Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Valláskritika » Hívők. Nektek erről mi a...

Hívők. Nektek erről mi a véleményetek?

Figyelt kérdés

Egy kicsit elegem volt már avbból hogy állandóan csak Hovind videók kerülnek elő,mint természettudományos vita téma.Ezért kedvem szottyant ezt a videót megosztani veletek:

http://www.youtube.com/watch?v=R6DD6e_p_Mg

Na mi a véleményetek?

Poliateista

2013. jún. 22. 14:53
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:

A biblia kimondja hogy a látható világ a láthatatlanból jött létre.

Most még csak homályosan látunk akkor majd színről színre.

2013. jún. 23. 15:36
 22/38 A kérdező kommentje:

Na megtaláltam azt a csúsztatós,terelős és tényeket számításba nem vevő részt a videóban amit mondtam hogy mondok majd:18:50 környékén kezd beszélni a csökkenthetetlen összetségről,és az osrtort hozza fel példának.Elmondanám hogy az evolúciónál szervek,vagy szervek bizonyos részei akár új tulajdonsáégokat,illetve funkciókat is kaphatnak,miközben elvesztik a régit.Ilyen például az ostor is mely kiválóan reprezentálja az evolúciót (ironikus is hogy pont az ostort hozzák fel cáfolat gyanánt)

Két elképzelést ismerek erre.Az egyik a pestis vírusának tápcsatorna részét hozza fel lehetséges magyarázatnak.E szerint az elmélet szerint a pestis fullánk szerű kinövése funkciót változtatva a mozgás szervrendszer része lett,és ostorrá módosult.Ez elképzelhető,ugyanis az ostort alkotó részek már jelen voltak,csak épp más funkcióval.

A másik az endoszimbionta elmélet.Ezt én joöbban szeretem mert sikkal rászletesebb.Itt a baktériumok vég nélküli csatározása játsza a kulcsszerepet.A baktériumok két féle képpen tudnak csatározni.A megfertőzi B-t, ez azzal jár hogy B belső testébe jut,és legyőzi B-t belülről.Ezt nevezzük fertőzésnek.A másik mikor B-nek szintén a testén belülre kerül A de B győz,azaz felemészti A-t.Ez a bekebelezés nevezetű folyamat.Viszont előállhat egy holtverseny,mikor is A B-n belül tartózkodik,de egyfajta kölcsönös együttélés,szimbiózis alakul ki.Ekkor A segíti B-t,és B fenntartja A-t.Így nőt az összetettségük is és hatékonyságuk is.Ez bizonyított folyamat,ugyanis máshogy nem magyarázható az olyan dolgok léte mint a mitokondriális DNS.Ez a folyamat többször is megtörténhetett és így alakulhattak ki az olyanok mint a sejtmagvak,a Endoplazmatikus retikulum ,a növényeknél pedig feltehetőleg a cianobaktériumok szimbiózisából jött létre a zöld színtest,azaz a kloroplasztisz.

Szóval a belinkelt videó ehhez hasonló és ilyen nagy figyelembe nem vevésekkel van tele,illetve rengeteg dezinformáltsággal.-Egy laikus számára biztos meggyőző,de én egy kicsivel (szarkazmust mellőzve tényleg csak kicsivel) többet tudok egy laikusnál.

2013. jún. 23. 15:45
 23/38 A kérdező kommentje:

"A biblia kimondja hogy a látható világ a láthatatlanból jött létre. "

Ha azt szeretnéd hogy tudományos értékűként kezeljenek,akkor nem bibliai versek kellenek hanem tények.

Különben szó szerint,képtelen vagyok értelmezni az utolsó kommentedet.

És még mindig várom a tengernyi kérdésre a választ.

2013. jún. 23. 15:47
 24/38 anonim ***** válasza:
84%

"Mondanál egy vallást amiben van kétely?"

A vallást nem a határozott, kételymentes állapot határozza meg, hanem a hit.

2013. jún. 23. 16:44
 25/38 anonim ***** válasza:

Nem akarlak meggyőzni Istenben csak az tud hinni akit Isten megszólított személyesen.

