Hívők. Nektek erről mi a véleményetek?
Egy kicsit elegem volt már avbból hogy állandóan csak Hovind videók kerülnek elő,mint természettudományos vita téma.Ezért kedvem szottyant ezt a videót megosztani veletek:
http://www.youtube.com/watch?v=R6DD6e_p_Mg
Na mi a véleményetek?
Poliateista
Naaa....Hol vannak az olyan eszeveszett hatalmas nagy,már már természetfeletti koponyák mint István35,Katy,tattilaboy,és a régebben oly aktív Válaszom nevű felhasználók?Pedig ők mindig az ilyen kérdéseken csámcsognak!Itt van egy tökéletes példány a tudományos oldal véleményéből,ami csak arra vár hogy rávessétek magatokat és bemutassátok mekkora hülyeség is azt egész!
Vagy talán így már nem megy?Csak egyszerű netes emberek ellen tudtok vitát nyerni,a témában neves emberek ellen már nem vagytok elegek?
Ezt tanultam, és erről hallgattam évtizedekig. Miért gondolod, hogy valami újat mondana? (Nem néztem meg, csak bele...) Pont ez a vallás nem nagyon tetszik. Hiszem, hogy Isten teremtett mindent hat nap alatt, majd vízözönnel elpusztított mindent, és most az idők végén elküldte egyszülött fiát, hogy aki hisz Őbenne, azt feltámassza az utolsó napon az örök életre. Ez az én hitem, az a tied. Te mivel bizonyítod a tiédet? A látható világból. Én mivel bizonyítom az enyémet? A látható világból. Akár hiszed, akár nem.
Szia
Szerintem a kommentednek nem sok köze volt a kérdéshez.
És legalább ne hazudmnál ilyen bénán!A látható világból?A látható világból hogfy lehetne olyat mondani hogy vannak csodák?Vannak feltámadások?Vannak isteni közbelépések?Vannak vízözönök?A látható világból pont hogy ezek tűnnek lehetetlennek.Persze nem minden lehetetlen ami annak látszik,de azért van egy igen bölcs mondás:"Nem mindennapi állításhoz,nem mindennapi bizonyítás kell."
És ja,mez nagyon hihető...Évtizedekig tanultad...Én meg egy makadámiadió vagyok,és egy brazil őserdőben,épp csüngök a fán és neked írkálok. Végül is nem tudod cáfolni...
Csak roppant nevetséges,és esélytelen ,pont mint az hogy te ezt az életbe tanultad is volna,és ezek után hiszel az olyanokban mint özönvíz.Na de ne tereljük a témát.
Kedves utolsó (hívjalak inkább professzornak?Mert gondolom a PhD ott fityeg a falon) mondanál is néhány érve az elhangzottak cáfolásáéra?A legjobb az lenne ha kiírnád PONTOSAN azt amit mondanak a videóban,illetve megadnád hol hallhatom az elhangzott szöveget.Köszönöm.
(És mellesleg.Ha teneked ennyire szivenütő az ha a hited megmérettetik egy más világnézettel (be is ütne ha a tudomány ezen része is hitekre épülne) akkor szerintem kerüld ezt a topicot)
*Ja,ez nagyon hihető
Bocsánat gyorsan gépeltem
Öhm...Mivel a tudománynak ez a legjobb elképzelése ami a racionalitás talaján mozog,ezért ez az egész az én világnézetem.És hát mivel te szerintem az a tipikus kreacionista vagy,aki mindent szó szerint vesz,ezért ugyanígy kezelhető a te esetedben is a videó:Szinte az utolsó szóig nem egyezik a világnézeteddel (ha kreacionista vagy)
De szerintem inkább neked kéne mondanod a hülyeségeket.Én bátran fel merem vállalni :Még csak tanuló vagyok (ELTE TTK földtudományi kar) ezért nem akarok komplett elméleteket gyalázni.Viszont úgy látszik te egyetlen gondolatod legkisebb egységével képes vagy szétcincálni az egész abiogenézis elméletet.
Kedves Poliateista:
Megmondom melyik volt előbb a Tyúk vagy a Tojás?
A Tyúk.
miért?
(1Mózes 1:24, 25) 24 Majd ezt mondta Isten: „Hozzon elő a föld élő lelkeket a nemük szerint: háziállatokat, csúszó és mászó állatokat és a föld vadállatait a maguk neme szerint!” És ez így is lett. 25 Isten kezdte megalkotni a föld vadállatait a nemük szerint, a háziállatokat a nemük szerint, és minden földi csúszó és mászó állatot a maga neme szerint. És látta Isten, hogy ez jó.
Nos Isten élőlényeket teremtett NEMÜK szerint,.
És ha megfigyeled, a mai napig sem fog Pl, a Kutya a macskával szaporodni.
Vagy az elefánt az oroszlánnal.
Minden élőnek saját fajtája szerint szaporodik. S itt most nem arról beszélek, hogy két légy fajta nem szaporodhat, mert akkor a fehér bőrű ember sem szaporodhatna Néger embertől.
Más részt a tudósok tudják sokan
mit mondhatunk a fehérjemolekulákról? Egy fehérje állhat 50, de akár több ezer aminosavból is, melyek szigorúan meghatározott sorrendben kapcsolódnak egymáshoz. Egy átlagos fehérje egy „egyszerű” sejtben 200 aminosavat tartalmaz, de még az ilyen sejtekben is több ezer fajta fehérje található. A számítások szerint annak a valószínűsége, hogy egyetlen, mindössze 100 aminosavból álló fehérje valaha is létrejöjjön véletlenszerűen a földön, körülbelül egy az egybilliárdhoz.
A sejt legnagyobbrészt fehérjék előállításával van elfoglalva. Hogyan készülnek a fehérjék? Először a sejt előállít körülbelül 20-féle alapanyagot. Ezek az aminosavak. Aztán az aminosavakat a riboszómákhoz szállítja. A riboszómák önműködő gépekhez hasonlíthatók, melyek meghatározott sorrendben fűzik össze az aminosavakat, attól függően, hogy milyen fehérjét akarnak létrehozni. A gyárban a gyártást általában egy központi számítógépes program vezérli; a sejt legtöbb feladatát szintén egy „számítógépes program”, vagy kód irányítja: a DNS A riboszómák kapnak a DNS-től egy másolatot a részletes instrukciókról, melyekből megtudják, hogy milyen fehérjére van szükség, és hogy milyen gyártástechnológiát kell használniuk
Ahogyan elkészül a fehérje, az felér egy csodával! Minden fehérje egy sajátos, háromdimenziós formába hajtogatódik. Hogy egy fehérje milyen munkára fog specializálódni, azt a formája határozza meg.
S ez egy véletlen műve?
akkor az ennél egyszerűbb dolog mondjuk a lakásod is össze állhatna magától mondjuk egy robbanásra.
Katy Weaver
Majd végig nézem. De a tyúk vagy tojás kérdését tegyük fel inkább így:
A tojás jött létre véletlenül az őslevesből vagy pedig egy véletlen mutáció következménye.
Engem tényleg érdekel egy tudós válasza és majd ha lesz erőm, megnézem a videót is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!