Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Mennyország vs. Pokol. Melyike...

Mennyország vs. Pokol. Melyiket és miért?

Figyelt kérdés
2013. júl. 4. 11:01
1 2 3 4 5 6 7 8
 51/71 A kérdező kommentje:
Csakhogy ehhez nem Istennek van köze,hanem a pszichológiához. Imádkozással senki nem lesz okosabb,estleg intuitív módon reflektál eddig is tudott dolgokra. Nem kell belelátni a világba olyan dolgokat,amik nincsenek.:-)
2013. júl. 10. 12:21
 52/71 anonim ***** válasza:

Magam is megnéztem a videot, és a kérdező utolsó kommentjével értek egyet. Még valamit azonban ne tévesszünk szem elől:

A tudós professzor is ember. Olyan ember, aki maga is rivaldafényre vágyik. A nagy kitörésről álmodozik, hisz ez - bevalljuk, vagy sem - mindannyiónkban munkál. És a híres, mondjuk Nobel-díjas professzor a leg esendőbb. Ő már volt a csúcson, érezte a azt a mámort, és alig várja, hogy újra átélhesse.

Csak egy péda: Talán 15-20 éve történt, amikor a net még nem volt ennyire mindenki számára elérhető, így többféle folyóiratot is járattam. Az egyikben volt egy cikk, ahol egy kitüntetett atomtudós agitált az atomenergia hasznossága, tisztasága, stb mellett, s ahol a csernobili szerencsétlenség áldozatainak számát nem átallotta két számjegyűnek meghatározni. Azóta semmit sem veszek készpénznek, akárki mondta is.

2013. júl. 10. 12:30
 53/71 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Mi a bizonyítékod arra, hogy imáinkban nem Istentől kapunk választ, hanem magunk jövünk rá a dolgokra? Semmi. Mindkettő lehetséges, egyikre sincs bizonyíték se pro, se kontra. Szóval most mondhatnám én is, hogy ne képzelj bele a világba olyan dolgokat, amik nincsenek.

2013. júl. 10. 13:53
 54/71 anonim ***** válasza:

"Csakhogy ehhez nem Istennek van köze,hanem a pszichológiához."

Szerinted a psziché micsoda,a psziché=lélek.

Az Isten lelke éltet bennünket a lelkünkhöz szól,és a lelkünk által szól hozzánk.És vezetne ha figyelnénk.

Csak sok esetben nem arra figyelünk a szívünkre érzéseinkre befelé,hanem észből élünk.

Megyünk a saját fejünk után,és nem halljuk a lelki-ismeret hangját.Az ima ezt a benső kapcsolatot alakítja,hozza létre,mint egy köldökzsinor.De ezüstszálnak is mondják.

2013. júl. 10. 14:40
 55/71 A kérdező kommentje:
Kedves Szemlélő! Pontosabban pszüché,görög szó. Lélek Ezt elfogadod,de más göróg vallási elemeket miért nem. Ezek az érvek nem többek puszta rámondásnál.
2013. júl. 10. 17:19
 56/71 A kérdező kommentje:
Még annyit kedves Szemlélő: csak az élhet szívvel,aki vallásos? Vallás nélkül nincs szív,csak ész?Aki nem vallásos szívtelen? Akkor ilyen egész Kanada,Ausztrália,Hollandia,Finnország, Anglia...ezek olyan országok,amelyek szinte egyáltalán nem vallásosak,mégis kevesebb a bűnözés és magasabb az életszínvonal,mint sok erősen vallásos országban.
2013. júl. 11. 01:12
 57/71 anonim ***** válasza:
49%

Nem!

Semmi féle vallás nem kell ahhoz,hogy szívből éljünk.

Sőt a vallás még korlátozhat is,mert megfelelésre késztetheti az embert.

A szívből élés által szembesülünk,önön lelkünk milyenségével,bűneivel.

Mert az ember kettős,más van a szívében,és más az elméjében,én sokszor éreztem ezt a kettősséget,olyan mintha vitatkoznék önmagammal.

Mert mást sugall a szív,és mást az elme.

Az egós-elme magának akarja a hasznot,vagy akármi dicsőséget,elismerést,hogy ő jónak,segítőnek tűnjék az emberek elött.

Ezért sokszor megtagadja a lelkét,vagyis nem a szívére érzéseire figyel.És így önbecsapásban él az ember önmagát illetően,és embertársai felé is.

2013. júl. 11. 09:58
 58/71 anonim ***** válasza:
9%

Bocs lemaradt a lényeg,hogy mindent Isten ad,akár elismerjük létezését,akár nem.

Mert Ő az EGY létező,és minden Ő-érette,és Ő-általa áll fenn.

Hála,és köszönet Mennyei Atyánknak a gondviselésért.:)

2013. júl. 11. 10:06
 59/71 anonim ***** válasza:
[Milyen szépen ír, szemlélő... Annyi zsigeri kereszténygyűlölő közt öröm olvasni...]
2013. júl. 11. 10:16
 60/71 anonim ***** válasza:

Hát, Kérdező, nem kellett volna belehozni a pszichológiát... Úgy sem fogják elfogadni, hogy ilyesmi van. Ők inkább hisznek abban, hogy semmilyen saját gondolatuk nincs, mint a bizonyított tudományokban.

Arra, amit a Kérdező az imádkozással való önmegválaszolásról mondott, igenis vannak bizonyítékai. A Google a barátotok, olvassatok utána néhány valódi, megbízható pszichológiai szakoldalon. De hát úgysem tennétek meg, mert nem fér bele a világképetekbe...

Ők beszélnek nyitottságról az ateistáknak, mikor épp hogy nekünk kell iszonyatosan nyitottnak maradnunk velük szemben, hogy ne kapjuk fel a vizet mindet egyes kommentjükön.

Nem tudok mindenki nevében nyilatkozni, de rengetegszer néztek már le a 'szentemberek", mikor megmondtam, hogy ateista vagyok. Az ilyeneket hogy tiszteljem? Csak azért, mert én nem hiszek az ő istenében, az nem azt jelenti, hogy kevesebb vagyok nála. Nem azt modnom, hogy több, de vele egyenlő.

2013. júl. 11. 11:48
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!