Tőlem hiheted azt hogy Te egy majomból jöttél létre és a majmok között érzed jól magad.

Hiheted azt is hogy csak azért élsz itt a földön hogy dolgozzál életed végéig mint a rabszolgák.

Én hiszek az örök életben és hogy az életünk nagyobb részét nem itt a földön kell elszenvedni.

Jöhetsz akármilyen magyarázattal tudásunk is csak részleges nemcsak a látásunk.

Majd ha tudsz teremteni egy krokodilt vagy bármely más állatot a semmiből akkor elismerem a tudásodat.:)

2013. jún. 23. 16:54
 26/38 A kérdező kommentje:

Jó kimondom kereken:Szerintem te húzzál vissza a földekre kapálni,mert épp van elég IQ-d hogy önállóan lélegezz.

Nem tudtál semmit se mondani.Miért rablod itt mások idejét,azzal hogy cáfolatokat ígérgetsz,és arra kérsz hogy várjak mert majd jönnek a cáfolatok,miközben egész egyszerűen annyi a cáfolatod hogy neked nem tetszik.Ezért kellett nekem ezt a rengeteg irodalmat itt most leírnom meg átgondolnom,hogy végül kiderüljön:Fingod sincs az egészhez?

Ha hiszel a Pokolban legalább ne hazudtad volna az elején hogy te ezt tanultad meg ebben dolgoztál!

Jó,szerintem rád többet már nem is reagálok mert csak úgy süt a kommentjeidből a tudatlanság...Mintha én átmennék Ételek,Italok kategóriába,úgy hogy még a facsart gyümölcs lé elkészítését se vagyok képes leírni.Szánalom a négyzeten....

Minden további,leérettségizett hívő válaszát várom (tehát te 56-os és Katy élből kilőve)

2013. jún. 23. 17:26
 27/38 anonim ***** válasza:

Na akkor fussunk neki még egyszer.:)

"A videóban azt állítja úgy jön létre az élet hogy biogén elemekből egyszerűbb vegyületek összegyűlnek a világűrben és valami csoda folytán a földre tévednek az ősóceánba."

De újra eljutunk oda ki teremtette a földet és a világűrt és a biogén bigyókat?

A semmiből jöttek ezek létre? Ezt már megtárgyaltuk hogy a semmiből semmi nem jön létre.

2013. jún. 23. 18:59
 28/38 anonim ***** válasza:

cuki vagy, aranyos, kicsi(szívű)kérdezőcske! Kilőve? mindjárt én is ki leszek lőve? és még ki?

Olvasd el ezt. Unalmas, már hogy képtelenek vagytok felfogni a hit az hit, a tudomány az tudomány. Egy rendes, becsületes tudós MINDIG hozzáteszi: "a tudomány mai állása szerint"

A hívőnek annyit kell: hitem szerint, átélésem szerint. És vegyétek már észre, a művészeknek is. Ez nem véletlen. Minden valamirevaló művész hívő -mert az ihlet során átélt tudatállapot a racionális tudatállapot fölé emeli: az isteni felé. Bach így írta a H-moll misét - és nem "a tudomány mai állása szerint" (szerencsére:) A gyk -n való lövöldözés helyet foglalkozz értelmes dologgal, pl. a művészettel (is)

Itt a 2. riport:Interjú prof. Dr. Tulassay Tivadarral

" Mint tudós, a „kételkedem, tehát vagyok” híve; mint hívő, páratlan bizonyosságról tesz tanúságot. "

[link]

2013. jún. 23. 19:06
 29/38 anonim ***** válasza:
*helyetT
2013. jún. 23. 19:07
 30/38 anonim ***** válasza:

Isten teremthetett állatokat az özönvíz után is.

Ha az özönvíz előtt képes volt rá akkor utána is képes rá.

Egyiptomi 10 csapásnál békákat, szúnyogokat, bögölyöket, sáskákat teremtett.

8,13 Így is cselekedtek. Áron kinyújtotta a kezét, és botjával ráütött a föld porára. Ekkor szúnyog lepett el embert és állatot. A föld minden pora szúnyoggá vált egész Egyiptomban.

2013. jún. 23. 19:53
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!