Ateisták tudtátok ezt?
A keresztények szeretnek titeket :)) Szeretlek titeket, még ha ostobának is néztek, nem fogadtok el, melegek vagytok, vagy gyűlöltök, én szeretlek! :)
Jézus és a népe is szeret, ne feledjétek. Függetlenül attól hogy elhiszitek hogy létezik -e, mi szeretni fogunk amennyire tudunk, és reméljük ti is minket :)
János 13:34-35
34 Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.
35 Errõl ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.
Misfito
Olvasd jobban a Bibliát,és megtalálod bgenne mit is jelent ott a "szeretet"
Ne gondoljátok, hogy békét jöttem hozni a földre. Nem békét jöttem hozni, hanem kardot. Azért jöttem, hogy szembeállítsam az embert apjával, a leányt anyjával, a menyet anyósával. Az embernek a tulajdon családja lesz az ellensége. Aki apját vagy anyját jobban szereti, mint engem(!!!), nem méltó hozzám, aki fiát vagy lányát jobban szereti, mint engem, nem méltó hozzám(!!!).
(Máté 10,34-37)
magyarul
szeressétek egymást, de engem jobban mert irgum-burgum.
kedves volt ez a Jézus.
13 Ne ítélkezz hanem szeress! :)
11 Ha úgy vesszük hogy Isten teremtett minket akkor őt jobban kell szeretni mint az apád vagy anyád, főleg hogy ha hisszük hogy feláldozta a fiát értünk akkor az azért nem kis dolog
Köszönöm a válaszokat! :)
" Isten teremtett minket akkor őt jobban kell szeretni mint az apád vagy anyád"
nem isten "teremtett" hanem az anyánk és apánk,kettőjük döntése hogy élünk,rajtuk múlt hogy nem lettünk abortált magzatok. és ez a dolog biztos,isteni teremtés csak mesék kategóriájába tartozik
Isten mi alapján követel magának bármiféle szeretet,sőt fenyegetőzik hogy ő többet akar mint amit adnék az embertársaimnak?
16: "Nem ertem az Ateistákat,nem erdekli őket a boldogság"
Dehogynem, sőt elég boldog életem van. Vannak gyerekeim, átlagosan megélünk, szeretek utazni, ahol csodálatos tájakat láthatok, vannak barátaim.
Az, hogy neked a vallás jelenti a boldogságod, az a te magánügyed, másnak pedig nem az jelenti. Fogadd el.
" nem probaljak ki ezt az életett "
Miért nem élsz muszlimként? Miért nem megyünk egy két hónapos indiai körútra, hogy megtaláljuk a belső békénket? Miért nem akarod kipróbálni ezt az életet?
Na, ha van rá válaszod, akkor megérted, hogy mi miért nem akarjuk kipróbálni azt az életet, amit te élsz...
Kedves Kagawa, mi meg Téged nem értünk.
A szeretetről:
Miért kellene nekem bárkit, idegent szeretnem? Hiszen az nagy szó, különleges esetekre tartogatom. Barátom is kevés van, a jó ismerős is egy kategória. Barátságos ember vagyok, de a legtöbb ember nagyjából közömbös számomra, van akivel jól kijövök, van akivel tartom a három lépést, van akit nem kedvelek.
A barátság, főleg a szeretet nagy kincs, nem pazarlásra való.
Ismertem sebész főorvost, aki kifejezetten goromba és türelmetlen volt. A beosztottjai rettegtek tőle, de még némelyik beteggel is ingerülten beszélt, ha az bugyutáskodott. Látszott rajta, legszívesebben megrúgná. Tudásáról legendákat meséltek, menthetetlen betegek hálálkodtak neki, mert életeket mentett. Egy kedves, barátságos, de gyenge sebész meg szeretettel átrepít a másvilágra...
Melyiket választanád?
Aztán mennyi aprót szoktál adni a hajléktalannak? Én ugyan cseppet sem szeretem őket, de sajnálni sajnálom és gyakran adok aprópénzt nekik, pedig nem tellene rá, másra is tudnám költeni.
Ezt a megváltást sem nagyon értem Jézussal kapcsolatban.
Sorozatosan megsértette az ortodox zsidó vallási szentségeket, ezért az akkori Szinhedrion főpapjai szívesen halálra ítélték volna, azonban a római helytartó nem engedte. Elküldte Heródeshoz is, de amikor az lepasszolta az ítélkezést, újra foglalkozott az üggyel. Az utolsó kihallgatáson Jézus felségsértő módon beszélt a császárról, ezért kénytelen volt halálra ítélni. Ezt az ítéletet mindenki másra is kiszabta volna, nem tehetett semmit, kötötték a törvények, pedig állítólag szimpatizált Jézussal, sőt, az is lehet, hogy annyira, hogy végül keresztényként halt meg. Rebesgetnek ilyesmit.
Ha Jézus nem sérti meg a zsidó szentségeket, akkor perbe sem fogták volna és ha nem provokálja a római közigazgatást, semmi baja nem lett volna. Az ítélet is teljesen szokványos volt, mindenki más ezt kapta volna.
Hol ebben a megváltás?
Természetesen meglehet, hogy Jézus nem is élt, de a róla szóló legendákból ezt egyértelműen le lehet szűrni.
"Kagawa válasza:
Nem ertem az Ateistákat,nem erdekli őket a boldogság nem probaljak ki ezt az életett csak itelkeznek,hogy nincs Isten közben aki tenleg hivő megtapasztalja ISTENT az életeben (boldogság = igazi boldogság )"
Én nem is tudom - még a többi többezer vallást se próbáltam ki, siita, szunnita, meg hitalapú öngyilkosmerénylő se voltam, így nem tudok alappal választani. De örülök, hogy találkoztam végre egyetlen emberrel az életben, Kagavavavivavával(bocs, beletört a kezem), aki mindezt kipróbálta nyilván, ha egyszer egy ilyen megalapozott, átgondolt hozzászólást tudott írni az életéről. Csakhát túl sok vallás van és nincs türelmem mindegyik szerint élni hogy legyen mi alapján választani. Írj tapasztalataidról, mester! Ha viszont te sem próbáltad ki, akkor téged sem ért egy más vallású sem, miért nem az övét éled, mikor az az egyetlen és az igazi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!