A Jehova Tanúit nem zavarja, hogy? . Kérdés lent.
Kedves kérdező, nagyon szűk látókörű vagy! Nem csak vádaskodni és - ahogy mondtam - papagáj módon, a másik ostobaságait majmolva kritizálni kell tudni, hanem ÉRVELNI is. Miért nem magyarázod el, hogy az egyes tévedések, vagy kiigazítások MIÉRT történtek, mi vezette félre azokat, akik tévedtek, mit hagytak figyelmen kívül, vagy mit értékeltek rosszul???? Miért csak vádaskodsz buta módon, miközben fogalmad sincs arról, hogy MINDEZEKET a tévedéseket a Tanúk nem hogy kijavították, hanem pontosan meg is indokolták, miért kellett ezt megtenni??? Tehát ez is romba dönti azt az hazug állításod, hogy "nem reklámozzák" a hibáikat. De, alaposan kivesézik azokat, nincs mit titkolniuk!!!
A Tanúk NEM TÉVEDHETETLEN emberek, hanem tökéletlenek, mint mindenki más, még te is. Tehát minden pontos ismerethez sok kudarcon keresztül vezetett az út, de ha neked ez az ismeretszerzési mód új, akkor nem nagyon vagy tisztában azzal, hogyan születnek a felfedezések.
"Másfelől: Nem is azt mondtam,hogy Russel a forrása mindennek, de az értelmezésnek ő az, ami akár hamis is lehet. (akarva-akaratlanul)"
Kedves sörpocak! Ez sem igaz. De jó is az, mikor kellő pontos ismeret nélkül okoskodunk, igaz?
"Ó nagyon is tudom,hogy voltak tévedések,ami akkor nem lenne baj ha azt állítanátok,hogy lehet,hogy nem tökéletes az értelmezésetek. Egészen a "javításig" azt állítottátok,hogy azzal nincs baj. Sőt most is tökéletesnek állítjátok be magatokat"
EZ SEM IGAZ! Kezdet kezdetétől ki lett hangsúlyozva, hogy a Bibliakutatók, avagy Jehova népe NEM tévedhetetlenek, vagy csalhatatlanok és lehetnek tévedéseik! Soha, egyetlen Bibliakutató vagy későbbi Jehova Tanúja sem keresztelkedett meg úgy, hogy azt hitte és vallotta, miszerint amit akkor hitt, az mind csalhatatlan és igaz, és nem szorulhat kiigazításra, változtatásra. Csak a vádaskodók ezeket a helyeket nem szokták idézni, nem tudom miért... :), ha annyira "tisztességesek" a szándékaik.
"Másfelől: Nem is azt mondtam,hogy Russel a forrása mindennek, de az értelmezésnek ő az, ami akár hamis is lehet. (akarva-akaratlanul)"
"Kedves sörpocak! Ez sem igaz. De jó is az, mikor kellő pontos ismeret nélkül okoskodunk, igaz?"
Az lehet,hogy nem vagyok birtokában minden rólatok szóló infoval, de már csak azért sem mert mindent eltitkoltok...Az Újvilági Fordítás "készítői" is azt akarták,hogy ne derüljön fény a nevükre stb. ergo semmi garancia nem volt rá,hogy nem írják át "véletlenül",vagy hogy értenek-e hozzá egyáltalán. Máig sok vita van ezzel a fordítással kapcsolatban.Meg egyébként is,ha az alapító egy Bibliakutató,volt akkor biztos volt 1 ici-pici szerepe az értelmezésben is.
A másik dolog a nagyképűség. Azt mondod nem vagytok tévedhetetlenek,de mikor mondod,hogy hazudunk azt mire alapozod? Egyszerűen csak találtunk egy hibát,amit meg kellene magyarázni vagy megoldani, ehelyett csak annyit tudsz mondani,hogy hazudunk! Kérem ha valaki elkezd vádaskodni, akkor most tisztára magad, aztán mondhatod azt,hogy tévedtünk/hazudtunk. És kérem, illene egy idézetet elejétől a végéig bemásolni,főleg mert pont a lényeged hagyod ki! Már csak az,hogy úgy mocskoljátok a többi keresztény egyházat, mutatja azt,hogy jobbnak hiszitek magatokat. És valamiért azt is elfelejtetted bemásolni,hogy TISZTELET A KIVÉTELNEK! Egyébként a legnagyobb hibátok ott van,hogy osztogatjátok ezeket az Őrtorony 'szórólapokat' amik sokszor ellentmondásosak egymásnak (csupán annyi,hogy két ellentmondás között van 1 kis eltelt idő,de attól még hiba a hiba). Az egy dolog,ha valami nem tökéletes,de ne legyen már ellentmondásos!
És itt most be is fejezném az én részemről a vitát! Egyszerűen értelmetlen kopásig ütnöm a billentyűzetet,mert mindig ugyanaz a vége...Az viszont vicces lenne,hogy mindketten meghalunk és a túlvilágon majd pl. Allah fog ítéletet mondani,nem pedig a ti keresztény Istenetek :D
"Az lehet,hogy nem vagyok birtokában minden rólatok szóló infoval, de már csak azért sem mert mindent eltitkoltok..."
Tényleg? Most már rágalmazol is??? Az itt szóban forgó tényleges hitelvi változásokról részletes és alapos irodalom van a Tanúknak! Ahogy mondtam, semmit sem kell eltitkolniuk, és nem is titkolnak el semmit. Aki mást mond, az téved, vagy szándékosan hazudik.
