Mennyország vs. Pokol. Melyiket és miért?
Magam is megnéztem a videot, és a kérdező utolsó kommentjével értek egyet. Még valamit azonban ne tévesszünk szem elől:
A tudós professzor is ember. Olyan ember, aki maga is rivaldafényre vágyik. A nagy kitörésről álmodozik, hisz ez - bevalljuk, vagy sem - mindannyiónkban munkál. És a híres, mondjuk Nobel-díjas professzor a leg esendőbb. Ő már volt a csúcson, érezte a azt a mámort, és alig várja, hogy újra átélhesse.
Csak egy péda: Talán 15-20 éve történt, amikor a net még nem volt ennyire mindenki számára elérhető, így többféle folyóiratot is járattam. Az egyikben volt egy cikk, ahol egy kitüntetett atomtudós agitált az atomenergia hasznossága, tisztasága, stb mellett, s ahol a csernobili szerencsétlenség áldozatainak számát nem átallotta két számjegyűnek meghatározni. Azóta semmit sem veszek készpénznek, akárki mondta is.
Kedves kérdező!
Mi a bizonyítékod arra, hogy imáinkban nem Istentől kapunk választ, hanem magunk jövünk rá a dolgokra? Semmi. Mindkettő lehetséges, egyikre sincs bizonyíték se pro, se kontra. Szóval most mondhatnám én is, hogy ne képzelj bele a világba olyan dolgokat, amik nincsenek.
"Csakhogy ehhez nem Istennek van köze,hanem a pszichológiához."
Szerinted a psziché micsoda,a psziché=lélek.
Az Isten lelke éltet bennünket a lelkünkhöz szól,és a lelkünk által szól hozzánk.És vezetne ha figyelnénk.
Csak sok esetben nem arra figyelünk a szívünkre érzéseinkre befelé,hanem észből élünk.
Megyünk a saját fejünk után,és nem halljuk a lelki-ismeret hangját.Az ima ezt a benső kapcsolatot alakítja,hozza létre,mint egy köldökzsinor.De ezüstszálnak is mondják.
Nem!
Semmi féle vallás nem kell ahhoz,hogy szívből éljünk.
Sőt a vallás még korlátozhat is,mert megfelelésre késztetheti az embert.
A szívből élés által szembesülünk,önön lelkünk milyenségével,bűneivel.
Mert az ember kettős,más van a szívében,és más az elméjében,én sokszor éreztem ezt a kettősséget,olyan mintha vitatkoznék önmagammal.
Mert mást sugall a szív,és mást az elme.
Az egós-elme magának akarja a hasznot,vagy akármi dicsőséget,elismerést,hogy ő jónak,segítőnek tűnjék az emberek elött.
Ezért sokszor megtagadja a lelkét,vagyis nem a szívére érzéseire figyel.És így önbecsapásban él az ember önmagát illetően,és embertársai felé is.
Bocs lemaradt a lényeg,hogy mindent Isten ad,akár elismerjük létezését,akár nem.
Mert Ő az EGY létező,és minden Ő-érette,és Ő-általa áll fenn.
Hála,és köszönet Mennyei Atyánknak a gondviselésért.:)
Hát, Kérdező, nem kellett volna belehozni a pszichológiát... Úgy sem fogják elfogadni, hogy ilyesmi van. Ők inkább hisznek abban, hogy semmilyen saját gondolatuk nincs, mint a bizonyított tudományokban.
Arra, amit a Kérdező az imádkozással való önmegválaszolásról mondott, igenis vannak bizonyítékai. A Google a barátotok, olvassatok utána néhány valódi, megbízható pszichológiai szakoldalon. De hát úgysem tennétek meg, mert nem fér bele a világképetekbe...
Ők beszélnek nyitottságról az ateistáknak, mikor épp hogy nekünk kell iszonyatosan nyitottnak maradnunk velük szemben, hogy ne kapjuk fel a vizet mindet egyes kommentjükön.
Nem tudok mindenki nevében nyilatkozni, de rengetegszer néztek már le a 'szentemberek", mikor megmondtam, hogy ateista vagyok. Az ilyeneket hogy tiszteljem? Csak azért, mert én nem hiszek az ő istenében, az nem azt jelenti, hogy kevesebb vagyok nála. Nem azt modnom, hogy több, de vele egyenlő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!