Ateisták tudtátok ezt?
A keresztények szeretnek titeket :)) Szeretlek titeket, még ha ostobának is néztek, nem fogadtok el, melegek vagytok, vagy gyűlöltök, én szeretlek! :)
Jézus és a népe is szeret, ne feledjétek. Függetlenül attól hogy elhiszitek hogy létezik -e, mi szeretni fogunk amennyire tudunk, és reméljük ti is minket :)
János 13:34-35
34 Új parancsolatot adok néktek, hogy egymást szeressétek; a mint én szerettelek titeket, úgy szeressétek ti is egymást.
35 Errõl ismeri meg mindenki, hogy az én tanítványaim vagytok, ha egymást szeretni fogjátok.
Kedves Misfifto!
Nem nézlek ostobának, ha nem írsz butaságokat.
Igyekszem toleráns lenni, kedvelem a templomokat és tisztelem őseim hitét, még ha bírálom is, nyesegetem a hajtásokat, de elismerem a jogodat mindahhoz, ami nem ütközik törvénybe.
Nem vagyok meleg. A homoszexuálisok száma csekély, de az egyház képviselői között talán még több is akad,mint az ateisták körében.
Ha a hitedet bírálom is, ne gondold, hogy gyűlölöm, általában még csak nem is törődöm vele, Téged meg nem is ismerlek, miért gyűlölnélek?
Jézus népe a zsidó, de nekem nincs kifogásom ellenük, általánosságban, mert fenntartom a jogot, ha valaki nem szimpi a körükben, azt ugyanúgy ne kedveljem, akárcsak a többi esetben.
Örülök neki, hogy barátságosan löksz majd a tűzbe a végítéletkor, értékelem.
Egyébként ne szívd mellre. Te propagandát hirdetsz, mi meg cáfoljuk, ennyi az egész.
Nem úgy értettem hogy ti mind gyűlölködő homik vagytok, csak mondom hogy ez nem akadály.
Jézus népe az aki hisz benne.
Ha propagandának hiszed akkor sajnálom
Eredetileg Jézus mégiscsak zsidónak született, de átvitt értelemben joga lehet a megfogalmazásodnak, belátom.
Szerinted ez a kérdésed nem tartalmaz propaganda elemeket?
És ki mondta, h mi nem szeretjük a keresztény hívőket? Azért, mert nem hiszünk a Biblia meséiben, meg az Egyetlen hatalmas kegyes úrban aki vígan nézi ahogy kiírtjuk magunkat/egymást, azért mert máshogy látjuk, fogjuk fel a világot még nem jelenti, azt, h mi ne szertnénk társainkat (habár nem is ilyen ömlengősen) Én nagyon utálom az embereket (mint lényeket) akik elpusztítanak erdőket csak, h legyen Wc papír minden otthonban és mérges gázokat engednek a levegőbe, szennyvizet a tavakba, csak mert ebből anyagi hasznuk származik. Viszont szeretem az embereket (mint személyiségek és gondolkodó csodák) akik csodálatoyabbnál, csodálatosabb dolgokat tudnak alkotni...
Én úgy fogom fel a vallást, mint a Mikulást. Rá kellett jönnöm, h nem létezik, de mégis tiszteletben tartom. Úgy tekintek a vallásra, mint egy mesére. Hülye lennék szóról szóra elhinni az egészet, de a tanulságot és a benne foglalt tanításokat mégis értem és követem (pl: nem lopok, ölök stb.) de nem azért mert halálosan rettegek a pokoltól, hanem mert tudom, h erkölcsileg tilos. Pedig a szüleim is vallásosak, erre neveltek, én tudtam az osztályban legjobban a bibliai történeteket, mégis megváltozott a felfogásom. Szóval mi is lehetünk barátságosak, segítőkészek, önzetlenek attól függetlenül, h nem járunk vasárnaponta templomba. 16/F
"Jézus és a népe is szeret, ne feledjétek."
Lehet, hogy bebeszéli magának hogy szeret, de aki szereti a másikat, az tiszteli és el is fogadja olyannak amilyen, és nem próbál állandóan téríteni meg meggyőzni. Azokkal a hívő barátokkal, akikkel a kölcsönös tisztelet megvan, azokkal jól kijövök, vártam már meg csendben amíg asztali imát mondtak ebéd előtt, de ők sem erőszakoskodtak velem soha.
Aki meg elsőre nem volt képes megérteni, hogy nem vagyok vevő a szövegükre, azokkal szép lassan megszakítottam a kapcsolatot, mert már untam, hogy állandóan csak piszkálni tudtak, vagy ha beszélgettünk, minden második mondatuk valami bibliai idézet volt. Ha igazán szerettek volna, akkor elfogadnak olyannak, amilyen vagyok.
Mellesleg nem hiszem, hogy egy összeszorított fogak között kínkeservesen sziszegett szeretlek valódi szeretetet jelentene. :D
Mint ahogy egy ateista nem megy oda egy nyilvános fórumon a hívőkhöz, hogy mennyire szereti őket - egy hívőnek sem illik ugyanez.
A szeretet csendes.
A szeretet nem követelődzik.
A szeretet csak ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!