"Az Újvilági Fordítás "készítői" is azt akarták,hogy ne derüljön fény a nevükre"
Mégis kritikus szakemberek szerint is az egyik legpontosabb fordítás! Ahogy mondtam, Jehova Tanúi nem embereket éljeneznek, nem az számít, hogy egy bizonyos szöveget ki fogalmazott meg, hanem az, hogy az IGAZ-E, összhangban van-e a teljes Írással. Nagyon sok ún. "keresztény" egyházban sokkal inkább az emberek méltatása, felmagasztalása, tekintélytisztelete a fontos, erőteljesen működik a személyi kultusz, és nagyon is háttérbe szorul Isten dicsőítése. A legtöbb vallásban embereket követnek, Jehova Tanúinál NEM!
Tudom, nagyon savanyú a szőlő sokaknak, ezért mindent el is követnek, hogy a Tanúkat rágalmazzák meg azzal, amit a saját egyházuk művel velük, de ez mit sem változtat a tényeken, azon, hogy általánosságban a jézusi "rossz gyümölcsök" nem Jehova Tanúi világméretű gyülekezetében mutatkoznak meg szembetűnő módon, hanem azoknál, akik le akarnának járatni bennünket.
"Meg egyébként is,ha az alapító egy Bibliakutató,volt akkor biztos volt 1 ici-pici szerepe az értelmezésben is."
Nem az számít, hogy egy ember hogyan értelmez valamit, hanem az hogy az összhangban van-e a Szentírás igazságával. Márpedig a legtöbb vallásos téveszmét, mely Russell idejében előtérbe került, már előtte is leleplezték mások, a háromságot is, és a pokol tüzét is. Nagy tévedésben vagy, ha azt hiszed, hogy a vallásos igazság kiderítése egy ember érdeme, sőt hogy egyáltalán emberi érdem!!!!
A leghosszabb bekezdésed kissé zavaros.
"Már csak az,hogy úgy mocskoljátok a többi keresztény egyházat, mutatja azt,hogy jobbnak hiszitek magatokat."
MIVEL, s MIKOR "mocskoltunk" mi másik egyházat????? Nem éppen fordítva van ez mindig?! Ha az egyházak (még a közelmúltban is elkövetett) (vér)bűnéről írjuk le a tényeket, az "mocskolás"??? Csak kérdezem, mert lehet, hogy fogalomzavarban szenvedsz?
"És valamiért azt is elfelejtetted bemásolni,hogy TISZTELET A KIVÉTELNEK!"
Hol??? Hol általánosítottam én minden egyes emberre vonatkoztatva valamit????
"Nem vagyok vallásos,azaz engem nem kötnek irányított korlátok,engem nem irányít egy tucat vénemben"
Kedves kérdező! Bizonyítsd be, hogy Jehova Tanúit emberi irányelvek vezetik. Mert addig, míg ezt nem teszed, csak ostoba vádaskodást folytatsz.
Te semmiféle "tényeket" nem hoztál, csak előregyártott, félremagyarázott romlott konzervet, melyre ésszerűen válaszoltam!
"Hidd el,ateistaként élni sokkal nehezebb..."
Jaj szegény..., csak azt felejted el, hogy Jehova Tanúi között rengeteg a volt ateista, többek között én is az voltam. Mi első kézből tudjuk, hogy milyen illúzióra támaszkodik a materializmus, bocsi. Ez a szöveged is az előítélet-teljes szűklátókörűségedet bizonyítja. :)
Ne buta frázisokkal vagdalózz, hanem BIZONYÍTS! De úgy látom, hogy ez neked nem megy. A kérdéseddel kapcsolatban ésszerűen és logikusan válaszoltam, neked csak erre telik?!! És még te magasztalod magad "értelemmel" és "józan gondolkozással"...??? Ugyan már.
A 28-as drágaságnak! Még azt sem tudod bizonyítani, hogy Jehova Tanúi 'szekta' lenne, mert a tények ellentmondanak, de ez téged ne is zavarjon... :)
A "szellemi sötétséggel" kapcsolatban pedig inkább Jézus jelentőségteljes és az igaz vallás azonosítására kiválóan használható példázatánál maradnák, mely a 'jó' és a 'rossz gyümölcsök' termésében csúcsosodott ki. Ez világméretekben CSALHATATLAN módszer, nem véletlenül mondta Jézus, hogy a "jó gyümölcseikről" fogják felismerni majd az emberek, hogy kik tartoznak hozzá. Ez ugyebár nem azt jelenti, hogy csak szájalunk, vádaskodunk valós bizonyítékok nélkül, hanem sokkal inkább azt, hogyan cselekszünk, avagy cselekedjük-e Isten bibliai akaratát egyáltalán - ami Jézus szerint az Isten Királyságába jutás feltétele. Mert szóban lehet gyalázni és lejáratni másokat fals és kiforgatott állításokkal, de a TETTEK NEM BESZÉLNEK FÉLRE!!! Főleg nem világméretekben.
Így aztán kötve hinném, hogy "szellemi sötétségnek" a Biblia azt tartja, ha egy világméretű szervezet a Szentírás igazságai hatására globális szinten képes a krisztusi szeretetet felmutatni, gyakorolni egymással és másokkal. Na de te tudod... :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!