Mennyország vs. Pokol. Melyiket és miért?
27 vagyok.
Én csak arra próbáltam utalni, hogy a Pokol nem feltétlenül kínzás, csak az Isten akarata, tetszése ellen való hely. Mert Istennek nem tetszik, ha nem tartjuk be a törvényeit. Ha valami 'törvényt', amit ő állított, megszegsz, és nem imádkozol egy kis dologért cserébe hónapokat, vagy akár éveket, akkor mész a Pokolra. De ki mondta, hogy ott büntetés vár? Lucifer sosem engedelmeskedett Istennek, miután letaszíttatott. Miért tenné ezt most, hogy legalább akkora ereje van, mint Istennek? Az ő kezére játszana, ha megbüntetné az oda érkezőket, és neki abszolút nem érdeke, hogy Isten ellenfeleit büntesse. Az ellenségem ellensége a barátom, nemde bár. Valamint Lucifer eredetéből kifolyólag nem gonosz. Csak önálló, nem tetszett neki, hogy Isten meg akarta mondani, mit tehet és mit nem.
Azok pedig, akik szerint az ezotéria a valódi tudomány, és a tényleges tudományt nem becsülik, és lenézik a mai orvoslást, azok nem menjenek kórházba, ha betegek.
Igen? Isten támogatja a tudást? Mondd ezt annak a több ezer ártatlan nőnek és férfinak, akit boszorkányként égettek el, fojtottak vízbe és végeztek ki a lehető keservesebb módokon, mert ők tudtak valamit, amit ők nem.
Inkább a 27-es,mint a 28-as. A tudás vallásellenes,a vallás tudományellenes. Ezen nincs mit szépíteni. Ez a Bibliában is benne van. Amikor írták,vágták,sajtó alá rendezték a Bibliát,tehát rögzített vallássá merevítették,a filozófia képviselte a tudományt. Tudományos gondolkodás=Filozófia. De a Biblia kifejezetten kimondja,"...tartsd magad távol a filozófusok beszédétől,ne hallgass rájuk..",nem szó szerint,de ez a lényege. Egy Isteni ihletésű író tudta volna,hogy a filozófia nemsokára résztudományokra ágazik,melyek szintén szétágaznak. De csak azt tudták,amit akkor tudtak és semmi előrelátás,hogy a filozófia egy idő után megmarad a kérdéskörein belül-ismeretelmélet,etika,a létezés alapkérdései..-,tehát a filozófia a "Miért?" kérdésre,a tudomány pedig a "Hogyan?"- ra keresi a választ. Isten kedveli a tudományt?Kétlem. Ugyanis a tekintélyét ássa alá azzal,hogy a tudomány elmondja,hogyan működik a világ,de,hogy miért,az nem a kutatási területe. Arra a területre rácsapnak a vallási /tév/képzetek és igazságként tálalnak valószínűtlen elképzeléseket.
Kedves Avetino! Amiről te beszélsz,azok a tudomány eredményei,tv,teló,autó...de mérnökök ezrei dolgoznak a terveken,feladatokon...mindenterületen. Szerinted mennyi idő kell egy új telefon megtervezéséhez,panel legyártásához,teszteléséhez,próbagyártásához...ha ez neked nem igazi tidomány,ha az ezotéria az igazi tudomány,akkor vagy hiányoztál az iskolából,vagy valamit nagyon elnézel. Az ezotériának van értékelhető,mérhető állítása? Amiről te beszélsz annak semmi köze a tudományhoz.;-)
Kedves #33!
