Hívők. Nektek erről mi a véleményetek?
Egy kicsit elegem volt már avbból hogy állandóan csak Hovind videók kerülnek elő,mint természettudományos vita téma.Ezért kedvem szottyant ezt a videót megosztani veletek:
http://www.youtube.com/watch?v=R6DD6e_p_Mg
Na mi a véleményetek?
Poliateista
Köszönöm 69%-os,ez egy korrekt komment volt.Max annyit tennék hozzá hogy persze hogy nem a kémiáról,és fizikáról születnek a legszebb művek,mert hát egy kicsit közelebb áll at érzelmeinkhez az isteni boldogság,menny és gonoszság nélküli világ képe,mint a bohr-mozgás,tehetetlenség,ionizáció és elektronok.
Különben nem,te nem leszel kilőve.Csala magukról még anonimen is hazudó,és hozzá nem értő személyek véleménye nem érdekel.
"Ezt tanultam, és erről hallgattam évtizedekig."
Ezt nem én írtam bocs de aki ezt írta az 57%-os, én 56%-os vagyok. Én nem nagyon értek hozzá elismerem.
A hívők ott vannak eltévedve,hogy a tudomány hipotézist azért állít fel,mert bár konkrét bizonyítékai nincsenek,de jelenlegi tudásunk szerint ez egy lehetséges forgatókönyv lehet az adott jelenségre.
A vallás semmi ilyet nem mond, egyszerűen kész van és ezt kell szeretni.
Azt kísérletek sose fogják megmutatni,hogy milyen volt a föld régen,mert nincs lenyomat ,egyszerűen képtelenség 100%-ban ugyanazt létrehozni ,ezt el kell fogadni.
A másik dolog a véletlen, itt nagy tévedés van, ugyanis ez nem ugyanolyan véletlen,mint mondjuk a lottó ötös. Itt egy idő után már csak bizonyos módon kapcsolódhatnak össze molekulák,tehát nem véletlenül jött létre ez meg az,hanem az adott körülmények kedveztek ennek meg annak a létrejöttének.
:)
Nem néztem végig, csak bele, de mivel tudom mi a kérdésed lényege és mit szeretnél vele elérni, ezért a válaszom:
:)
Elég gyakran lapozgatom a Szentírást és még sehol sem láttam leírva, hogy hogyan zajlott a teremtés. Lezajlott, ennyi van benne. Egy szó sincs evolúcióról, sem pedig arról, hogy az Darwin evolúciós-elmélete baromság lenne. Szóval nem értem, miért nem férhet meg egymás mellett a két dolog?
Az 1+1 a tudomány szerint is 2 és a Szentírás szerint is. Véleményem az tehát, hogy: :)
Písz!
#36 -igen, azon belül az Újszövetségnek határozottan nincs(!) teremtésmítosza. Van viszont metafizikája, elmélkedni valót adó.
Ἐν ἀρχῇ ἦν ὁ λόγος, καὶ ὁ λόγος ἦν πρὸς τὸν θεόν, καὶ θεὸς ἦν ὁ λόγος.
János evangélista, Jézus szeretett tanítványa nem hagy kétséget Prológusával bennünk. Metafizikát ír, saját átélt élményéből eredőt, a kinyilatkoztatásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!