulni. Mint akik a sok-sok, különféle hamis pénzt keresik. Ha nem ismerik az eredetit, akkor reménytelen vállalkozás lenne megtalálni bármelyik hamisítványt. Éppen így van ez a vallásos eszmékkel. Van-e egy minden más fölé állítható, tekintélyes forrás, melyben megbízhatunk?! Csak az ún. "szent iratait" kell ezeknek a nagyobb vallásos csoportoknak alaposan, a fenti, korrekt tudományos alapossággal megvizsgálni, máris látszik, hogy nem marad több, csak egy az összes közül. Ebben segít az Emberiség Isten keresése című könyvünk - ajánlom!!!

"Én a tananyagról írtam,de ettől függetlenül igaz amit írsz,de nem teljes mértékben. Kitapasztalható a helyes gyógymód egy kis kísérletezgetéssel."

Igen tudjuk. Minden ember az orvos kezében voltaképpen egy kísérleti nyúl, mely kezelésekbe, ha nem hal bele, nagy eséllyel szerez még más "mellékhatásból" (ami tulajdonképpen főhatássá válik) származó betegségeket, amire még több gyógyszert szedhet, amiből még több, vagy legalábbis súlyosabb baja lesz..., és így tovább, és tovább ebben az ördögi kőrben, de tudjuk hogy nem a végtelenségig - ki van ez találva...

"Ezzel nem áll szándékomban vitatkozni. Nem én fogom eldönteni,hogy ki nyújt "jobb minőséget" a másiknál,de te sem,szóval nem hiszem,hogy jutunk majd valamire ezzel kapcsolatban (most még)"

Nagyon egyszerű pedig, Jézus nem véletlenül adta meg a "paramétereit" az igaz vallásnak, vagyis azoknak a követőinek, akik ténylegesen Őt követik az életükkel, nem csak mondják! Azt mondta, hogy "minden jó fa, jó gyümölcsöt terem", és "minden rossz fa, rosszat". Azt is hozzátette, hogy "a gyümölcseikről fogják majd felismerni, hogy kik az Ő tanítványai". A tanítványai között szeretet van!

Tehát, ha Jehova Tanúi ezzel az állítólagosan "gyalázatosan hazug módon félrefordított Bibliafordítással" és "hamis" tanításokkal megtudják valósítani a krisztusi minta szerinti, nemzetek feletti szeretetet és békét - ami semmiképpen sem nevezhető "rossz gyümölcsnek" -, akkor azok, akik minket ilyen vádakkal illetnek (és állítólag "a krisztusi igazság birtokában vannak"), MIÉRT NEM??????

2013. aug. 2. 22:28
 76/107 anonim ***** válasza:
15%

Ennek utána fogok keresni, hogy mondott-e ilyet Russell és perelték-e miatta.

Szerintem ő nem kérkedett azzal, hogy az ó-nyelvű szövegekből részleteket fordított. Az meg életszerűtlen, hogy e miatt pert indítsanak ellene. Milyen jogcímen? Azért, mert valaki tanít valamit egy felekezet vezetőjeként, nem lehet beperelni. Próbálja ki bárki, nincs hozzá jogalap.

2013. aug. 2. 23:14
 77/107 A kérdező kommentje:

A pontos történet:

J.J.Ross tiszteletes kiadott egy brosúrát,amelyben leleplezte Russel hamis állításait és tantételeit. Feltárta,hogy Russe "soha nem járt magasabb szintű iskolába,filozófiai,rendszeres,vagy történeti teológiai ismerete lényegében nincs,teljesen tudatlan a (bibliai) nyelvekben (héber,ógörög). Russel sikertelenül próbálta megállítani a számára hátrányos információk terjedését és beperelte Ross-t rágalmazásért. Azonban a pert nemcsak elvesztette,hanem hamisan esküdött és hazudott állítólagos nyelvi ismereteiről. Végül elismerte,hogy a brosúrában róla leírtak igazak.

(Rev. J. J. Ross,Some Facts and More Facts about the Self-Styled "Pastor" Charles T. Russel,Witness Inc. Reprint. p.16-19. Russel tagadva a brosúrát elismerte:"A csodálatos magokra vonatkozó hírnek azt lehet mondani,hogy van egy kis igazsága,de csak egy kis morzsája az igazságnak,bizonyos értelemben")

Russel 1913-ban a "The Brooklyn Daily Eagle"-t is sikertelenül perelte becsületsértésért. A lap azt a csalási kísérletét leplezte le,amikor közönséges búzát akart eladni "csodabúzaként" 60 dolláros vékánkénti árért,1 dollár helyett. ( Ross p.6. Brooklyn Daily Eagle Jan. 29. 1913. p.16.)

2013. aug. 3. 02:35
 78/107 anonim ***** válasza:
84%

"Jehova Tanúi nem állították soha, hogy "hibátlan" az ÚV. fordítás."

Nem azt a szót használták,hogy hibátlan,hanem csak annyit mondtak,hogy nincs benne hiba. Ilyennel több tucatszor találkoztam,szóval erről az egyről nem tudsz most meggyőzni.