Tény, hogy néha hiányoztam az iskolából, de viszonylag ritkán. És a mai napig járok, igaz, az utóbbi másfél évtizedben a katedra másik oldalán állok, ráadásul egy természettudományi tárgyat (biológiát) tanítok. Hidd el, hogy alaposan átrágtam magam a témán - legalábbis a világi felén -, és mindig "megbicsaklok", amikor evolucionizmus, darwinizmust, kbző agyi, pszichikai stb. folyamatokról kerül szó. Ugyanis a tankönyvekben található információ ("tudás" :-/) 30-40%-a egyszerűen nem igaz, és már számtalan oldalról megcáfolták azokat. (Hogy csak néhány példát mondjak a biológián kívül: a történelem úgy hazugság, ahogy van, a közgazdasági elméletek sorra dőlnek meg, a fizika még mindig a newtoni fizika szintjén vegetál, az einsteini és kvantumfizikáról talán szó sincs... sőt, még a nyelvtan tanítása is kullog a mindennapok után) Egyszóval, tanárként kénytelen vagyok azt mondani, hogy bár feltétlenül szükséges az, amit az oskolában okítanak, de nem szentírás. És mielőtt vitába szállnál ezzel a ténnyel: nézz utána, mit tanítottak 50, 100 vagy 500 éve az iskolákban. Az adott korban mindig szentül meg voltak győződve arról, hogy az az egyetlen és igaz tudás.
Ami pedig Istennek a tudás-ellenességét illeti... Ez sem igaz, csak az okos "tudósok" magyarázzák félre. A Bibliában először a Tudás Fájaként említik először, és a "tudás almája" az, ami a bűnbe vitte az embert. Nem a tudás-ellenességről van szó, hanem arról, hogy a "tanult", "művelt" ember annyira elbízza magát, hogy folyton kételkedik az Isten (de nevezzük inkább Természetnek) által teremtett világban, és a "tanult" ember egyre gyakrabban akarja Isten szerepét játszani (ld. háborúk, gyilkosságok, klónozás, és egyáltalán: mindent elkövet, hogy a természet rendjét megbontsa, és a törvényeit áthágja.
Nézd meg a tudományos vívmányainkat: könnyebb lett tőle az életünk? Többet beszélsz az simerőseiddel, rokonaiddal, amióta van telefon? Egy frászt. Több időd van, amióta van autód? Nincs. Napestig sorolhatnám, de nem teszem...
Ami pedig az orvoslást illeti: a mai orvostudomány NEM TUD GYÓGYÍTANI! Mondj egyetlen krónikus betegséget, amit meg tud gyógyítani(mint pl. cukorbetegség, rák, stbstb.) Az ősi - pl. távol-keleti - gyógyászattal ellentétben a modern orvostudomány csak a tüneti kezeléshez ért (leszámítva a kböző sebészeti eljárásokat), és max. annyit tesz, hogy hangzatos neveket ad egy-egy betegségnek. Megjegyzem, hogy az orvostudománynak (és a "modern életnek" köszönhetően egyre több (ún. civilizációs meg egyéb) betegség van. Tehát a megjegyzésedre válaszolva: apám orvos volt, de ha csak tehette, természetes módszerekkel gyógyított, és ezek gyakran hatásosabbnak is bizonyultak (természetesen, akut esetekben igenis helye van a modern orvostudománynak!)
"Szerinted mennyi idő kell egy új telefon megtervezéséhez,panel legyártásához,teszteléséhez,próbagyártásához...ha ez neked nem igazi tidomány,ha az ezotéria az igazi tudomány,akkor vagy hiányoztál az iskolából,vagy valamit nagyon elnézel. " - Tessék figyelmesebben olvasni! Ez technika, vagyis az anyagi világra vonatkozó tudás, ami gyakran sántít (ld. a sok vívmányt - gyomirtók, gyógyszerek, sugárzó készülékek és egy csomó egyéb, amiről még azt sem tudjuk, hogy árt nekünk)... A jelenlegi tudásunk minden részéről előbb-utóbb ki fog derülni, hogy hamis. Hallottál már Galileiről és sorstársairól?
Egy dolgot mindenképp érdemes megjegyezni: AZ MAI TUDÁSUNK 99%-A CSAK KÖZLEMÉNYEKBŐL (tankönyvek, újságok, TV, elbeszélés stb.) SZÁRMAZIK, ÉS CSAK ELENYÉSZŐ MENNYISÉGE A TAPASZTALATBÓL. Az igazi tudás (nevezzük ezoterikusnak) csaki tapasztalati úton szerezhető meg.
34!
Sajnálom, hogy így gondolkodsz. Szerencsére a valódi tudomány valódi pártfogói dönetenek ilyenekről, és nem a hozzád hasonlók. Amiről te beszélsz, az ma már nem lehet érvényes.
Igenis azok a valódi tudományok, amikkel a tudósok foglalkoznak. Biológiatanár létedre nem így véled? A természettudományok nap mint nap fejlődnek, egyre többet tudunk meg a vilgáról, ami körbevesz minket. A fizika főképp fejlődik. Most kérlek, ne azt vedd alapul, hogy az iskolákban mit tanítanak - egy 15-18 éves gyerektől ne várd el, hogy megértse Einsteint. De ma is vannak kiemelkedő elmék, mint például Stephen Hawking, és szárnyal a tudomány. Szerintem a NASAnál sem csak kávézgatnak egész nap.
A klónozás pedig nem azt jelenti, hogy istent játszunk. A klónozás a tudományban fontos, hiszen ezzel hosszútávon elérhetjük, hogy például szerveket klónozzunk, és ne keljen várni az átültetésre.
Az rovostudomány pedig halad. Egyszerűen annyi történt, hogy elértünk ahhoz a ponthoz, ahol már nem megy olyan könnyen a dolog. Az elmúlt ezer évben, a kereszténység miatti visszaesésnek hála, az előtte lévő 5-6000 évet hoztuk fel és léptük túl, és épp emiatt volt hozzá egy kis segítségünk. Most már magunktól kell haladnunk. Ráadásul a technológiánk már fejlettebb hozzá, viszont mostanában az anyagi háttér hiányzik, valamint a kísérleti alany. Mert nem lehet mindent csupán elméletben felvázolni, mert utána meg jönnek a perek, ha valami nem jól sikerül. Állatokon pedig nem lehet emberi orvosságokat, gyógymódokat tesztelni. (Én tesztalanynak javasolnám a sorozatgyilkosokat, tömeggyilkosokat, az olyan férfiakat, akik évekig rettegésben tartották és verték a családjukat, stb.)
Ave 34! Ritka ember vagy,evolúciót tagadó biosztanár! Àllítólag Sajókazán is van egy általános iskolai biosztanárnő,aki nem hiszi el azt,hogy az élőlények alkalmazkodnak a környezetükhöz és ez idővel-millió évek-különálló fajok leszármazásába megy át,azaz már nem tudnak egymással párosodni. Mondjuk ez a tanárnő Jehova Tanúja,így érthető,hogy az "agymosás" megszünteti az értelmes gondolkodást és elhitetik vele,hogy az igazság az "Őrtorony"-ban és az "Ébredjetek"-ben van. Nem hittem volna,hogy hallok mégegyszer ilyet,de Te rácáfoltál. Én is tanárember volnék és tudománytörténet és tudományfilozófia órákon igencsak odafigyeltem,mert ez is érdekelt...Van egy jó hírem; a tudományos
tények és ellenőrzéseik lehetőségeik számodra is nyitva állnak. Tapasztald meg,Arkhimédész után szabadon,hogy egy kádban a kiszorított víz súlya valóban lejön-e a testsúlyodból és ennyivel könnyebb leszel-e?Vagy ott van Pithagorasz /Püthagorasz/tétele. Le lehet ellenőrizni,a Kepleri mozgástörvények, newtoni termodinamika...Ja,hogy miért kell ezeket az őskori tudásbázist