"Szerintem kezdj más témába, mert ezzel nagyon mellényúltál! Nem sértettem meg az egész eddig munkáját senkinek...."

Na jó ezt itt most befejezem,mert ahogy látom makacsabb vagy mint egy öszvér.

"Na ez nem igaz!!!! Én is megtettem jó néhányszor már itt is."

Az,hogy te bizonyítottnak hiszel valamit az még nem lesz az.

"Hát reménykedjetek,hogy ugyanez elmondható lesz majd a ti fordításotokról. :)"

"Mi nem Luther bibliája objektív igazságtartalmának az értékét hasonlítjuk az ÚV fordításhoz, mert akkor az ugyanolyan helyzetbe kerülne, mint a Károli és a hitehagyott egyházak újabb fordításai...."

A fent idézett mondatod jóindulatból írtam és abszolúte nincs köze a hamis tanokhoz.Itt most vagy nagyon beleélted magadat,vagy mindenben meglátott a rosszat,még akkor is ha nincs is ott.

"Jehova Tanúinál tananyag a Korán, sőt minden jelentős szentnek tartott könyv. Alapos képzés keretében képesek leszünk objektíve összehasonlítani ezen eszmék és filozófiák igazságtartamát a hitelesen bizonyított tudománnyal és a bibliával is."

Ez nem igaz.Ez egyszerűen nem igaz.Nem vagyok képes elhinni.Láttam a kreacionista válaszaidat itt a GYK-n és többször voltam már jelen kongresszusokon meg gyűléseken stb. és,hogy ló**art sem tudtok egy csomó dologról azt vállig állítom. Talán Amerikában van egy kis tanításotok ebből meg abból,de,hogy min. Magyarországon nem igaz a fenti állításod na az hót ziher.Láttam már,hogy több alkalommal is beszéltetek az evolúcióról (összejöveteleken) és azt vettem észre,hogy nagyon szubjektív nagyon hanyag és elferdített tudással rendelkeztek efelől.Mondhatod,hogy ez nem igaz,mondhatod,hogy hazudok,de láttam amit láttam és nem is egyszer!

"De bizony, csak józan és logikus módon kategorizálni kell a nagyobb csoportokat."

Igen ezek kellenek,de mit sem érnek ezek,ha alapból egy meghatározott elképzeléssel tanulmányoztok bármit is. (az elképzelés: Ezt a Sátán írta! Elolvasom,de akármi is lesz benne nem fogom elhinni)

"Van-e egy minden más fölé állítható, tekintélyes forrás, melyben megbízhatunk?! Csak az ún. "szent iratait" kell ezeknek a nagyobb vallásos csoportoknak alaposan, a fenti, korrekt tudományos alapossággal megvizsgálni, máris látszik, hogy nem marad több, csak egy az összes közül."

A szokásos.Csak nekem lehet igazam,csak is én képviselem a jót,az én szavam efelől megkérdőjelezhetetlen! --kb. ilyenek vagytok minden pillanatban. (tisztelet a kivételnek)

"Igen tudjuk. Minden ember az orvos kezében voltaképpen egy kísérleti nyúl, mely kezelésekbe, ha nem hal bele, nagy eséllyel szerez még más "mellékhatásból" (ami tulajdonképpen főhatássá válik) származó betegségeket, amire még több gyógyszert szedhet, amiből még több, vagy legalábbis súlyosabb baja lesz..., és így tovább, és tovább ebben az ördögi kőrben, de tudjuk hogy nem a végtelenségig - ki van ez találva... "

Ez aztán az összeesküvés elmélet :D Tudod mit? Ehhez inkább hozzá sem szólok.

"Tehát, ha Jehova Tanúi ezzel az állítólagosan "gyalázatosan hazug módon félrefordított Bibliafordítással" és "hamis" tanításokkal megtudják valósítani a krisztusi minta szerinti, nemzetek feletti szeretetet és békét - ami semmiképpen sem nevezhető "rossz gyümölcsnek" -, akkor azok, akik minket ilyen vádakkal illetnek (és állítólag "a krisztusi igazság birtokában vannak"), MIÉRT NEM??????"

Azt azért elmondom,hogy csak szerintetek "jó" a "gyümölcsötök". Nem tom hogy vagy vele,de attól még,hogy valakinek ízlik a rothadt alma, attól én még nem fogom megkóstolni...

2013. aug. 3. 12:42
 79/107 anonim ***** válasza:
84%

Egyébként meg, nem válaszoltál az utolsó kérdésemre:

"Na jó akkor csak azt szeretném megkérdezni,hogy ha szeretnéd se tudnád megmondani a nevüket? "

2013. aug. 3. 12:44
 80/107 anonim ***** válasza:
0%

A két per anyagát megtaláltam az interneten ez alapján, köszönöm.

A varázsbúzáról tudok. Jó sok pénzt felvett rá, aztán önkéntes adománnyá vált :)

2013. aug. 3. 19:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!