elsajátítani? Mert a Földi viszonyok mellett ezek jelentik a mindennapi valóságot. Igen,felfedeztük a kvantumfizikát és Einstein is hozzáadta a magáét a relativitáselmélettel és annak speciális változatával,de ezek nem változtatják meg sem a Thalesz tételt,sem az Arisztotelészi szillogizmusokat /logika/. Egyébként Einstein sem tévedhetetlen,ha utána nézel a Niels Bohrral folytatott polémiájuknak,akkor megtudod. /Egyébként Bohr is Nobel-díjas fizikus/ Ugyanígy minden tudományterület eredményeit kisérletekkel...végigjárhatod,de nagyot csalódnál,ezért bele sem fognál,hiszen a vallásos ember leginkább a csalódástól fél,hogy hitvilágának alapjai a semmire épülnek. (!)Vannak a történelemben hamisságok,vagy olykor csúsztatások,amik utólag derülnek ki,vagy sosem,de a Biblia tobzódik ezekben. De a történelem ún. "puha "tudomány,ellentétben a természettudományokkal,amik " szigorú"tudományok,de az is fejlődik. Vannak új ismeretek,nézőpontok,de.azok nem szüntetik meg az addigiakat,az meg illúzió,hogy majd jönnek a "híres" vallásos tudósok,akiket még senki sem látott élőben,de jól érvelnek internetes oldalakon,holott semmilyen tudományos közösségnek nem tagjai,semmilyen kutató munkát nem végeunek...Az orvoslás nem gyógyít? Újabb csúsztatás,hogy a krónikus tünetekről beszélsz. Az igaz,hogy az orvostudomány összefonódott a gyógyszeriparral,de Dr. Lenkei Gábor sok kérdésre választ ad. Vitaminok,testmozgás,paleo étkezés...Mindent meg akarsz tapasztalni? Csak tessék. Én elhiszem a tudomány eredményeit,mert millióan utánaszámoltak és én is megtehetem,ha akarok. A tudomány nem pusztán fejlődik,inkább új nézőpontok is előjönnek,ezt sok vallásos ember a tudomány csődjének hiszi,de ez nagy tévedés.De csak azért legyek szkeptikus,mert vallásos vagyok és ezt kell hinnem!? Erre nem lennék képes. Az ezotéria pedig nem tudomány! Nincs mérhető,ellenőrizhető állítása,gyakran fogalomzavarban szenvednek összemosva olyan szavakat,amelyek maguk is jelentésbeli változásokon estek át az évezredek alatt. Egyenlőre ennyit. ;-)
Ezt nézzétek meg, és utána beszélünk: http://www.youtube.com/watch?v=eg0wurKUdqU
(Megjegyzem, hogy minden nagy tudós, amint eljut egy bizonyos szintre, kivétel nélkül, isten-hívővé válik. Einstein is az volt/lett)
Kérdezőnek!
Sajnos egyáltalán nem ritka az evolúciót tagadó biosztanár, bármennyire is szeretnénk. =/ Amerikában például pont, hogy a kreacionisták vannak többségben... Hiába igyekeznek megreformálni az oktatást, az emberi, mondjuk szépen, makacsság visszahúzza.
Ez egyébként a legszomorúbb a keresztény vallásban. Nem értenek semmihez úgy igazán, hiszen nem fogadnak el alapvető dolgokat, mint az evolúció - ez pedig önmagában röhej, sosem értettem, mi az, hogy nem fogadja el a tényeket? Van és kész, ez nem döntés kérdése! Ha neki mész a falnak, letagadhatod, hogy ott van a fal, de attól még nem tűnik el...
De persze ők a szálkát a más szemében, gerendát a sajátjukban nem alapon léteznek. A tudomány rájött valamire, de maradt egy icipici hiányosság? Csakis hülyeség lehet! Évezredek óta nincsen bizonyíték arra, hogy az istenük létezik? Apróság! Azért higyjél nekik! a, és ami még fontosabb: add az egyháznak a pénzedet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!